עבור לתוכן

צריך עזרה בהגדרת AP וייעוץ בבחירת כבל רשת מתאים

Featured Replies

פורסם

המצב הוא ככה :

בית של שתי קומות,יש ראוטר של d-link 2670U וראוטר של Edimax AR-7024WG שמצאתי בבית,והוא עובד מצויין.

עכשיו,מה שניסיתי בהתחלה הוא לשים את ה d-link למעלה,ולחבר כבל רשת מן המחשב הנייח שלי אשר נמצא למעלה

אל ה d-link ,מה שגרם שלא הייתה קליטה בקומה למטה ולכן המצב בלתי אפשרי.

ניסינו למצוא דרכים להעביר כבל רשת מן הקומה למעלה אל ה d-link שיהיה למטה,בשביל זה צריך כבל של 30 מטר

והשאלה היא איזה כבל צריך לקנות,כבל רשת פשוט 30 מטר יעשה את העבודה או שיש כבלים טובים יותר עדיפים.

חשוב להדגיש כי הכבל יעבור מחוץ לבית ולכן הוא צריך להיות עמיד בפני מזג האוויר השונה..חום קור וכו'.

אני רואה שיש כבל סוגים שונים של כבלים : מוצלב,cat5,cat6 וכו'..איזה מהם אני צריך ? הולך להיות לי רשת NGN

של כנראה 10MB ואולי שדרוג בעתיד.לפי קריאה קצת הבנתי שאני צריך כבל מסוכך STP,אבל האם אני צריך cat5 or cat5e.

אשמח להמלצה איזה כבל בדיוק אני צריך,אני חשבתי על זה http://www.maxxtro.co.il/pro/481/%D7%9B%D7%91%D7%9C+%D7%A8%D7%A9%D7%AA+%D7%9E%D7%A1%D7%95%D7%9B%D7%9A+RJ45+30m+%D7%AA%D7%95%D7%A6+maxxtro

עוד אפשרות שאני מנסה זה שאני מנסה לעשות עכשיו הוא לשים את ה DLINK למעלה ולחבר אותו למחשב הנייח שלי

ולקחת את ה EDIMAX ולשים אותו בין שני הקומות שישמש לי כ AP על מנת שתהיה קליטה למטה.

עכשיו השאלה היא כיצד אני מגדיר את ה edimax שיהיה AP(כלומר שיגביר את האות)ואז יווצר מצב כזה:

בקומה למעלה נמצא ה d-link אשר מחובר למחשב הנייח בכבל רשת.ה dlink --->יעביר את ה WIFI שלו אל

האדימקס אשר נמצא בין שני הקומות ---> אליו יתחברו המחשבים בקומה למטה.

שאלה נוספת היא,אם יהיה הבדל במהירות ובקליטה בין אם אני משתמש בכבל רשת 5 מטר או 30 מטר ?

vהאפשרות של הכבל נראית לי עדיפה,ולכן אשמח לאיזה כבל בדיוק לקנות.

פורסם

לא אמורה להיות שום בעיה בתקשורת של הכבל עד לאורך של 100 מטר.

כבל CAT 5E ישיר יספיק בהחלט, הוא עובד עם חיבור של ג'יגה, אם הוא עובר בחוץ עדיף להעביר אותו בתוך צינור שרשורי ירוק כזה כמו של חשמל או כל צינור שיגן עליו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים