עבור לתוכן

JukeBox - תיבת נגינה בתוך שידת עץ -יומן פרויקט-

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אז ככה, כל הרעיון התחיל שקראתי פה באחד המדריכים באתר על מישהו (אינני זוכר את שמו מצטער) שבנה מכונת ארקייד, מאד התלהבתי והחלטתי שאני גם רוצה כזה ;) והתחלתי לקרוא הרבה מאמרים באינטרנט בנושא, אבל בגלל שאין לי מקום בבית למכונה כזו גדולה ובגלל שלא רציתי להתחיל לבנות מאפס ובגלל שהייתה לי בבית שידה ישנה החלטתי שאני הולך על JUKEBOX בתוך השידת עץ הישנה.

אז אחרי ההקדמה נעבור לתכלס:

את החומרים הזמנתי מ ultimarc.com ומ ozstick.com שני אתרים מאד מומלצים למי שגם רוצה לבנות וחשש להזמין, השירות שלהם מעולה במיוחד של ultimarc תוך שלושה ימים החבילה הייתה אצלי עם שליח עד הבית! גם ozstick בסדר גמור רק שלהם לקח טיפה יותר זמן - שבוע.

ההזמנה:

ultimarc

17 כפתורים שחורים

1 כפתור אדום

IPAC - זה מה שמחבר בין המקלדת לכפתורים, זה נקרא keyboard encoder, זה בעצם "עובד" על המחשב וברגע שלוחצים על כפתור המחשב חושב שלחצת על המקדלת. נרחיב בהמשך..

הזמנה מ ozstick.com

8 רגליות קטנות לקיבוע של ה ipac, כעיקרון מספיק 4 רגליות,אני הזמנתי עוד ארבע בשביל הלוח אם. - גם על זה נרחיב קצת בהמשך

חבילה של חוטי חשמל עם קונקטורים לחיבור מהיר נקבה מורכבים עליהם

וועכשיו קצת תמונות outside.jpg

ככה השידה נראית מבחוץ.

ומבפנים היא נראתה ככה:

inside.jpg

ומזווית אחרת:

inside2.jpg

אז בתור התחלה הייתי צריך להוציא את כל הג'אנק שהיה בתוך השידה הישנה,כמובן שבדקתי קודם רק כדי לוודא ששום דבר לא פועל ושאני לא זורק בטעות רמקול שאח"כ אני יוכל להשתמש בו ולצערי שום דבר לא פעל אפילו לא רמקול אחד.

שלב הניקיון:

clean.jpg

וככה זה נראה אחרי שהוצאתי הכל וניקיתי:

inside_empty.jpg

ועכשיו לשלב המדידות, כעיקרון הרעיון היה להכניס את הכפתורים לפאנל האמצעי שנפתח (ניתן להבין מהתמונה) אז הייתי צריך למדוד את הגודל, לחתוך חתיכת עץ בגודל הזה לחבר עליה את הכפתורים ולקבע את זה בתוך השידה, וככה זה נעשה.

fitting.jpg

כדי לקדוח את החורים בגודל המתאים (הקוטר של הכפתורים הוא 28 מ"מ) הייתי צריך לקנות מקדח עץ שטוח (יש כאלה שקוראים לו מקדח פרפר) בקוטר 28 מ"מ, חיפשתי בהמון חנויות לחומרי בניין ולא מצאתי אז התקשרתי לבוש ישראל והם שלחו את המקדח למשווק מורשה שלהם לחנות שנמצאת לא רחוק מהבית שלי, כדי לוודא שאני קודח במקומות המתאימים ובצורה ישרה הכנתי בפוטושופ תבנית של הכפתורים בגודל 1:1 והדפסתי את זה על דף A4, את הדף עם התבנית ש הדבקתי עם סלוטייפ לקרש וככה קדחתי את החורים.

cp_layout.jpg

והנה אחרי הקידוח:

cp_holes.jpg

עכשיו התחלתי לעבוד על המחשב, אז כמו שכבר הבנתם כל התיבת נגינה הזו היא בעצם מחשב רגיל לכל דבר שמותקנת עליו תוכנה לשמיעת מוזיקה (במקרה שלי הלכתי על SK JUKEBOX) שנשלטת ע"י הכפתורים, זאת אומרת שצריך מחשב, אז לקחתי מחשב ישן שהיה לי בבית ובגלל שבתוך השידה אין מקום להכניס מחשב עם המארז שלו החלטתי לפרק את המחשב ולהרכיב אותו בתוך השידה בלי המארז. אחרי שפתחתי את המחשב החלטתי לשדרג אותו קצת עם חלקי מחשב אחרים שהיו לי בבית אז הוספתי לו עוד הארד דיסק ועכשיו יש לו 200 ג'יגה ועוד זכרון

המחשב הוא פנטיום 4 מעבד אינטל 2.9.

החלטתי לקבוע את כל המחשב ללוח עץ ואת הלוח עץ הזה לקבע לתוך השידה, הרעיון הוא שאם בעתיד אני ארצה לשדרג את המחשב יהיה יותר נוח .

את ההארד-דיסקים הצמדתי ע"י שפירקתי מהמארז את המקום שההארד דיסקים נמצאים בו והצמדתי את זה עם ברגים ללוח העץ.

וככה זה נראה:

pc_wood.jpg

בשלב פירוק המחשב:

pc_in

מוצמד ללוח עץ:

pc_on.jpg

נחזור לכפתורים, אז אחרי שקדחתי את החורים הכנסתי את הכפתורים והתחלתי לחבר אותם מבחינת החיבור שלהם זה פשוט מאד כמו שציינתי בהתחלה הזמנתי חבילת חוטים עם קונקטורים מולבשים עליהם כבר, כעיקרון אפשר להשיג את החוטים האלה והקונקטורים בארץ בכל חנות אלקטרוניקה אבל וזה אבל גדול מאד הזמן שייקח לעשות את זה לבד הוא עצום! וחוץ מיזה גם מבחינת עלויות חוטים כאלו עם קונקטורים בארץ יעברו בקלות את טווח ה50 60 ש"ח ולהזמין את זה באינטרנט מוכן עלה לי בסה"כ 15 דולר.

מבחינת החיבור אז כל כפתור מחובר ליציאה באייפק שזה הלוח שמחבר את המקלדת והכפתורים וכל הכפתורים משורשרים אחד לשני ומתחברים ליציאתצ הGND באייפק. לIPAC יש שתי יציאות PS2 שלאחת מהם המקלדת מתחברת ולשניה מתחבר כבל PS2 שהצד השני שלו מתחבר ליציאת המקלדת במחשב, אחרי החיבור מגדירים עם תוכנה שמגיעה עם הכפתורים מה יקרה שתלחץ על כל כפתור- פשוט מאד.

והנה התמונות של הפאנל:

buttons.jpg

cp.jpg

button_in.jpg

ומבט מבפנים :

cp_insdie.jpg

אחרי כל זה פירמטתי את המחשב התקנתי ווינדוס מחדש (XP SP3) ואז נזכרתי שאני לא רוצה כל פעם שאני מפעיל את המחשב ללכת מאחורי השידה ולחפש את הכפתור הקטן שמדליק אותו אז חתכתי את קצה של כפתור ההדלקה וחיברתי אליו את הכפתור האדום שהזמנתי ואז ברגע שלוחצים על הכפתור האדום הוא מדליק את המחשב, את הכפתור האדום קיבעתי מאחורי השידה במקום נגיש.

פירמוט:

format.jpg

והכפתור האדום:

red_button.jpg

והכפתור במקומו:

red_place.jpg

הכל מקובע בפנים:

all_in.jpg

inside_after.jpg

ובדיקה ראשונית שהכל פועל..

test1.jpg

שלב הרמקולי, אז בגלל שזה אמור להיות תיבת נגינה צריך איכות סאונד טובה ורמקולים של מחשב ממש לא יספקו את זה אז החלטתי ללכת על רמקולים של מערכת, בגלל שלא היה לי רסיבר החלטתי לחבר מערכת סטריאו למחשב באמצעות יציאת הAUX , ואז הפשדטתי שני רמקולים של מערכת וחיברתי אותם בתור הרמקולים הקדמיים ובצדדים הרכבתי רמקולים של מערכת קולנוע ביתי שהיו זרוקים אצלי בבית, כדי להחזיק את הרמקולים של הקולנוע הביתי הכנתי זוויות אלומניום עם חורים לברגים שנכנסים בדיוק לרמקולים ומקובעים לתוך השידהת את הרמקולים של המערכת חיברתי פשוט עם ברגים לעץ מבפנים.

הסטנד של המקולים:

speaker_stand.jpg

הרמקולים של המערכת קולנוע ביתי בפנים:

small_spk.jpg

והרמקולים של המערכת מקדימה:

big_spk.jpg

והכל פועל...

final.jpg

זה הכל עד כאן, הדבר היחיד שנשאר זה להשיג מסך קטן יותר ולקבע גם אותו לשידהת אני רוצה לקבע אותו מימין לכפתורים ולשים מעל זכוכית, כשזה יקרה אני אעלה תמונות לכאן.

עד כאן חברים אני מקווה שנהנתםן אני אשמח לשמוע תגובות הארות הערות וכל דבר שיש..

פורסם

וואו נראה קטלני ברמות!!!!

אפשר לצרף וידאו ולראות את זה בפעולה?זה יהיה נחמד

פורסם

ניראה מגניב , באמת וידאו יהיה נחמד :xyxthumbs:

פורסם

עבודה יפה, המון תמונות :)

איזה מסך אתה הולך לשים? מסך מגע?

המסך יהיה על זכוכית אז הוא לא יבלוט משהו? בינתיים הכל נראה אלגנטי.

פורסם
  • מחבר

לגבי הוידאו אני באמת מתכוון לצלם בקרוב ולהעלות..

המסך לא יהיה מסך מגע (בשביל השליטה יש את הכפתורים ככה שאין צורך במסך מגע) מבחינת הגודל שלו אז לא ממש משנה לי כל עוד הוא דק ובין 15 אינץ' ל19 זה יהיה מעולה

העיקר שיכנס בגודל לשידה... (אם מישהו מוכר או שיש לו ספייר אני אשמח לשמוע..).

אני מתכנן לעשות חור בפאנל הימני בשידה ולהשאיר בעץ מדרגה קטנה ועל זה לשים זכוכית ואת המסך לקבע מתחת לזכוכית

פורסם

וואו! ח"ח גדול!

נראה אדיר. אתה רוצה לנסות על זה Golden axe? =]

פורסם

נראה מגניב :xyxthumbs:

כל הכבוד

פורסם

אהבתי!

פשוט מדהים :yelclap:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים