עבור לתוכן

תלת מימד

Featured Replies

פורסם

האם Dell LCD 22 2209WA ו/או LG W2286L 22'' LED 2ms 1:2000000 תומכים בתוכן שהוא בתלת מימד? אם לא, איזה מסכים כן מאפשרים הצגה של תלת מימד? ובכלל, איך אפשר לדעת אם מסך כלשהו מאפשר הצגה של תלת מימד?

פורסם

תהיה בטוח שעל מסך התומך בתלת מימד יצויין שהוא תומך בתלת מימד.

פורסם
  • מחבר

אז איזה מסכים כן מתאימים ואיך אפשר לזהות ולמצוא כאלה?

פורסם

יש שני סוגים של תלת מימד: "אמיתי" ו"תלת מימד לעניים".

הסוג השני "מיוצר" ע"י נצגת שתי תמונות, אחת לכל עין, זו על גבי זו - כשההפרדה נעשית ע"י פילטרי צבע:

GoldenGateBridge.jpg

סוג הוא הנפוץ יותר שכן הוא לא דורש מסך מיוחד אלא רק משקפיים פשוטים עם פילטרים צבעוניים מפלסטיק. החסרון הוא שאיכות התמונה המתקבלת תהיה לרוב גרועה ותכלול עיוותי צבעים.

הסוג הראשון, לעומת זאת, כולל יצירת תמונה נפרדת לחלוטין עבור כל עין, כך שהתמונות אינן מוצגות זו על גבי זו אלא לסרוגין. לשם כך נדרש מסך בעל קצב רענון כפול (כלומר, 120 הרץ במקום 60 הרץ שיש לך ב99% מהמסכים) ומשקפיים מיוחדים ויקרים למדי, המחוברים למחשב ומסונכרנים עם התוכנה שמפעילה את התצוגה, כדי שכל עין תוכל לראות את המסך רק כאשר מוצגת התמונה המתאימה לה.

פורסם
  • מחבר

אפשר שמות של מסכים מכל אחד מהסוגים?

פורסם

אפשר שמות של מסכים מכל אחד מהסוגים?

הסוג השני "מיוצר" ע"י נצגת שתי תמונות, אחת לכל עין, זו על גבי זו - כשההפרדה נעשית ע"י פילטרי צבע (...) סוג הוא הנפוץ יותר שכן הוא לא דורש מסך מיוחד אלא רק משקפיים פשוטים עם פילטרים צבעוניים מפלסטיק.

כשתטרח אשכרה לקרוא מה שאני כותב, אני אשקול זאת.

פורסם
  • מחבר

טעות שלי, התכוונתי לשמות של מסכים מהסוג הראשון..

פורסם

גוגל על "מסך 120hz".

פורסם
  • מחבר

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים