עבור לתוכן

הקומוניסטים מציעים פתרון...

Featured Replies

פורסם

המדינה שלנו הוקמה על בסיס קומוניסטי (קיבוצים), והקומוניזים בצורתה הרעיונית היא אחת מתורות השילטון האידיאליות.

הדבר היחידי שמונע מהקומוניזים מלהיות פרקטי הוא בני אדם, ברגע שמערבים אותם בזה מתגלה הצד המכוער בכל אוכלוסיה.

קומוניזים זה טוב על הנייר.

פורסם

גועל נפש...רק זה חסר לנו, עוד קומוניסטים בהנהגת המשופם המטורף.

קומוניזם זאת צורת שילטון גרועה, לא משנה באיזה תקופה ובאיזה מקום. הצורת שילטון הזאת היא הרסנית, מסוכנת ומיועדת לאנשים טיפשים (האנשים שמקשיבים למשופם המטורף)

אני נגעל מהרעיון ומהעומדים מאחוריו, פשוט נגעל.

פורסם
  • מחבר

המשופם המטורף הוא באמת מטורף אבל קומוניזם יכול היות דבר יפה.

כמוש אמר amiram הכל תלוי באנשים שינהגו אותו.

פורסם

קומוניזם לא יכול להיות יפה, תאוריה הזויה.

פורסם

קפיטליזים זו התשובה לקומוניזים המושחט שהיה במדינות ברית המועצות ומזרח אירופה. במידה מסויימת יש צדק בסוג של שיוויון כלכלי לכולם ולא תחרות לא הוגנת של קפיטליזים ללא רגישות.

בסופו של דבר הקפיטליזים הנאור כבר אינו כזה. כולם אוכלים את כולם והתחרות קשה בכל המגזרים.

פורסם

לקפיטליזם יש המון צורות, נכון שיש אנשים מסויימים (ג'ורג' ווקר בוש?) שמנצלים אותו למטרותיהם, אבל זה לא אומר שכולו פסול.

בסופו של דבר הקפיטליזם האמיתי ישרוד, בלי השחיתויות שיוצרים אנשים אומללים. הקומוניזם לא יכול לשרוד בשום מצב, ברגע שהוא שולל מהאזרח כל זכות.

אין תחרות בחברה קומוניסטית, אתה חייב לקנות X מחברה Y במחיר Z, שוק כלכלי לא יכול לתפקד לטווח זמן ארוך בכזה מצב ופסיכולוגית אף אדם לא יכול לחיות בלי זכות בסיסית של בחירה לאורך זמן.

פורסם

כמו שאמרו מעליי קומוניזם זה טוב על הנייר

אבל לא עומד בכלל במבחן המציאות

ולצערנו כשהוא היה המציאות הלכו לנו 6 מליון יהודים , ועוד הם הוצאו מחוץ לחוק (אבסורדי כל כך שזה לא נראה הגיוני )

יהיה זכרם ברוך !

פורסם
  • מחבר

כמו שאמרו מעליי קומוניזם זה טוב על הנייר

אבל לא עומד בכלל במבחן המציאות

ולצערנו כשהוא היה המציאות הלכו לנו 6 מליון יהודים , ועוד הם הוצאו מחוץ לחוק (אבסורדי כל כך שזה לא נראה הגיוני )

יהיה זכרם ברוך !

למעשה היהודים מתו תחת משטר נאצי שהואשונה מהמשטר הקומוניסטי.

בכלל קומוניזם יכול להיות אלטרנטיבה טובה. שתי דוגמאות: 1) הקיבוצים- אתם יכולים להתווכח אבל קיבוצים היו

הצלחה לא מבוטלת בתחילת דרכם(אני לא מדבר על היום כש כל המשק במצב על הפנים). המון אנשים איכותים יצאו

מהקיבוצים ובכלל זה קיבוצים יצרו ערכים מאוד נעלים ותחושת שיתוף אצל אנשים, והכל מרצון, בהתנדבות ובכיף. קיבוצים

יצרו קהילות מאוחדות, שמחות ומאושרות. אומנם אחר כך התפתח מקיבוץ המושב ששילב גם שיתוף וגם פרטיות, מה שאולי מצביע

על המשטר האידיאלי?

דוגמא 2) ברית המועצות. הרבה אנשים מכפישים את ברית המועצות ואת סטאלין ובכלל אומרים שהוא היה אכזבה אחת

גדולה. תנו לי להבהיר כמה דברים. מכיוון שאני במקור עליתי מרוסיה וכל משפחתי גרה הרבה מאוד שנים תחת המשטר

המצוין למעלה יש לי גם נקודת מבט אחרת על הדברים. נכון שבקומוניזם אין הרבה זכויות לפרט והרבה חופש ביטוי אולי

וגם התנגדות למשטר לא באה בחשבון אבל בתמורה המשטר נותן הרבה דברים אחרים. להזכירכם כי כל תלמידים שלמדו

בזמן משטר קומוניסטי סיימו עם תעודת בגרות מלאה, מה שמצביע שהכל אפשרי אם רוצים, רובם גם סיימו לימודים אקדמאים.

הרבה מהם גם מהנדסים. רוב המבוגרים שאני מכיר הם אנשים משכילים, מתורבתים הרבה יותר מישראלי הממוצע, בעלי

ערכים וכבוד. הילדים בברית המועצות הקומוניסטית כמעט ולא נחשפו לאלימות, תכני הטלווזיה רדיו והעתונות עודדו שאיפה

למצוינות, עזרה לזולת ודברים אחרים נעלים. רוב הסרטים היו דרמות מרגשות או קומדיות מטורפות. נוער גדל להיות בריא

חזק וחושב. תרבות הקריאה הייתה בשיאה. אלה רק חלק מהדברים. מה שקרה הוא שבתחילת שנות ה90 החליט גורבצ'וב

שעוברים לתרבות המערב וזה מה שקרה. אם תשלמו לי כסף אני לא אסע לרוסיה עכשיו. אני גם לא רואה ערוצים רוסיים כי

מראים שם הרבה זמן שטויות. הרסו ב13 שנה מה שבנו במשך 70 שנה. עצוב אבל זה מה שיש.

קומינזם היה כשלון? רק לצופים מהצד.

פורסם

האם הייתה לך אפשרות בחירה? לא.

יש סיבה למה יוצאי הגוש הקומוניסטי כל כך אוהבים אותו, פשוט עשו להם שטיפת מוח.

וכל אחד שידביקו לו אקדח לסנטר יגיע למצויינות. מי שלא עושה כדברי השליט, נשלח לגולאג.

שכחת את זה?

הבחירה היחידה שהייתה לך היא בין לעשות מה שהשלטון רצה לבין מוות בסיביר.

פורסם

אני מסכים עם Path Finder

גם אני בא מברית המועצות וסבתי, אמי, דודי (YOU NAME IT) כולם משבחים את השלטון שם, מאיזו בחינה:

אנשים לא איחרו לעבודה,

היה כבוד בין ההורים והילדים וכך גם בין התלמידים למורים.

99.9 % קיבלו תעודות בגרות וסיימו לימודים.

בקיצור היה RESPECT & DISCIPLINE.

ואני לא אומר שלא היו בעיות, כי היו, והיו המון.

אבל ברגע שאתה נותן לאנשים את חופש הבחירה וההגיה (שוב, לא אומר שזו טעות, אני בעד דמוקרטיה קפיטליסטית) אז אנשים יעשו מה שהם רוצים, מתי שהם רוצים, בחירה בסמים? יש, בחירה בחינוך פגום? יש, יש הרבה פגמים גם בזה.

תראה לי שברוסיה תלמידים היו יושבים עם הרגלים על הכסא ומקללים את המורה (זה עונש מוות שם.... ;D)

בקיצור, עם סטאלין היה פה עכשיו כראש ממשלה, לא היינו צריכים לפחד מפיגועים.

השיטה הקומוניסטית היא אומנם עם בעיות, אבל למדינה שהתדרדרה למצב כמו שלנו, היא יכול לעזור לשקם אותה. ואז בבוא הזמן להפוך אותה לקפיטליסטית

פורסם

אני גם ממוצא רוסי אבל קצת אחר...

ההורים שלי עלו בשנות ה70 לאחר שהתאכזבו יותר מדיי מהשלטון שם

אני יודע שאבא שלי סיפר לי שכשהוא היה בן 20 הוא פתאום התפכח מכל השטיפת מוח שהוא עבר והוא כמעט התאבד בגלל זה

זה פשוט היה שוק ענקי בתור מישהו שהאמין באידיאל לגלות שהוא לא כל כך אידיאלי

ואני ביקרתי ברוסיה בזמן השלטון הקומוניסטי (בדיוק לפני הסוף) למשך חצי שנה וזה בהחלט לא היה גן-עדן

אמא שלי התביישה לספר לאנשים כמה אוכל היא נותנת לכלבה שלנו כי זה היה יותר ממה שהיה לאנשים שם

אז נכון גם ההורים שלי "משבחים" את השלטון שם מכל מיני בחינות אבל זה רק בציניות כי הם מבינים שזה רק טוב מינימלי שבא יחד עם הרבה רע

פורסם

The Game, מה שאתה מתאר זאת אווירה של טרור ופחד...

אם אתה רוצה לחיות בכזאת אווירה, אז למה אתה לא הולך לגור בסין? נראה כמה זמן תוכל לחיות באמת תחת כזה שלטון.

ואותן חיות שלוקחות סמים ומקללות מורים, הם במקרה אותן שלמדו לחיות בחינם על חשבון אחרים, אותן חיות כמו ויקי כנפו וה"מובטלים" של האדון המשופם.

תביא לכאן עוד קומוניזם ותהפוך את ישראל למדינת עולם שלישי, סגורה ומפגרת. הקומוניזם הכל כך טוב הזה קרס כי הוא פשוט שלטון גרוע.

תראו את רוסיה, תראו את הקיבוצים כאן בארץ, תראו את הארץ עצמה, תראו את הפיגור של סין.

סבא שלי היה קצין בצבא האדום, הוא ערק לישראל אחרי המלחמה. הוא מתעב כל מה שנוגע לקומוניזם.

פורסם

לTHE GAME

גם במדינות טוטליטריות יש משמעת

ואיך תוכל להכריח אותם להחזיר את השלטון?

פורסם
  • מחבר

אומנם בהרבה מדינות יש שלטון טוטאליטרי אבל השאלה מה המדינה עושה עם השלטון זה.

רוסיה לא התפרקה בגלל המשטר אלא בגלל חילופי משטר כושלים.נכון, גם שם היו בעיות במשטר

קומוניסטי אבל היה איפה לעבוד, היה אפשר להתקדם. המדינה רצתה שלאזרחים יהיה טוב ואתה

ובאמת לאזרחים היה טוב. אץה רוצה לראות לאן הדומקרטיה הנעלה ונשגבת הביאה אותנו? תסתכל סביבך,

תסתכל בארה"ב. אלה מעצמות מעצמות התרבות המערבית, שיא הדמוקרטיה. נו ומה? בישראל הכל דפוק מהיסוד

ובארה"ב למרות שלוותה הנראית קוראים לפעמים מקרים שגורמים לשערות לסמור. סמים, פשיעה כבר הזכרתי? האם

היה את זה במשטר קומוניסטי? ייתכן אבל בכמויות כל כך קטנות ומחתרתיות שזה בהחלט הייתה תופעה שולית ולא

רחבה. בכל מקרה הנוער לא היה מתמוטט שם בדיסקוטקים. הבעיה במשטר דמוקרטי היא 1)יותר מדי חופש עלול

להזיק לאנשים, כי הרבה מהם לא יודעים מה טוב בשבילם ומה לא2)המנהיג שעומד בראש המשטר ומנווט את כל

הספינה יחד איתו. גם משטר קומוניסטי הוא לא נטול בעיות אבל הוא ידע מה טב לאנשים ונתן להם את זה, אומנם

אולי עם קצת שטיפת מוח אבל לפחות האנשים יצאו איכותיים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים