עבור לתוכן

עזרה: משיכת מספר כתובות IP מהDHCP של הכבלים עם נתב

Featured Replies

פורסם

שלום וחג שמח!

יש לי שאלה קצת מאתגרת למומחי הפורום, יש לי אינטרנט עם תשתית כבלים, ואני רוצה לקנות נתב DLINK DIR 615 לשיתוף האינטרנט הביתי.

במצב הרגיל היתי קונה את הנתב מחבר לפורט ה WAN ומגדיר את הרשת הפנימית לעבודה עם ה DHCP של הנתב עצמו (כתובות 192.168.X.X) אבל אני מעוניין שכל אחד מהמחשבים ימשוך כתובת IP חיצונית מהDHCP של הכבלים - נכון לכתיבת שורות אלו אפשר למשוף עד 3 כתובות IP למודם כבלים בודד.

הסיבה שבחרתי בנתב הזה דווקא היא מכיוון שאפשר להתקין עליו DD-WRT עם KAID מה שיאפשר לי לשחק ב XBOX LIVE פלוס העובדה שהוא מריץ לינוקס מה שיקל על המשימה שלי...

השאלה בעצם, איך אני גורם לנתב למשוך כתובת IP מהמודם (כלומר ה DHCP של הכבלים) לכל מחשב שמתחבר דרך הLAN PORT במקום מהDHCP הפנימי שלו?

תודה!

• תגובות 34
  • צפיות 4.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מכבה את שרת הDHCP של הנתב.

אסור לך לחבר יותר מ-3 מחשבים.

פורסם
  • מחבר

זה בטוח יעבוד? היה לך ניסיון קודם עם זה?

זה ימשוך אוטומטית כתובת מהמודם?

תודה

פורסם

כאשר שרת הDHCP של הנתב מכובה, כתובת איפי צריכה לבוא מאיפהשהוא נכון?

לכן הנתב מושך מהמודם, תשים את הנתב על dynamic IP.

פורסם
  • מחבר

שאלה אחרונה...

האם עדיף להישאר עם ה DIR-615 או לשדרג ל TL-WR1043ND ?

תודה

פורסם

אישית אני לא מכיר את הdir-615 אבל לי יש את ה1043nd יש לו מעבד חזק כך שהוא עומד בעומסים גבוהים, חיבורי LAN של ג'יגה וחיבור USB לשתוף כונן אחסון ברשת.

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה, אני כנראה אשקיע ואלך על ה TPLINK... יש לו ROM ענק של 8MB ו 32MB RAM

:xyxthumbs:

פורסם

אתה צריך נתב בעל dhcp really agent כלשהו, או לחבר את המודם לסוויץ'.

פורסם
  • מחבר

השאלה אם אפשר לעשות את זה עם הדרך שTORIAN תיאר, או לחלופין אם אפשר בכלל לעשות את זה עם DD-WRT???

תודה

פורסם

תריץ על זה גוגל dhcp really agent + השם של הנתב שאתה רוצה

פורסם

עם DD-WRT אני לא בטוח כי לא התקנתי אותה, אבל בהחלט יש לי אפשרות לכבות את שרת הDHCP של הנתב.

פורסם
  • מחבר

תריץ על זה גוגל dhcp really agent + השם של הנתב שאתה רוצה

הרצתי על זה כבר גוגל וזה לא מצא כלום בגלל זה שאלתי...

עם DD-WRT אני לא בטוח כי לא התקנתי אותה, אבל בהחלט יש לי אפשרות לכבות את שרת הDHCP של הנתב.

אם אתה מכבה את השרת DHCP על הראוטר, אתה יכול להגיד לי אם זה מושך IP לכל פורט LAN מהמודם שלך?

תודה

פורסם

כן

פורסם
  • מחבר

תודה שוב!

מחר אני אקנה אותו... =]

פורסם
  • מחבר

שוב שלום חברים,

קניתי את הראוטר, חיברתי את כל המחשבים והמודם, ביטלתי את השרת DHCP של הראוטר אך שום מחשב לא מצליח למשוך כתובת IP מהמודם עצמו.

בינתים נאלצתי להפעיל שוב את השרת DHCP על מנת שאפשר יהיה לגלוש...

יש משהו שלא עשיתי נכון? הגדרות מסוימות שצריך בנוסף לביטול שרת ה DHCP?

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים