עבור לתוכן

הקומוניסטים מציעים פתרון...

Featured Replies

פורסם

להזכיר לך שמהדינה הוקמה על בסיס קומוניסטי, זאת הסיבה למצב העלוב שלנו.

במשטר קומוניסטי אין שחיתות ובעיות? כל השלטון הקומוניסטי ברוסיה היה מבוסס על שחיתות. איך סטאלין עלה לשילטון? שחיתות.

לאזרחים היה טוב? אזרחים חיו בפחד ובטרור, הוציאו אנשים באמצע בלילה בגלל שנחשדו בתור מתנגדי השלטון.

השלטון לא התמוטט בגלל חילופי שילטון גרועים, השלטון התמוטט בגלל שהוא היה מושחת וגרוע.

הבעיה בקומוניזם היא התאוריה עצמה, שכחו שלא ייתכן מצב שיהיו רק שתי מעמדות בחברה. התאוריה עצמה היא של אנשים חסרי השכלה.

אתם החלשים במעמד הנמוך, אתם צריכים להלחם כל הזמן במעמד הגבוה. אבל מה יהיה ברגע שהמעמד הגבוה יעלם? מי ינהל את העניינים? מעמדות הם עניין חובה בכל חברה, ללא מעמדות חברה לא יכולה להתקיים. מה שכן צריך להיות זה זכויות בסיסיות לכל אחד, מי שטורח להתקדם גם יגיע למעמד שהוא חושק בו.

אני מסכים איתך בנושא הדמוקרטיה, אבל קומוניזם זה לא הפיתרון.

נכון, יותר מידי חופש עלול להזיק. אבל האדם לא יכול לחיות בלי חופש בכלל.

וסמים ופשיעה זאת לא בחירה של החברה, זאת בחירה של אנשים בודדים. זה יקרה בכל שלטון ולא משנה מה יקרה, זה טבע האדם.

ברגע שתמנע מבן אדם חופש בסיסי הסיכוי שהוא יפנה לפשיעה הוא הרבה יותר גבוה. אתה חושב שדמוקרטיה וקפיטליזם תומכים בסמים ובפשיעה?

פורסם

כמו ש amiram אמר, משטר קומוניסטי הוא אידיאלי מבחינה תיאורטית - כולם שווים, כל אחד תורם לפי יכולתו ומקבל לפי צרכיו.

בפועל, זה פשוט לא עובד כי תמיד תהיה קבוצה קטנה של אנשים תעבי כח שישעבדו את כל השאר, זה פשוט טמון בטבע האנושי.

חוץ מזה, גם משפחתי הגיעה מרוסיה בתחילת שנות ה 90 ואמא שלי ממש מתעבת את המשטר שהיה בברית המועצות (וזה לא קומוניזם, זו פשוט דיקטטורה פאשיסטית.. בערך כמו בכל מקום אחר שבו קיים קומוניזם לכאורה).

פורסם

יש להפריד בין הקומוניזים בצורתו הרעיונית לבין קומוניזים בצורתו המעשית.

הסיבה שקומוניזים אינו פועל אינו שהוא לקויי מבחינה רעיונית אלא מפני שבני אדם אינם מסוגלים לפעול מתוך התחשבות בכלל לפני ההתחשבות בפרט.

בני אדם הם שגורמים לקומוניזים לקרוס למערכת רקובה של שחיתות ולא הקומוניזים שגורם לבני אדם לרדוף כח ובצע.

הקומוניזים הוא שילטון אידיאליסטי שלא יכול להתקיים בגללינו, הקפיטליזים הוא משטר מותאם יותר לאופי האנושי של רדיפת בצע, מלחמת השרדות על חשבון בני אדם אחרים והוא מושתת על חוסר התייחסות לזולת.

פורסם

נשלח על ידי: גמד בביקיני נשלח ב: היום בשעה 10:37:36

The Game, מה שאתה מתאר זאת אווירה של טרור ופחד...

אווירה של טרור ופחד - הרבה ארצות כולל ארצות הברית מכנות את המדינה שלנו במצב כזה כבר אז....

אני לא אומר שאני רוצה דיקטטורה ושהדבר יעזור לנו פה, צריך למצוא את האיזון הנכון בין דמוקרטיה לדיקטטורה, המחשבה של הגבלת החופש, והדעות נורא מפחידה אותי ואני לא מתאר חיים בלי זה, אבל בכמה בחינות זה עלול לעבוד. כמו שרבים אמרו את זה לפני על הנייר הכל טוב, אבל אנחנו בסך הכל בני אדם, ויש לנו יצרים, לשאוף קדימה ולשעבד את החלשים באותה הזדמנות. בשום שלטון אין שחיטות, שום שלטון הוא לא מושלם. מה מתאים לנו?

אני מאמין שדמוקרטיה כלפי העם, אך דיקטטורה כמו של סטאלין כלפי ארצות אוייב וארצות "שתומכות בנו ונותנות עצות על ניהול המדינה"

פורסם

כל הצרות שלנו הם בגלל שאנחנו עדיין במדינה חצי קומוניסטית...

למרבה הצער, משטרים קיצוניים (לשתי הצדדים, שמאלה וימינה) לא הכי פרקטיים. גם פאשיזם וגם קומוניזם הן אידיולוגיות שמתאימות יותר לעולם אוטופי, שבו למשל אין הפליה וגזענות והצורך בזכויות בסיסיות והגנה פוחת.

בעקרון אני הייתי מעדיף משטר פאשיסטי הדומה לזה שמתואר בספר "גברים בחלל". יש לך חופש אבל אתה מקבל זכויות רק אם אתה מוכן לתרום. אך כמו שאמרתי, זה מתאים למצב שלא קיים בעולם שלנו...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים