עבור לתוכן

בעית עידכון מערכת הפעלה של Nokia 5800

Featured Replies

פורסם

היי, יש לי Nokia 5800 וגירסת מערכת הפעלה (סימביאן) היתה מיושנת 30.0.0.xxx

ראיתי באתר של נוקיה שיש גירסה עדכנית יותר 51.0.006 . הורדתי את התוכנה Nokia Ovi Suite וניסיתי לעדכן דרכה...

התוכנה הורידה את העידכון למחשב אבל במהלך ההתקנה זה רשם לי שכבל ה USB מנותק (הוא היה מחובר) הוצאתי אותו הכנסתי שוב, זה המשיך להתקין ואז שוב לא זיהה את הטלפון, ככה כמה פעמים, ואז ראיתי לוגו אחר של נוקיה אל המסך, התוכנה רשמה שההתקנה הצליחה וטלפון עושה ריסטרט. הוא נכבה לי, אבל לא נדלק. חיקיתי איזה 10 דקות... ניתקתי אותו מה USB, הוצאתי סוללה חיברתי חזרה, ניסיתי להדליק והוא פשוט לא נדלק...

יש רטט כזה בהתחלה שהוא מנסה להידלק אבל לא נדלק.

כשאני מחבר אותו ב USB ומנסה להדליק אז המחשב משמיע צליל של מכשיר שמחובר ב USB ויש רטט, אבל הוא לא עובד.

פורסם

חבל שאתה לא יודע לקרוא. אני כמעט בטוח שממש לפני שאתה לוחץ על START בעדכון התוכנה רשום לך למטה במפורש שהתוכנה תציג את כבל ה-USB כלא מחובר אך בשום פנים ואופן אל תנתק כוו' - זה בסדר. אני פשוט לא בעליו של מכשיר סימביאני עכשיו (תודה לאל) אבל כאמור אני די בטוח שזה המצב. עכשיו אין הרבה מה לעשות, תנסה לעשות הארד ריסט (חפש בגוגל) ואם לא אז רק למעבדה

פורסם

חיפוש קטן בגוגל

תלחץ על הלחצן האדום ירוק ושל המצלמה עד שיהיה רטט ותמשיך להחזיק עד שיופיע מסך עם בקשת סיסמא תעשה 1234

וזה אמור לעבוד

עריכה:תיקון שגיאות קטן(עייפות של העבודה מתחילה להשפיע על היכולות הקוגנטיביות שלי משהו פחד)

פורסם

בדיוק גם אני ככה נדפקתי לפני חודש כשניסיתי גם לעדכן את המכשיר...בקיצור ידידי פותח הדיון עשיתי מהמכשיר בריק...אם אתה באחת החברות הסלולריות ויש לך אחריות לך ותתקן אצלם...אם לא אז תנסה בגוגל לחפש איך עושים UNBRICK...יש סיכוי טוב שתצליח לבד לעשות...אם לא הדבר האחרון שהייתי עושה זה הולך לאיזה טכנאי פלאפונים באחד הבאסטות הקרובות לביתך...

נ.ב

אני לא הצלחתי להחיות את שלי...אז הלכתי לאורנג ותיקנו לי בלי בעיות...

פורסם

וזאת בדיוק הסיבה למה לעולם לא לעדכן גרסת מכשיר של נוקיה דרך המחשב. רק OTA או פלאשינג ידני עם תוכנה חיצונית (שזה אגב מה שאתה צריך בשביל לנסות להחיות את המכשיר).

פורסם

בתור בעלים של 4 מכשירי XM5800 ראיתי את הבאג הזה קורה, בפעם הראשונה תוכנת העדכון "דופקת" את העידכון ובעצם לא מזהה את המכשיר מחדש כאשר הוא במצב "nokia local mode" או משהו בסגנון. הפעלה מחדש של המכשיר (בשלב הזה כבר לא משנה - התוכנה הותקנה במלואה) ואז עידכון מחדש או - התקנה מחדש פותרת את כל הסיפור הזה והנייד עובד יופי.

אגב באחד מתוך הארבע ניסיתי FOTA, עבד בלי שום בעיה. רק עם תוכנת העידכון זה עושה בעיות.

פורסם
  • מחבר

חיפוש קטן בגוגל

תלחץ על הלחצן האדום ירוק ושל המצלמה עד שיהיה רטט ותמשיך להחזיק עד שיופיע מסך עם בקשת סיסמא תעשה 1234

וזה אמור לעבוד

עריכה:תיקון שגיאות קטן(עייפות של העבודה מתחילה להשפיע על היכולות הקוגנטיביות שלי משהו פחד)

ניסיתי לעשות את זה כמה כמה פעמים (הארד ריסט) וזה לא עבד...

ראיתי באינטרנט כמה מדריכים לביצוע UNBRICK (שזה אותו דבר כמו פלאשינג ידני עם תוכנה חיצונית לפי מה שהבנתי)

אבל זה נראה לי יותר מידי מסובך... והעדפתי לא לגעת...

בקיצור הלכתי לאורנג' ואמרו לי שמה שהמכשיר לא באחריות, ולכן רק לשלוח אותו למעבדה עולה 100 ש"ח ! , ותיקון עצמו יעלה בסביבות 150 וסה"כ 250 שקל זה היה יוצא לי...

התקשרתי ליורוקום (היבואנית של נוקיה), שאלתי כמה יעלה לתקן עצלם, וזה יצא 120 ש"ח !

אורנג' פשוט גנבים ! >:(

מה זה FOTA ? עידכון דרך WI FI ?

אחרי שהמכשיר נדפק, לא יכולתי לעדכן דרך WI FI , כי הוא פשוט לא נדלק...

בכל מקרה תודה רבה על העזרה ! :xyxthumbs:

פורסם

OTA - Over the Air, אכן עדכון דרך האינטרנט (ואז כמובן עדיף WIFI ולא דרך חבילת הגלישה). אין מה לעשות... אלה המחירים של תיקוני פלאפונים, המחיר של יורוקום עוד נשמע סביר יחסית כי לדעתי אפילו במעבדות פרטיות יקחו ממך יותר. העניין עם אורנג' נשמע לי מוזר, עלות הכנסת מכשיר למעבדה בלבד אצלהם היא בין 60-100 לש"ח, תלוי בבעיה, והעלות הנוספת היא רק אם יש צורך בהחלפה פיזית של משהו, כך שאני לא רואה שום סיבה שזה יעלה יותר מ-100, ואפילו פחות. לי על פתיחת נעילת סים למכשיר גבו 60 ש"ח ואין סיבה שעלות של שחזור FW של מכשיר יעלה יותר מזה. נסה לדבר איתם שוב ותבקש להגיע ספציפית למישהו ממחלקת תיקונים ותסביר לו את העניין בפירוט ושאין שום צורך בהחלפה של חלק.

ובכל מקרה אין לך יותר מדי מה לפחד מלנסות לתקן בעצמך, זה לא כ"כ מסובך.

פורסם
  • מחבר

אכן עלות הכנסת מכשיר למעבדה עולה באורנג' 100 ש"ח

+ 150 אל התיקון עצמו שזה יוצא 250...

כבר תיקנתי את המכשיר ביורוקום, עלה לי 120 שקל...

עובד יופי :yelclap:

רק חבל שכל המידע הלך...

תודה רבה לכולם על העזרה :xyxthumbs:

פורסם

OTA - Over the Air, אכן עדכון דרך האינטרנט (ואז כמובן עדיף WIFI ולא דרך חבילת הגלישה). אין מה לעשות... אלה המחירים של תיקוני פלאפונים, המחיר של יורוקום עוד נשמע סביר יחסית כי לדעתי אפילו במעבדות פרטיות יקחו ממך יותר. העניין עם אורנג' נשמע לי מוזר, עלות הכנסת מכשיר למעבדה בלבד אצלהם היא בין 60-100 לש"ח, תלוי בבעיה, והעלות הנוספת היא רק אם יש צורך בהחלפה פיזית של משהו, כך שאני לא רואה שום סיבה שזה יעלה יותר מ-100, ואפילו פחות. לי על פתיחת נעילת סים למכשיר גבו 60 ש"ח ואין סיבה שעלות של שחזור FW של מכשיר יעלה יותר מזה. נסה לדבר איתם שוב ותבקש להגיע ספציפית למישהו ממחלקת תיקונים ותסביר לו את העניין בפירוט ושאין שום צורך בהחלפה של חלק.

ובכל מקרה אין לך יותר מדי מה לפחד מלנסות לתקן בעצמך, זה לא כ"כ מסובך.

לא, OTA זה "עדכון" מספקית הסלולאר שלך, בלי קשר לאינטרנט, וזה גם לא בדיוק עדכון למרות שהיום באנדרואיד וגם בiPhone מפיצים עדכוני רום דרך ממשק הOTA, בעקרון הממשק פותח בשביל אפשרות קנפוג מרחוק של כל הגדרות המכשיר(נקודות גישה, הגדרות שרותים וכו'), כדי לאפשר למכשירים לתפקד בצורה מלאה בתצורת Roaming, לאפשר לספקיות לעדכן את הרשת שלהם בזמן אמת ללא צורך בשמירה על הגדרות ישנות\קריאה להרבה מכשירים לחזור למעבדה לשינוי הגדרות, ולאפשר לאנשים לחבר מכשירים שנרכשו מגורם צד ג' בצורה מהירה לרשת.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

:'(

יש לי גם נוקיה 5800

עדכנתי את התוכנה ל- 51.0.006 מתוכנת ה- Nokia Ovi Suite החדשה ביותר - לא זכור לי מה הגירסה שהיתה לי -

וכל הטלפון נהפך לאנגלית!

כל דבר של שינוי שפה בטלפון לא מראה שינוי לעברית (חוץ מתוכנה שהתקנתי שהיא בעברית אצמה) גם היא לא יכולה לשנות לעברית

יש לכם קישור שבוא אני יכול להתקין עברית למכשיר? או את הטלפון של יורקום ?

פורסם

חפש את המדריך ב-"פוקט". יש מדריך קל מאוד לצריבת קוד השפה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים