עבור לתוכן

בזק מציעה מסלולים חדשים - חבילות של 50Mb ו 100Mb !

Featured Replies

פורסם

5215495.jpeg

השבוע בזק פרסמה באתר שלה מהירויות חדשות שלא ראינו אצלה כבר הרבה זמן.

מהירויות של 50Mb ו- 100Mb, סוף סוף תחרות אמיתית מול HOT.

באתר של בזק לא מוסבר בדיוק למה כתוב על החבילה של ה- 100Mb "עד" (TOP), ורק באמצעות פניה ישירה לחברה,

אפשר להבין שמדובר במהירות אופציונלית, כלומר, המהירות המינימלית שבזק תתחייב לספק לכם עבור חבילה זו היא 60Mb "בלבד" ומעבר לכך תלוי במרחקכם מהמרכזיה וסיבות נוספות.

למעשה זה צעד מבורך מצד בזק להציע סוף סוף חבילות גבוהות יותר, אך עדיין היא לא מצליחה להתחרות מול ה 100Mb של HOT אשר מספקת 100Mb אמיתיים ולא רק 100Mb אופציונליים.

המחיר עבור חבילת ה 50Mb יהיה 199 ש"ח ל 6 חודשים ראשונים ו 299 ש"ח לחודשים 7-12 (מחיר ממוצע של 249 ש"ח בחודש).

והמחיר עבור חבילת ה TOP100Mb יהיה 299 ש"ח ל 6 חודשים ראשונים ו 399 ש"ח לחודשים 7-12 (מחיר ממוצע של 349 ש"ח בחודש).

מהירויות ההעלאה עדיין נשארות בשפל ומציבות אותנו עם פער עצום מול העולם ואנו הלקוחות הפרטיים נוכל להינות רק ממהירות העלאה של 1Mb לכל החבילות מעל ה 20Mb אצל בזק.

בהשוואה ל HOT עבור מהירות 12Mb מקבלים מהירות העלאה של 1Mb ועבור 100Mb מקבלים מהירות העלאה של 2Mb (מהירות ההעלאה הגבוהה ביותר בישראל ללקוחות הפרטיים).

לסיכום, החבילות החדשות של בזק מתחילות בעצם את מלחמת האינטרנט בישראל ואנו הצרכנים נהנה סוף סוף מתחרות אמיתית וכמובן גם ממהירויות גבוהות בהרבה.

ועוד פרט לסיום, לפי השמועות בזק הולכת להציע מהירות של 200Mb כבר בשנה הבאה אך זה לא מובטח.

קישור לאתר: http://www.bezeq.co.il/Internet/FastInternet/intsale/Pages/surfingpacks.aspx?action=failure#WPQ1

פורסם

היתה על זה כתבה בynet היום :

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3967582,00.html

זה בגדול לא יתן הרבה אלא אם כן הם יספקו על זה גם טלויזיה כמו בארה"ב ( השירות נקרא u-verse ) .

אני לא יודע מה יעזור לי חיבור א-סימטרי של 100 מגה הורדה ו1 מגה העלאה . כל מה שזה יתן זה הורדה מהירה בארץ כי לחו"ל רוחב הפס לא גודל. בגלל מהירות ההעלאה הנמוכה אני לא יכול לסמוך על שכן שלי לספק תוכן אלא רק על "טוב ליבן" של חברות פרטיות.

פורסם

5215495.jpeg

עדיין היא לא מצליחה להתחרות מול ה 100Mb של HOT אשר מספקת 100Mb אמיתיים ולא רק 100Mb אופציינלים.

קישור לאתר: http://www.bezeq.co.il/Internet/FastInternet/intsale/Pages/surfingpacks.aspx?action=failure#WPQ1

להגיד שהוט מספקת 100Mb אמיתיים, זה כמו להגיד שספקיות האינטרנט מספקות תעבורה לחו"ל במהירות מקסימלית בכל שעות היממה...

פורסם

להגיד שהוט מספקת 100Mb אמיתיים, זה כמו להגיד שספקיות האינטרנט מספקות תעבורה לחו"ל במהירות מקסימלית בכל שעות היממה...

יש לך הוכחה שסותרת את זה?

הוט אכן מספקת 100 מגה (ולעיתים באמינות אפילו יותר טובה מאספקת 2.5 מגה)

לעומת זאת ספקיות האינטרנט תמיד משכירות לך עד גודל מסויים

פורסם

הוט אכן מספקים 100 מגה אמיתיים, אשמח אם תוכיח אחרת.

פורסם

בפועל אני חושב שהוט מחברת אנשים על קו של 200mbps או 400mbps אבל צריך להתחלק עם השכנים ברוחב הפס. אני לו סגור על כמה ערוצים הם מקצים לאינטרטנ פעם דיברנו על זה ומישהו העריך שזה בסביבות ה16 שזה בסביבות ה900mbps כולל העלאה.

אין להוט בעיה לספק אפילו 200 מגה אבל הספק שירות גם ככה החלק המגביל ברוב המקרים. גם בבזק יכול לקרות מצב של עומס על הdslam אבל זה הרבה יותר נדיר. אני מעריך שהם מחברים את המרכזיות עם חיבור 10gbps . היום הטכנולוגיה מאפשרת 14000gbps על סיב אחד (יותר ממאה ערוצי 111~ גיגה) אבל זה בטח ממש יקר. יכול להיות שהמרכזיות האיזוריות מחוברות למכשיר (multiplexer ) שהופך 32 או יותר קווים אופטים של 10gbps ל קו אחד של 320gbps .

פורסם

תאמת, אין לנו למה לחכות חוץ מלשיפור התקשות לחו"ל כל ההתקדמות של התשתיות בארץ, סליחה על המילה שווה לתחת ללא קישוריות נורמלית לחו"ל,

מי צריך לגשת לשרתים בארץ? רוב העיסוקים שלי הם לחו"ל אם זה גלישה רגילה ואם זה תוכנות ומשחקים ואפליקציות.

באמת שלא צריך יותר מ 2.5 מגה לגלישה לפורום שיושב על שרת ישראלי.

פורסם

נו, אז מה הבעיה?

תשלם על התקשורת לחו"ל ותקבל.

כל ספק אינטרנט משכיר גם חבילות של רוחב פס מסויים. בנוסף לחבילות של עד רוחב פס מסויים שמושכרות בדרך כלל.

פורסם

אין לי הוכחה לכך, אבל לאור הניסיון במהירות של 12 מגה שלא סופקה אגב ברוב שעות היממה, אצל הרבה אנשים שהכרתי.

לאחרונה לא שמעתי הרבה תלונות על כך, אבל אני חייב לציין שבשנה האחרונה הרבה נציגי מכירות בהוט מיהרו למכור חבילות UFI גם באיזורים שלא היה בהם UFI, אולי זה היה הגורם לכך..

ושוב דעתי, שאם באיזור מסוים מספיק ש 50 אחוז יהיו מחוברים על 100 מגה וכולם ישתמשו בו ברגע נתון, אני בספק אם הוט תוכל לספק את הקצבים ברשת שלה בכל שעות היממה..

אבל כאשר יתפנו כל הערוצים האנאלוגיים בשלושת הזכיניות(תבל, מתב, ערוצי זהב) מהלך שהתחיל באיזורים מסוימים, יהיה יותר פס רחב מאשר לקוחות ואז המצב יהיה יותר טוב...(אולי במקום הערוצים האנאלוגיים ישפרו את קצב ההעלאה).

פורסם

נו, אז מה הבעיה?

תשלם על התקשורת לחו"ל ותקבל.

כל ספק אינטרנט משכיר גם חבילות של רוחב פס מסויים. בנוסף לחבילות של עד רוחב פס מסויים שמושכרות בדרך כלל.

כן? אז למה אני שגר בישראל צריך לשלם 2000 דולר לחודש בשביל מהירות נורמלית לחו"ל ובן אדם שגר באירופה או ארה"ב או כל מדינה מפותחת מקבל מהירות מקסימלית ללא חסימות ב20 דולר לחודש?

פורסם

כן? אז למה אני שגר בישראל צריך לשלם 2000 דולר לחודש בשביל מהירות נורמלית לחו"ל ובן אדם שגר באירופה או ארה"ב או כל מדינה מפותחת מקבל מהירות מקסימלית ללא חסימות ב20 דולר לחודש?

כי באירופה ובארה"ב אין מדינות עוינות מסביב (לפחות ברובם), ופריסת התשתית היא הרבה יותר רחבה וזולה, כל מדינה מתחברת לכמה מדינות במקביל ויש כמה חברות שונות (שלא כמו בישראל, שכל מה שקשור בתקשורת לחו"ל יש כאן מונופול אחד).

הפתרון הוא "להשמיד את כל המדינות מסביב ולפרוש תשתית אינטרנט במקום".

כמובן שהייתי ציני למי שלא הבין (:

פורסם

העדר תחרותיות ושוק חופשי .

הטכנולוגיה קיימת אבל המדיניות בישראל בכל הנוגע לתשתיות הוא לתת למעט הרבה ולהרבה מעט .

פורסם
  • מחבר

בקשר למהירויות לחו"ל אתם לא אמורים להאשים את ספקי האינטרנט או את התשתיות בארץ, הבעיה העיקרית היא חברת mednautilus!

יש לה מונופול על כל תהליך הגישה לחו"ל דרך האינטרנט. ספקיות האינטרנט קונות מהם רוחב פס לחו"ל בדיוק כמו שאתם קונים רוחב פס מהספקית אינטרנט שלכם.

כך שאם לדוגמה הספקית רכשה תעבורה של 10Gb לשניה לחו"ל משמע שהיא צריכה לחלק לכל לקוחותיה המשתמשים בפס הרחב.

אם 10 אלף אנשים בעלי מהירות 10Mb מורידים כרגע משחקים משרת בחו"ל, ספקית האינטרנט תוכל לספק לכל אחד 1Mb בודדים.

אתם כנראה שואלים אז למה ספקיות האינטרנט לא משדרגות את רוחב הפס שלהן לחו"ל? אז התשובה כבר נמצאת במשפט הראשון שלי המונופול של mednautilus, החברה הזו גובה מספקיות האינטרנט סכומי עתק עבור רוחב פס לחו"ל בגלל שאין לה מתחרים ובגלל שהיא חברה פרטית היא יכולה לעשות מה שהיא רק רוצה.

ומכאן לא צריך לגעור ולהאשים את ספקיות האינטרנט ואת חברות התשתית אלא אך ורק את mednautilus !

לפי מה שאני הבנתי בזק בינלאומי חושבים על פריסת כבל תת ימי של סיבים אופטיים מישראל ועד אירופה בדומה למה שקיים אצל mednautilus ובכך להפיל את המונופול שלה. למהלך הזה הצטרפו עוד כמה יזמים ואולי בעתיד הקרוב נזכה סוף סוף למהירויות גבוהות גם לשרתים בחו"ל.

פורסם

הנה מפת החיבור של מד.

מסתבר שהכבל מגיע רק לת"א וחיפה (חוות השרתי של נטוויז'ן במת"מ?)

http://www.mednautilus.com/map.asp

פורסם

ומכאן לא צריך לגעור ולהאשים את ספקיות האינטרנט ואת חברות התשתית אלא אך ורק את mednautilus !

דווקא כן צריך להאשים את ספקיות האינטרנט.

המונופול של מד-נאוטילוס הוא לא משהו מוחלט שאי אפשר לשנות.

כל אחת מהספקיות יכלה במשל השנים לסלול כבל נוסף, וחלק מהן אף שקלו את הנושא ובסופו של דבר לא ביצעו את זה.

אז הן אלה שאשמות בכך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים