עבור לתוכן

המאוורר של המארז

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אחרי שעשיתי ניתוח ספק פתוח להחלפת המאוורר שבו (להפחתת הרעש בעיקר), אני רוצה להחליף גם את המאוורר של המארז. שמתי לב שיש לו שלושה חוטים (אדום שחור לבן), ואני לא בדיוק מבין בשביל מה זה טוב. המאווררים לרכישה שאני רואה הם בעלי 2 חוטים וזה הגיוני. מישהו יכול לנפק תובנות? תודה!

פורסם

3 חוטים בדר"כ משמשים לחיבור המאוורר ללוח האם או ללוח בקרה של מאווררים עם תצוגת מהירות סיבוב או יכולת שינוי מהירות סיבוב

2 חוטים זה חשמל 12 V (בד"כ שחור - ואדום +) והחוט השלישי הוא בקרה על מהירות הסיבוב לפעמים לתצוגה ולפעמים לתצוגה ואף חיווי על מהירות סיבוב

ישנם גם מאווררים בעלי 3 חוטים... עם אפשרויות חיבור מגוונות

פורסם

^ עשית סלט.

2 חוטים - מתח (+ ו -), שום דבר מעבר לזה.

3 חוטים - מתח + דיווח מהירות סיבוב.

4 חוטים (נקרא גם PWM) - מתח + דיווח + שליטה על מהירות הסיבוב.

פורסם
  • מחבר

יש שלושה חוטים שמתחברים ללוח האם, ולא ישירות לספק, ולכן כנראה שהעניין על "דיווח" המהירות נכון. אין לי תצוגה פיזית לזה, האם מדובר במשהו שנגיש מתוכנה?

בקיצור, אם אני מוותר על ה"דיווח", יש סיבה מיוחדת למה שאני לא פשוט אחליף אותו ב

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.9389

?

קניתי אחד, חיברתי אותו למתח מהספק, והוא עובד יפה מאוד

תודה על העזרה

פורסם

יש לוחות ששולטים גם במהירות של מאווררים עם 3 חיבורים ע"י שינוי המתח שמספקים להם.

בביוס אתה בטוח יכול לראות דיווח על מהירויות הסיבוב של מאווררים שמחוברים ללוח.

אין מניעה מלהשתמש במאווררים שמתחברים ישירות לספק.

פורסם

3+4 פינים מאפשרים שליטה על המאוורר..

2 זה מתח בלבד בלי שליטה..

מבחינת העדפה אין משהו ספציפי..אם זה מאוורר למארז..הבחירה היא שלך...

אתה רוצה לראות את הRPM או לשלוט עליו..תבדוק אם יש חיבור פנוי בלוח האם ותרכוש מאוורר עם 3 פינים..

אם לא תחבר אותו ישירות לספק..

מה שכן רוב המאווררים כיום מגיעים עם חיבור 3-4 פינים ומתאם או חיבור נוספק ישירות לספק..

פורסם
  • מחבר

תודה לכם,

הזמנתי את המאוורר הנ"ל ואסתפק בו (ממילא אני אף פעם לא בודק את המהירות סיבוב, ומהניסוי שעשיתי המאוורר הזה עובד טוב יותר מהנוכחי)

תודה

אפשר לנצל"ש ולשאול לגבי משחה תרמית?

פורסם

לפני שאתה שואל על משחה טרמית..תריץ חיפוש קטן בפורום..אני בטוח שתמצא תשובה..

אם לא פתח תרד חדש :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

זהו, שיש שם כמה אופציות, והם מדברים על מוליכות ודברים כאלו, ואני תוהה אם בכלל יכול להיות שיצא יותר נזק מתועלת..[br]פורסם בתאריך: 3.10.2010 בשעה 15:06:35

taotao@ - ראיתי רק עכשיו, תודה וסליחה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים