עבור לתוכן

קניית CoolMaster cool drive 6

Featured Replies

פורסם

שלום,

ברשותי מחשב ישן שהפכתי לשרת בעזרת FreeNAS.

השרת מורכב משלושה כוננים של 2TB שעובדים ב- raid5.

הפחד הגדול שלי הינו מהתחממות הכוננים, לכן הפתרון שחשבתי עליו הינו קניית 3 * cool drive.

הנה פרטים על המוצר:

http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=103

http://www.madshrimps.be/articles/article/217/0

http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksptelaviv&uin=8341

(מצטער שלא השתמשתי באפשרות של קישור ישיר אל הכתובת, מסובך לי קצת עם האיפד לבצע זאת)

יש לי שתי שאלות:

1) האם נתן יהיה להתקין את שלושת הכוננים אחד מעל השני בכוננים ה 5״ ללא פגיעה בביצועי הקירור?

2) האם לכל cool drive יש צורך בחיבור לספק הכוח של המחשב (בנוסף לחיבור הכונן הקשיח אל ספק הכוח ואל לוח האם)? אם כן, יש לי רק שתי יציאות פנויות. האם קיים פתרון, כגון ספק כוח נוסף?

פורסם

איזה מארז יש לך כרגע ? בגדול אם זה שרת ואין לך כוננים וכו..

התקנה של הכוננים במרווח מסוים+מאוורר קידמי שיזרוק עליהם אוויר..יביא לך תוצאות הרבה יותר טובות נוחות ונמוכות כספית..מרכישה של הCM..

פורסם
  • מחבר

איני יודע את השפה המקצועית של המארזים, לכן אני לא יכול להגדיר את המארז. גודלו של המארז גדול מהממוצע, לכן שלושת ה- cool drive כן יכנסו.

ב- manual של המוצר מוסבר שקיים מאוורר אשר מוציא את האוויר מלפנים בעזרת מאוורר 40 מ״מ, לכן אין צורך לקנות מאוורר נוסף.

הבעיה שלי כרגע הינה החיבור לספק הכוח.

פורסם

אז אני מסביר לך..שאתה לא זקוק למארז יעודי לכונן שלך..תתקין מאוורר קידמי שיכניס אוויר במארז שלך (מה שיש בכל מארז)..

שיזרוק אוויר על הכוננים וזהו..

תהיה בטוח שמאוורר 80.90.120מ"מ שזורק אוויר יהיה יותר זול..שקט..ויציג יותר ביצועים..

פורסם
  • מחבר

מצטער שלא הבנתי את כוונתך הראשונית.

השרת יהיה בארון התקשורת, לכן אין בעיה מבחינת רעש.

ההשקעה בהצעה הראשונית שלי הינה בגדר הסביר בשבילם, לכן אין בעיה מבחינת המחיר.

שני הפקטורים שנשארו הינם פשטות ההתקנה וביצועים.

מכיוון שאתה טוען שהביצועים עם מאוורר החיצוני הינם עדיפים, הייתי מעוניין שתציע לי מדריך/הסבר להתקנת המאוורר.

במידה ואתקין את המאוור החיצוני, לא יהיו יהיו לי אמצעים למדידת טמפ׳ הכוננים (כפי שקיים ב- cools drive). האם קיים לך פתרון (עדיף שתהיה התממשקות עם FreeNAS)?

האם יהיה עדיף שאשאיר את המארז פתוח ללא הדפנות (בדופן אחת ישנו מאוור)?

פורסם

התקנה של מאוורר ? מדריך ? אין ממש משהו כזה..מאוורר מתקינים כמו מאוורר..

ארבע ברגים..איפה שזה נכנס במארז..כמובן שאתה יכול להתקין אותו איפה שנראה לך ובהתאם ליצירתיות..אם המארז לא מאפשר מקום יעודי..

ולעד כמה שזכור לי FreeNAS תומך בSMART וכו..ככה שאפשרי לנטר טמפ'..

אבל אם הכוננים בRAID מה שקורה כאן..אין אפשרות כזו..ולכן הייתי ממליץ לך לרכוש פשוט חיישן חיצוני אחד עם מוניטור..ולהתקין אותו באזור החם..

ככה תדע מה הטמפ' החמה באזור הכוננים..

לגבי המארז..בגדול יש סירקולציה מינימלית..ולכן עדיף להשאיר אותו סגור..אם הקירור בחדר חזק יותר..ונראה לך שהורדת הדפנות תעזור..

אז תמדוד את זה..אין משהו חד משמעי..תמדוד טמפ' בשני המצבים ותראה..

פורסם
  • מחבר

אפשר לבצע smart לכל כונן בנפרד, ללא כל קשר ל- raid (לפחות כך זה נראה לי ממשק המערכת).

אילו חישנים אני צריך לקנות על מנת שאוכל לקבל אינדקציה בממשק ה- web ולא רק כאשר אני מול המארז?

שאלה נוספת: במידה ואין לי מספיק חיבורים מספק הכוח הנוכחי, האם נתן לקנות ספק כוח נוסף שיותקן מחוץ למארז?

פורסם

אם אפשר לבצע SMART לכל כונן לבד במערכת שלך..אז אין בעיה..כל תוכנה לדוגמת HWMONITR תוכל לנטר את הטמפ'..

לגבי ממשק WEB אני בספק אם יש תוכנה כזו..אפשרי להתחבר למחשב מרחוק ולבדוק מקומי..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים