עבור לתוכן

חוות דעת על נוקיה N900

Featured Replies

פורסם

שלום,

מה אתם חושבים על הפלאפון הזה בכללי?

שומעים בו טוב ברמקולים?

ה-WIFI עובד טוב?

איך המסך מגע שלו?

מחיר: 1300 ש"ח.

תודה..

• תגובות 38
  • צפיות 4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מה אתם חושבים על הפלאפון הזה בכללי?

מכשיר רב עוצמה ויכולות אבל לא מתאים לכל אחד. מתאים במיוחד ל-power users, חנונים של לינוקס, מפתחים וכו'. דגש רב על אינטרנט ומולטימדיה על חשבון נוחות שימוש ופונקציות ארגוניות.

שומעים בו טוב ברמקולים?

כן.

ה-WIFI עובד טוב?

כן.

איך המסך מגע שלו?

רזיסטיבי, אבל הרזיסטיבי הכי רגיש שהתנסיתי בו. עניין של טעם לדעתי.

מחיר: 1300 ש"ח.

נראה לי שהחטאת באיזה 1000 שקל. מה הכוונה שלך?

פורסם
  • מחבר

שאני יכול לקנות אותו ב- 1300 ש"ח.

אתה יוכל לפרט מה הכוונה על החשבון הדברים האחרים?

חשוב לי שיהיה אפשר לשמוע טוב... מולטימדיה כמובן.. וגם שהגלישה בwifi תיהיה יחסית נורמלית.

האם לסכום הזה יש פלאפון טוב ממנו?

וממש חשוב לי שזה לא יהיה מסך מגע כמו ב5800 של נוקיה..

תודה

פורסם

אתה מגדיר את עצמך כחנון טכנולוגי שאוהב מאוד מאוד (מאוד) להתעסק בטרוף עם מערכת ההפעלה של הפלאפון שהיא לינוקס?

פורסם
  • מחבר

מה היא עד כדי כך מסובכת??

הבנתי שזהי מערכת פתוחה, שאפשר להתקין עליה מערכת אחרת במידה ואני לא יסתדר עם הנוכחית.

פורסם

היא יותר מסובכת מכל מערכות ההפעלה שכנראה נתקלת בהן. יש לך ניסיון עם דברים כאלה? עם לינוקס? עם התעסקות במערכות הפעלה?

זה ממש לא מכשיר למשתמש פשוט או אפילו בינוני ואולי אפילו משתמש כבד אבל אחד שהשתמש רק בסימביאן או אנדרואיד וכו'. המערכת ב-900 דורשת התעסקות מתמדת עד כמה שהבנתי ואני בכל מקרה לא מבין מה מושך בלקנות אותו, אין לו שום דבר יוצא דופן שגורם לו להיות קניה טובה.

אולי תגיד מה אתה מחפש בטלפון שלך כדי שנוכל להמליץ לך על מכשיר?

פורסם

אני מציע לך לחפש ביד 2 מיילסטון משומש, אני קניתי את שלי ב1550 בן שבועיים ממש חדש וזה מכשיר שנראה לי די אוכל את הN900.

פורסם

טוב, לא צריך להגזים... לא צריך דוקטורט במדעי המחשב כדי להפעיל את המכשיר. אם רוצים להתעסק איתו יותר אז צריך לדעת להסתדר עם לינוקס וכו', אבל אני מדבר פה על רמת התעסקות הרבה מעבר למה שמשתמש ממוצע צריך. לפני כל זה, שיחות הוא מוציא, וידאו ומוזיקה הוא מנגן, תמונות הוא מצלם...

קודם כל, אני מניח שבמחיר כזה לא מדובר במכשיר חדש אלא יד שניה. מכשיר חדש אחר במחיר כזה, מן הסתם, לא יתקרב לקרסוליים שלו. מכשיר משומש אחר במחיר זה יכול להיות טוב יותר, יכול להיות טוב פחות, אבל זה תלוי בך ובצרכים שלך. אני לא יודע מה עוד אפשר למצוא משומש בכזה מחיר.

על חשבון מה באות יכולות המולטימדיה והמחשוב? מבחינת טלפוניה ושימושים משרדיים/ארגוניים המכשיר עושה את העבודה אך לא מבריק. לוח השנה ככה-ככה מבחינת נוחות ושימושיות, אין חיוג חכם או חיוג קולי, תוכנת האימייל מעט איטית ומגושמת וכו'. מערכת ההפעלה הגמישה והפתוחה באה על חשבון אפליקציות - אפליקציות מסחריות כמעט לא קיימות ויש בסה"כ כמה מאות אפליקציות קוד פתוח למכשיר. מצד שני, יש להן יותר יכולות ויותר גישה למערכת מאשר אפליקציות אייפון למשל, וכל מערכת ההפעלה פתוחה הרבה יותר לשיפורים ותיקונים של המשתמשים (אם הם יודעים מה הם עושים או נעזרים בקהילה האדוקה שיודעת מה היא עושה). עוד שיקול של נוחות - המכשיר עובד כמעט לחלוטין במצב מאוזן וזה דורש התרגלות. אפליקציות יכולות לעבוד גם במאונך וגם במאוזן אבל מערכת ההפעלה כרגע עובדת במאוזן בלבד.

הגלישה טובה. הדפדפן מבוסס מוזילה ומציג אתרים באופן זהה למה שתראה על הפיירפוקס במחשב. ישנם גם מספר דפדפנים אלטרנטיביים כמו Fennec ו-Opera. יש תמיכה בפלאש אך לא פלאש 10 החדש. יכולות המולטימדיה טובות - המכשיר יכול לנגן פחות או יותר כל דבר שתזרוק עליו ואפשר להוסיף בקלות עוד codecs מעבר לאלה שבאים איתו.

המסך הוא "כמו של ה-5800" במובן שהוא מסך רזיסטיבי. אבל, ואני התנסיתי ב-5800 של קרוב משפחה, ההבדל ביניהם מבחינת רגישות הוא שמים וארץ. ל-N900 מסך טוב בהרבה.

פורסם
  • מחבר

סבבה... רק שאלה נוספת, מה זה IR שמדובר בתקשורת כמו BT USB WIFI וכו'?

אני מחפש פלאפון שישמיע מוזיקה ברמה סבירה+ , WIFI , מצלמה בסדר... שיהיה מולטמידי. לא חייב מסך מגע..

חשוב לי שתיהיה לו מערכת ידודית\פתוחה.

רוצה לגוון קצת את המכשיר הישן... : K800.

בסביבות 1300 ש"ח.

פורסם

Infra Red -אינפרא אדום, דרך העברת מידע מיושנת שכבר לא משתמשים בה כשיש BT או WIFI כוו'.

בכל אופן בישביל מוזיקה, WIFI ומצלמה חביבה לא היתי מתקרב ל-N900. ההיצע שלו דל יחסית ויהיה לך קשה למכור אותו - זה לא פלאפון מיינסטרים כלל וכלל.

עריכה:

הוא גם כבד בצורה לא נורמאלית - 181 גרם

פורסם

הIR בN900 הוא רק משדר ולא מקלט. הוא נועד לשליטה על טלויזיות/מזגנים/ממירים וכו' ולא בשביל העברת קבצים.

פורסם
  • מחבר

רגע... זה אינפרא אדום??

די הבנתי שזה משהו שמשתלט על כל מיני דברים אבל קולט אינרטנט ודברים אחרים...

אז די הבנתי ממכם לוותר על המציאה הזאת ב-1300 ש"ח?

פורסם

IR = אינפרה אדום. זה איך שהשלט של הטלויזיה שולט על הטלויזיה. בדיוק אותו הדבר בN900.

פורסם
  • מחבר

סבבה...

אז לרדת ממנו... יש לך משהו אחר להמליץ בסכום הנ"ל?

פורסם

תוכל לעלות טיפ טיפה בתקציב ולקחת מיילסטון - אפשרי למצוא בסביבות 1500-1600 ביד2

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים