עבור לתוכן

יום זכרון לזכר יצחק רבין

Featured Replies

פורסם

ד"א היום זכרון לרבין זה תקף רק ל10 שנים לא? עוד שנתיים יפסיקו את זה

אמן.

פורסם

מישה את התגובות החכמות שלך תשמור לעצמך.

פורסם

מישה את התגובות החכמות שלך תשמור לעצמך.

פורסם

לא תודה.

פורסם

כולכם מסונוורים מהעבר המפואר שלו, באמת היה לו עבר מפואר,

אבל לפני שהוא נרצח הבבן אדם היה מחורפן לגמרי, שונה לגמרי מהרבין הגדול שהיה ביום כיפור וששת הימים

הסיגריות האלה פוררו לו ת'מוח

האם תוכל להגיד לי מאין אתה מקריץ את השטויות הללו?

בתור פותח הת'ראד אודה לך אם תדבוק בנושא ובאמת תביא טיעונים יותר טובים מההבל שכתבת פה.

מישה:

אני משתתף בצערך. האם הרצח הנורא הזה לא מזעזע אותך? אינני מבין אותך; ואני מתרץ זאת בכך שאינך יודע, שאינך מבין ושאתה פשוט לא בוגר מספיק להבין את ההשלכות של רצח ראש ממשלה. יום אחד תתבגר, בלי קשר אם אתה תומך בדעותיו של רבין או לא, או אפילו אם אתה סבור שיצחק רבין ז"ל גרם להתפוררות המדינה ו"חילק אותה לערבים" כפי שחלק גדול מהימין טוען. - (ויתכן שצודק, אבל זהו אינו נושא הדיון ואני מבקש שתידבקו ברצח רבין ולא במשנתו הפוליטית יותר מדי).

יום אחד תצליח להבין את הדבר הנורא שקרה פה, עד אז אני מקווה שלא תבייש את עצמך יותר מדי..

שלום.

פורסם

הטקס דבר ראשון הוא בזבוז זמן, דבר מפגר וכבר נמאס מהטקסים האלה של בית ספר, זה סתם ממאיס על כולם את הזכר.

לא צריך לשמוע שירים מפגרים כדי לזכור, זה סתם מדכא, לא צריך להיות בדכאון בשביל לזכור.

רוצים ? לכו לכיכר, שם זה כמו קבוצת טיפול אחת גדולה.

ביום הזה לא צריכים להיות לימודים בכלל, צריך רק לדבר על הנושא, על משמעות של רצח פוליטי, איך זה פוגע בדמוקרטיה, מה המשמעות של רצח אדם שרוב העם בחר בו בגלל דרך שמישהו מאמין בה.

צריך להזכיר גם את רבין עצמו כי אחרי הכל הוא זה שנרצח פה, והוא גם לא היה מהגרועים, להפך, הוא היה לא רע בכלל (אמר ימני).

אני בעד הסכמים טובים, הרבה יותר קל להתגונן להעיף מחבלים קיבינימט אם יש לך הסכם וזה דבר טוב וכמובן שזה גם נותן סיכוי אפסי, אבל נותן סיכוי לשלום או לפחות להפסקת אש, אני מאמין שרבין היה יודע להילחם בצורה הרבה יותר טובה בטרור ובעראפת, וגם מצבה של ישראל בעולם היה פי 10 יותר טוב.

רבין גם נלחם למען ערכים חשובים ביותר, כמו השלום, אשליה או לא, זה לא דבר שצריך לגרום למישהו לרצוח ובטח עוד שלא בעצרת נגד אלימות !

צריך לזכור את רבין כאחד שהיה ראש ממשלה טוב, יצג את ישראל בצורה מצוינת, גרם לפריחה בהמון תחומים ונרצח רצח פוליטי ע"י ישראלי, ופה הדגש הגדול.

לא צריך להיכנס לנאומים המפגרים האלה בטקסים ולשיר שירים, חלאס, כמה אפשר עם החרא הזה !

זה צריך להיות יום לציון רצח רבין, לא יום לזכר יצחק רבין, ראש ממשלה מצוין ואחלה בנאדם והכל, אבל אין פה מקום לסיפורי ביוגרפיה כל שנה גם לא לפוליטיקה שמאלנית או לאשליות שלום, יש ספרים למי שמעוניין או תוכניות טלויזיה.

זכר האיש זה נושא אחר, שלא צריך יום אבל הוא נושא חשוב כי האיש היה מאוד חשוב ותרם המון.

פורסם

צריך לזכור את יום הרצח הזה של ראש ממשלה, לתמיד, בגלל זה עושים יום זיכרון

זה לא צריך להיות נושא לויכוח בכלל,

אם, חס וחלילה, היו רוצחים פה ראש ממשלה מהימין כל הימנים פה היו שותקים.

רבין היה איש גדול (איש אשכולות כמו שאומרים), אל תשכחו שהוא היה מפקד חטיבת הראל היום העצמאות, ומי שהיה הרמטכ"ל בששת הימים,

ב89 הוא אמר בקשר לאינתיפדה (הI): "צריך לשבור להם את הידיים ואת הרגליים", כשהוא היה שר ביטחון.

מ92 הוא עשה כל כך הרבה, פריצת דרך, הוא שוכנע שאפשר להשיג שלום (בהתחלה הוא התנגד, אבל אמר, "אפשר לגמור את שפיכות הדמים")

ונתן לתהליך השלום צאנס, קיצוני הוא לא היה, ואני בטוח בזה שהוא לא היה נותן 3 דברים עיקריים: ירושליים, בקעת הירדן וגוש עציון.

יום זיכרון צריך וחייבים לעשות פה, אפילו לפני 2000 שנה +, שרצחו את גדליה (ראש הממשלה אז) עשו צום (=יום זיכרון) שתקף עוד היום.

בקשר לזאבי (גנדי), למרות שהוא קרוב משפחה דיי רחוק שלי (היה בן דוד של סבתי), אני לא בעד בלהעניק לו יום זיכרון, אבל כן צריך ללמד עליו בבית הספר, הוא היה איש גדול, בעל חרדה לגורלו של עם ישראל (כמו רבין, הם התפתחו מאותה תפיסת עולם, הם היו חברים טובים למרות הדעות הפוליטיות).

גנדי היה בנאדם, כמו רבין, שבאמת האמין שמה שהוא עושה חיוני לעם ישראל, ולא רק מתוך ראיה פוליטית

אני לא בא פה להצדיק אותו, אני לא בעד טרנספר וכאלה, אבל הוא עשה דברים רבים אחרים חוץ מטרנספר, ועליהם צריך ללמד בבית-ספר.

ואם מישהו רוצה לדעת מה היה פועלו, שיפתח ספר או יחפש באינטרנט, כי נגמר לי הכח לכתוב.

פורסם

הטקס דבר ראשון הוא בזבוז זמן, דבר מפגר וכבר נמאס מהטקסים האלה של בית ספר, זה סתם ממאיס על כולם את הזכר.

לא צריך לשמוע שירים מפגרים כדי לזכור, זה סתם מדכא, לא צריך להיות בדכאון בשביל לזכור.

רוצים ? לכו לכיכר, שם זה כמו קבוצת טיפול אחת גדולה.

ביום הזה לא צריכים להיות לימודים בכלל, צריך רק לדבר על הנושא, על משמעות של רצח פוליטי, איך זה פוגע בדמוקרטיה, מה המשמעות של רצח אדם שרוב העם בחר בו בגלל דרך שמישהו מאמין בה.

צריך להזכיר גם את רבין עצמו כי אחרי הכל הוא זה שנרצח פה, והוא גם לא היה מהגרועים, להפך, הוא היה לא רע בכלל (אמר ימני).

אני בעד הסכמים טובים, הרבה יותר קל להתגונן להעיף מחבלים קיבינימט אם יש לך הסכם וזה דבר טוב וכמובן שזה גם נותן סיכוי אפסי, אבל נותן סיכוי לשלום או לפחות להפסקת אש, אני מאמין שרבין היה יודע להילחם בצורה הרבה יותר טובה בטרור ובעראפת, וגם מצבה של ישראל בעולם היה פי 10 יותר טוב.

רבין גם נלחם למען ערכים חשובים ביותר, כמו השלום, אשליה או לא, זה לא דבר שצריך לגרום למישהו לרצוח ובטח עוד שלא בעצרת נגד אלימות !

צריך לזכור את רבין כאחד שהיה ראש ממשלה טוב, יצג את ישראל בצורה מצוינת, גרם לפריחה בהמון תחומים ונרצח רצח פוליטי ע"י ישראלי, ופה הדגש הגדול.

לא צריך להיכנס לנאומים המפגרים האלה בטקסים ולשיר שירים, חלאס, כמה אפשר עם החרא הזה !

זה צריך להיות יום לציון רצח רבין, לא יום לזכר יצחק רבין, ראש ממשלה מצוין ואחלה בנאדם והכל, אבל אין פה מקום לסיפורי ביוגרפיה כל שנה גם לא לפוליטיקה שמאלנית או לאשליות שלום, יש ספרים למי שמעוניין או תוכניות טלויזיה.

זכר האיש זה נושא אחר, שלא צריך יום אבל הוא נושא חשוב כי האיש היה מאוד חשוב ותרם המון.

אתה מבלבל אותי... מצד אחד אתה אומר שרבין היה איש גדול וחשוב, איש אשכולות... ומצד שני אתה מנופף את הטקסים של בתי הספר (ואולי בכלל כל הטקסים הממלכתיים) ובכלל אומר שלא צריך יום זיכרון. אבל, ידידי - בשביל לעשות חביתה צריך לשבור ביצים.

יהיה לי קשה לדמיין את היום הזה ללא הטקסים וקריאת הספדים/הסברה בנוגע לרצח. היום באמת נאם מנהל התיכון שלי ואמר דברים שאני חושב שהם מאוד חשובים, והסביר את הנקודה שנרצחה הדמוקרטיה, וכמה שהמעשה הזה הוא נפשע - בלי קשר למי היה רבין.

לילה טוב לכולכם. ;)

פורסם

גם לי היום היה ויכוח עם חבר שלי, וגם עם הכיתה בשעה הבודדת שהמחנכת שלנו חוייבה להקדיש לדיבור על זה.

המחנכת שלנו נתנה לתלמידה להעביר את השעה הזו.

ואני פשוט הזדעזעתי לראות מה היא עשתה איתה. ללא הפסקה, התלמידה גררה את הדיון לשאלות כמו: "האם דרכו של רבין הייתה נכונה?", "האם אוסלו היה טעות?", "האם צריך לוותר על שטחים תמורת שלום?"...

שאלות פוליטיות לכל הדעות.

כמו שאמרו פה מקודם: זהו לא צריך להיות יום הזיכרון ליצחק רבין ז"ל. זהו יום הזיכרון להירצחו של ראש הממשלה יצחק רבין ז"ל.

אני מסכים עם המשפט הזה ב-100%.

היום הזה לא נועד בשביל להתווכח אם רבין צדק או לא. היום הזה לא קשור לדעותיו הפוליטיות של רבין.

היום הזה נועד כדי שנזכור, שראש ממשלה בישראל נרצח ע"י מתנקש יהודי פסיכופט נתעב, שחשב שאם רבין טועה צריך להרגו. זהו יום זיכרון לרצח. לכן, אלו שטוענים שלא צריך להיות יום זיכרון בגלל דרכיו המוטעות של רבין, או בגלל שאנשים אחרים מתים ולא עושים להם ימי זיכרון, טועים טעות מרה. כי יום הזיכרון הוא לרצח. ורצח כזה היה רק אחד. זה מה שצריך לזכור ולא לשכוח.

כמו כן, אלו שטוענים שכן צריך לעשות יום זיכרון בגלל שדרכו של רבין הייתה הנכונה, גם הם טועים. דרכו של רבין היא לא הנושא ביום הזה. דעותיו הפוליטיות לא קשורות כאן.

הרצח לא קרה בגלל הדעות הפוליטיות של רבין. להרבה אנשים יש את הדעות הפוליטיות שלו והם לא נרצחים. כמו שלהרבה אנשים יש דעות פוליטיות הפוכות והם לא נרצחים ע"י הצד השני.

הרצח קרה בגלל הסתה שהובילה מטורף אחד לקום ולעשות את מה שההסתה ביקשה. מה שרבים כבר אמרו קודם, הוא פשוט היה האדם היחיד שהיה מטורף מספיק לבצע.

יכול להיות שרבין צדק, יכול להיות שהוא טעה. היום הזה נועד בשביל שנזכור, שבין אם הוא צדק או טעה, לא היה מקום להסתה כמו שהייתה אז. הסתה שהובילה יהודי לרצוח יהודי. הסתה שלצערי עד עצם היום הזה, מגדילה את הקרע בעם באופן כ"כ עצום שאף אחד לא יכול לראות את זה.

כשאני שומע אנשים שטוענים שלא צריך להיות יום זיכרון (ותאמינו לי, אני כ"כ מצטער להגיד ששמעתי הרבה כאלה היום), אני באמת חושש לעתיד העם היהודי במדינת ישראל.

Vega, אני מסכים איתך באופן מלא.

Mortar, אני מסכים איתך בנושא של משמעות היום הזה. אני חולק עליך לחלוטין בדעה שלך על הטקסים, בדיוק לפי הנימוק של Vega.

פורסם

כמו שאמרו פה מקודם: זהו לא צריך להיות יום הזיכרון ליצחק רבין ז"ל. זהו יום הזיכרון להירצחו של ראש הממשלה יצחק רבין ז"ל.

אני מסכים עם המשפט הזה ב-100%.

היום הזה לא נועד בשביל להתווכח אם רבין צדק או לא. היום הזה לא קשור לדעותיו הפוליטיות של רבין.

היום הזה נועד כדי שנזכור, שראש ממשלה בישראל נרצח ע"י מתנקש יהודי פסיכופט נתעב, שחשב שאם רבין טועה צריך להרגו. זהו יום זיכרון לרצח. לכן, אלו שטוענים שלא צריך להיות יום זיכרון בגלל דרכיו המוטעות של רבין, או בגלל שאנשים אחרים מתים ולא עושים להם ימי זיכרון, טועים טעות מרה. כי יום הזיכרון הוא לרצח. ורצח כזה היה רק אחד. זה מה שצריך לזכור ולא לשכוח.

צודק ב100%!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים