עבור לתוכן

רשת איטית במיוחד

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לי בעיה עם האינטרנט הביתי. אני גולשת על 1.5MB, כאשר 2 המחשבים בבית (לפטופ ונייח) מחוברים בצורה אלחוטית.

בהתחלה עוד היה סביר (כלומר, לפני כשנה- שנתיים), אבל עכשיו, אפילו הורדות פשוטות או סתם כניסה לאתרים לוקחת המון זמן בשני המחשבים.

יש לי ראוטר של edimax, לפטופ אחד ועוד כרטיס רשת אלחוטי במחשב הנייח של edimax גם כן.

אשמח אם תעזרו לי בנושא, מאחר ואין לי מושג מאיפה הבעיה ומה צריך להחליף, אם בכלל.

תודה!

פורסם
  • מחבר

ובכל זאת, האם יש מישהו שיכול לעזור?

פורסם

היי tot5,

יש לבדוק אם האיטיות נגרמת כתוצאה מבעיות בעוצמת הקליטה של הרשת.

לשם כך, נסה לשנות ערוץ שידור אלחוטי בראוטר.

האיטיות יכולה להיגרם גם ע"י תוכנות במחשב (כמו "חומת אש", "אנטי וירוס" או וירוסים ותוכנות רוגלה) שמפריעות לגלישה.

כדי לבדוק האם יש במחשב תוכנות המפריעות לגלישה תוכל לבצע את הבדיקה הבאה (יש לבצע את הבדיקה לאחר סגירת כל התוכנות הפועלות ברקע):

1. להיכנס ל"הפעלה" בתוך תפריט ה"התחל".

2. להקליד "CMD" וללחוץ על "Enter".

3. בחלון השחור להקליד "netstat -n" וללחוץ על "Enter".

4. אם מתקבלות יותר משלוש שורות עם כתובות IP, סימן שיש חשד לתוכנות במחשב המאטות את קצב הגלישה.

תוכל לבצע סריקה במחשב בעזרת התוכנה "Malwarebytes" :

http://download.cnet.com/Malwarebytes-Anti-Malware/3000-8022_4-10804572.html?part=dl-10804572&subj=dl&tag=button

אם תוצאות הבדיקה תקינות, ואתה לקוח שלנו, אשמח אם תשלח את פרטי המנוי (שם משתמש או ת"ז) למייל שבחתימה כדי שנוכל לבדוק ביחד את הנושא.

אורן

פורסם
  • מחבר

מצטערת על התגובה המאוחרת.

אני כרגע לא בבית, אבל אני עם המחשב וגולשת על רשת אחרת. אני מניחה שאין הבדל (או שיש, תקן אותי).

בכל אופן, יש המון (!) שורות עם כתובות IP.

המון=14 שורות

מה עושים עכשיו?

פורסם

קודם כל כדאי לבדוק שיש לך אבטחה ברשת האל חוטית בבית.אם את מתחברת בלי סיסמה אז כל אחד יכול להתחבר.

כדי לבדוק מהירות באינטרנט מספיק speedtest.net בתוך הארץ אפשר גם לבדוק רוחב פס לחו"ל . לאחרונה רוחב הפס לחול די נמוך לא טוב ואנשים משיגים בקושי 0.5-1 מגה . בשעות העומס יש בעיות רוחב פס רציניות ואנשים עם חבילות רגילות (ללא תיעדוף כלשהו) אוכלים אותה אלא אם כן יש לספק שלהם יכולת טובה להתמודד עם העומס.

בכל מקרה רשת אל חוטית לא צריכה בכלל להגביל את החיבור שלך לאינטרנט אלא אם כן מישהו התחבר לנתב שלך ומוריד בכמויות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים