עבור לתוכן

ראוטר לאינטרנט 12 מגה עם חייגן, דרך הוט ובזק בינלאומי

Featured Replies

פורסם

לאחרונה שידרגתי את האינטרנט שלי מ- מגה וחצי ל- 12 מגה.

אחרי כמה ימים של עצבים עם מהירות הורדה נמוכה, גיליתי שהפתרון היחיד שלי זה חייגן אצל בזק בינלאומי עם גיימר.

הבעיה היא - הראוטר הנוכחי שלי (Level one WBR-3408) עובד גרוע עם חייגן. ז"א, נותן לי כ- 6 מגה הורדה במקום 12.

כרגע אני מחובר עם חייגן למחשב ומידי פעם מחליף לראוטר כשאני צריך. מה שמעצבן אותי משום שצריך להתעסק עם הכבלים ואז לחכות לאינטרנט, כל פעם מחדש.

הפתרונות שאני מצאתי הם:

1) להישאר עם המצב הנוכחי. חוסך ככה 200-350 ש"ח אבל זה מציק.

2) למצוא דרך לגרום לראוטר שלי לעבוד טוב על חייגן. אני חיפשתי ולא מצאתי פתרון. (גירסת החומרה שלי היא 1.0 ויש לי את העדכון האחרון, גרסה 12).

3) לקנות ראוטר ש100% עובד תמיד בלי התנתקויות או בעיות אחרות. אחרי בדיקות פה ישנם 3 ראוטרים בולטים:

א)D-Link DIR-615. עולה כ- 200 ש"ח ואני לא בטוח שהוא 100% תואם. חלק מהאנשים פה אומרים שכן, חלק אומרים שאחרי חודשיים יש התנתקויות,

חלק אומרים שאם מתקינים את עדכון הקושחה הכי עדכנית הכל עובד מצוין. מה שאני רוצה לדעת, אם הוא עובד 100% תמיד בלי תקלות, חד וחלק.

ב)TP-Link TL-WR841ND. בדיוק אותו דבר כמו הראוטר מלמעלה. אותו מחיר ואותם ביקורות סותרות. וכמובן גם אותה שאלה.

ג)TP-Link TL-WR1043ND. עולה כ- 350 ש"ח ולפי הביקורות פה, אחרי שמתקינים את עידכון הקושחה האחרון, הוא עובד 100% בלי תקלות ותומך בהכל.

אז איזה פתרון הכי עדיף? פתרון מס' 2 כמובן יהיה הכי אופטימלי, אבל גם כנראה לא יעבוד. ובקשר לפתרון מס' 3 - לא בא לי לקנות משהו ב 350 ש"ח אם אני יכול לקבל אותו דבר ב 200.

אם יש למישהו עוד פתרון, מוזמן לכתוב פה.

תודה מראש על התגובות.

פורסם

3.ג. הכי מומלץ!

3.ב. יעשה את העבודה גם כן.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה.

בקשר ל 3.ב - יש לך או למישהו שאתה מכיר אותו? אם כן, כמה זמן הוא עובד בלי תקלות?

ואם יש למישהו דעה אחרת או פתרון אחר, יש לי ראש פתוח :bash:

פורסם

לאחרונה שידרגתי את האינטרנט שלי מ- מגה וחצי ל- 12 מגה.

אחרי כמה ימים של עצבים עם מהירות הורדה נמוכה, גיליתי שהפתרון היחיד שלי זה חייגן אצל בזק בינלאומי עם גיימר.

...

מצטער שאיני יכול לעזור, אבל יש לי שאלה אם אפשר... :nixweiss:

איך הגעת למסקנה ש"הפתרון היחיד שלי זה חייגן אצל בזק בינלאומי עם גיימר"? איך "גיימר" קשור לעניין ולמה זה הפתרון היחיד?

אצלי מקום העבודה משלם את הספק אז אני בספק רב אם הם יסכימו לממן "גיימר" ולכן חשוב לי לדעת מה הבעיה לפני שאני משדרג.

תודה!

פורסם
  • מחבר

מצטער שאיני יכול לעזור, אבל יש לי שאלה אם אפשר... :nixweiss:

איך הגעת למסקנה ש"הפתרון היחיד שלי זה חייגן אצל בזק בינלאומי עם גיימר"? איך "גיימר" קשור לעניין ולמה זה הפתרון היחיד?

אצלי מקום העבודה משלם את הספק אז אני בספק רב אם הם יסכימו לממן "גיימר" ולכן חשוב לי לדעת מה הבעיה לפני שאני משדרג.

תודה!

זה הלך ככה:

ברגע ששדרגתי את המהירות (הוט 12 מגה ובזק בינלאומי 12 מגה) ראיתי שאני יכול להוריד על מהירות מקסימלית בטורנטים רק עם אני מוריד מכ- 200 אנשים במקביל.

בנוסף, בדקתי באתר speedtest.net וראיתי שיש מקומות שאני מוריד מהם ב 2, יש ב 1.5 , יש ב 0.5 ויש גם בפחות. כל היום הזה חשבתי שזה קשור לכך שאני הייתי בלי חייגן ולכן התחלתי לעשות המון קומבינציות. מה שראיתי שחשבון רגיל של בזק בינלאומי נותן אינטרנט גרוע בלי חייגן, ויש שיפור קטן יחסים ל-עם חייגן. בנוסף לבעיות האלו, האינטרנט היה תלוי בעומסים על הקו, ובערב הייתי מוריד אפילו פחות.

יום אחרי זה עשיתי עוד בדיקות קומבינציה עם חשבון רגיל בבזק בינלאומי, חשבון גיימר בבזק בינלאומי, חשבון רגיל בחברה מתחרה אחרת (הנציג בהוט נתן לי לבדיקה ולא אמר איזו חברה זאת, ולא היה לי כוח לבדוק בעצמי) ועם חשבון רגיל בטריפל סי (לא יודע אם יש להם חשבון מיוחד שם).

מה שהבדיקות הראו זה ככה:

עם חשבון בזק בינלאומי רגיל הורדתי בין 0.3 ל 3 מגה משרתים שונים בחו"ל

עם חשבון רגיל בחברה מתחרה הורדתי עם אותו דבר - בין 0.3 ל 3 מגה משרתים שונים בחו"ל

עם חשבון טריפל סי הורדתי בין 3 ל 5 מגה משרתים שונים בחו"ל

עם חשבון בזק בינלאומי עם חבילת גיימר הורדתי (ועדיין מוריד) על 12 מגה משרתים שונים בחו"ל בכל היממה.

המסקנות שלי הן:

בזק בינלאומי והחברה המתחרה "דופקים" משתמשים עם חשבון רגיל בתעבורה גרועה מאוד, והם גם אומרים את זה בפנים (במילים אחרות כמו: "אין תעדוף" או מתחייבים ל 12 מגה רק בארץ)

כדי להגיע למה שמשלמים עליו, צריך לשלם יותר (נשמע מצחיק, לא?). ז"א, על חבילת גיימר. וזה מתקן את הכל.

טריפל סי היא חברה חדשה שנותנת אינטרנט לא רע בכלל. לא בדקתי אותם בזמן ממושך ולא יודע אם יש להם בעיות בתשתית וכו'.

אין הבדל משמעותי בין חייגן ל- ללא חייגן בחבילה רגילה.

משום שרוב החברות דורשות חייגן ומשום שחבילת גיימר של בזק בינלאומי לא עובדת ללא חייגן, הפתרון היחיד לניצול מלוא המהירות של האינטרנט הוא אינטרנט של בזק בינלאומי עם חבילת גיימר ועם חייגן

פורסם

אני מקווה שהבנתי - תודה רבה!

יתכן ובקו המוגדר "עסקי" עניין התיעדוף יהיה אחר...

אז מה שאתה אומר שנציג HOT אמר לך בפה מלא ש-12M זה רק לארץ ואין כל התחייבות למהירות מינימום כלשהי לאתרים בחו"ל?

צריך לבדוק באותיות הקטנות של החוזה לראות אם התניה כזו מכוסה בכלל.

אני צריך לברר...

סתם מתוך עניין - כמה עולה חבילת "גיימר"?

בדקת גם מהירות העלאה לשרתים?

תודה.

פורסם
  • מחבר

אני מקווה שהבנתי - תודה רבה!

יתכן ובקו המוגדר "עסקי" עניין התיעדוף יהיה אחר...

אז מה שאתה אומר שנציג HOT אמר לך בפה מלא ש-12M זה רק לארץ ואין כל התחייבות למהירות מינימום כלשהי לאתרים בחו"ל? לא, נציג של בזק בינלאומי אמר לי את זה

צריך לבדוק באותיות הקטנות של החוזה לראות אם התניה כזו מכוסה בכלל.

אני צריך לברר...

סתם מתוך עניין - כמה עולה חבילת "גיימר"? לפי מה שאמרו לי, בלי להתמקח זה תוספת של בין 20 ל 25 ש"ח.

בדקת גם מהירות העלאה לשרתים? בערך, בחבילות רגילות נראה לי שבחלק מהשרתים בחו"ל זה היה קרוב למקסימום (1 מגה). בטריפל סי אני כמעט בטוח שלכל שרת בחו"ל זה מקסימום. לבזק בינלאומי עם גיימר זה בוודאות לכל שרת בחו"ל על מקסימום.

תודה.

פורסם
  • מחבר

למישהו יש חוות דעת נוספת על הראוטרים הללו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים