עבור לתוכן

מהירות 200MB?

Featured Replies

פורסם

הסיבה היחידה שנכנסתי למירוץ השדרוגים הזה הוא העלאת קצב ה-Upload.

כשעברתי ב-ADSL לחבילה של 1.5MB היה upload של 96K - קצב מגוכח שמגביל וחונק אותך.

בדיוק כשהכבלים יצאו עם המבצע של ה-1.5MB/512K נגמרה לי ההתחייבות לבזק, אז התחברתי אליהם וזה בהחלט היה עולם אחר.

באותה תקופה אנשים לא חלמו שהיחס בין ה-Upload ל-Download יהיה 1:3.

מאז שידרגתי לחבילת ה-5MB/512K, 3MB/300K (כשמחירה הפך לקצת יותר שפוי) וכיום אני עם 12MB/1MB שעולה לי קצת פחות ממה שעלה ה-5MB ונותן לי קצב העלאה כפול (ומכובד מאוד, יחסית לשוק הפרטי בארצנו) וכמובן קצב הורדה קצת יותר מכפול (שזה בעיני יותר כמו בונוס נחמד).

המציאות הקיימת תביא לזה שמצד אחד תוך שנה-שנה וחצי כחצי מבתי האב ישדרגו את החבילה שלהם ל-NGN/UFI (כיום אתה יכול להתחבר ב-12/1 במחיר שעלה 3MB לפני שנתיים) דבר זה ייצור עומס אדיר על הקווים לחו"ל ואז לא תהיה ברירה אלא לשדרג את הקווים לחו"ל/להוסיף קיימים/להוזיל את עלוית השכרת רוחב הפס ע"י הכרזה על MED Nautilus כמונופול.

אגב, עושה רושם כי התשתית שלהם מאפשרת פי 30 יותר תעבורה ממה שבשימוש כיום

פורסם

איך הגעת למסקנה שהתשתית מאפשרת פי 30?

פורסם

קיבולת הקו שלהם הוא 3.84 טרה-ביט בשנייה !

אם סתם לדוגמה נחלק את זה לכל לקוחות האינטרנט בארץ על אחד יהיה יקבל 2.56Mb לחו"ל

(בישראל יש כמיליון וחצי לקוחות בשוק האינטרנט, אז חישוב פשוט יוביל לכך שאם כל מדינת ישראל בשלמותה מורידה מיליון משחקים ובכולם מורידים הכל בו זמנית ומנצלים את כל רוחב הפס שלהם אז כל אחד לפי החלוקה השווה יקבל 2.56Mb.

דברים כאלה לא קורים במציאות שכל עם ישראל מוריד דברים כבדים בו זמנית אז משמע שבארץ אפשר לקבל רוחס פס לחו"ל נורמלי, אין איזה שהיא מגבלה טכנולוגית.

פורסם

אבל שכחת שספקיות האינטרנט צורכות רק חלק קטן מהקיבולת הזאת.

נתחיל מזה שמדובר על קיבולת שמשמשת גם את טורקיה ויוון (אצלם יש עוד קווים בנוסף לזה)

נמשיך בזה שיש חברות ועסקים שקונים רוחב פס מתוך זה.

יש כמובן את האוניבסטאות בארץ שגם חוכרות רוחב פס.

לדוגמא האוניברסטאות חוכרות רוחב פס (ישרות או דרך צד ג') של 3.5Gbps מתוך זה רק 400Mbps זה החיבור שלהן לאינטרנט.

בסיכומו של דבר, אני מאמין שספקיות האינטרנט לא יכולות לקבל אפילו 10 אחוז מרוחב הפס של מד נאוטילוס.(אין לי הוכחה לשורה הזאת, זאת רק השערה)

פורסם

אנחנו טוחנים מים, עד שלא יפרסו קו אופטי חדש אנחנו נמשיך להישאר מאחור, ואני לא חושב שמישהוא מבין את המצוקה הזאת, כאשר עידן הHD והווידאו אונליין אוכל רוחב הפס מגיע במהרה.. ולא דיברתי על הורדות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים