עבור לתוכן

בקרוב ניתן יהיה לרכוש תוכנות בתשלום ב-Market !

Featured Replies

פורסם

הדלקת לשווא את הדובי.

zee dubi is allways on fire!

• תגובות 30
  • צפיות 3.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

גוגל הבטיחו "תמיכה" מאז 1.5, אין להם אינטרס גדול במיוחד להוסיף עברית כאשר היצנית עושות את זה במקומה.

אינטרס גדול במיוחד להוסיף עברית אין וכנראה שלא יהיה אף פעם, אבל מתישהו הם יהיו חייבים לתמוך בערבית, משמע תמיכה מובנית ב- RTL.

ברגע שזה יקרה המעבר לעברית יהיה קצר.

חוץ מזה נראה שגוגל עושה את הדרך לאט (הוספת תמיכה בפונטים עבריים בצורה הבסיסית ביותר ב-2.2 - גם זה משהו).

פורסם

אינטרס גדול במיוחד להוסיף עברית אין וכנראה שלא יהיה אף פעם, אבל מתישהו הם יהיו חייבים לתמוך בערבית, משמע תמיכה מובנית ב- RTL.

ברגע שזה יקרה המעבר לעברית יהיה קצר.

חוץ מזה נראה שגוגל עושה את הדרך לאט (הוספת תמיכה בפונטים עבריים בצורה הבסיסית ביותר ב-2.2 - גם זה משהו).

יש RTL תמיד היה: http://developer.android.com/reference/java/text/Bidi.html, תמיכה בUNICODE כולל עברית גם תמיד היה, וד"א יש תמיכה מלאה בערבית.

הבעיה עם עברית זה הפונטים שגוגל משתמשת בהם שאין בהם עברית פשוט, גוגל משתמשת בפונטים שנוצרו עבור Open Handset Alliance, ואין שמה, ולא יהיה שמה עברית, בגלל זה אפילו ב2.2 צריך להוסיף פונטים בצורה ידנית, זה כבר עניין "כלכלי" גרדיא, לא רוצים לשלם ככל הנראה כסף נוסף עבור פונטים בעברית.

http://www.droidfonts.com/customfonts/ זאת החברה שאחראית על הפונטים לאנדרואיד, וOHA, הפונטים הבסייסים הם בחינם, וכל השאר הם בתשלום, ותשלום ממש לא קטן. עברית כרגע אין שמה, ולכן היצרניות פונות לחברות אחרות בשביל לקבל את הפונט המתאים ברישוי(רישוי פונטים בסדר הגודל הזה עולה מיליונים לא קטנים ד"א).

פורסם

1) למיטב ידיעתי ב-2.2 הפונטים בעברית מובנים ולא צריך להוסיף אותם ידנית. מישהו עם נקסוס פה יכול לאשר?

2) מאיפה שמעת שיש תמיכה רשמית בערבית? אשמח למקור. אני מכיר ש-htc פיתחו ממשק בערבית, אבל לא קיימת תמיכה רשמית של גוגל. (אגב, רוב הסיכויים שניופאן השתמשו בבסיס הזה לרומים העבריים שלהם).

3) זה שהאלגוריתמים של bidi קיימים במערכת ונמצאים לשירות המפתחים זה טוב ויפה, אבל הכוונה שלי הייתה ליישום שלהם בממשק המערכת והתוכנות הרשמיות של של גוגל. ברגע שזה יקרה, לא צריכה להיות בעיה ליצרניות הסלולר להוסיף את התמיכה לכל הממשקים המותאמים שלהן.

פורסם

אכן ב2.2 הפונטים המובנים כוללים גם עברית

פורסם

אנדרואיד? פתוחה? טחחח? היא סגורה לגמרי... אי אפשר לעשות שינויים כלשהם מבחינת מערכת ההפעלה ללא שותפות עם גוגל(קרי אין קוד מקור פתוח או משהו).

הבסיס של אנדרואיד פתוח(יש קוד מקור להורדה), ובניגוד למערכות הפעלה אחרות שנשענות על בסיס פתוח(OSX, לדוגמא), הבסיס של אנדרואיד שמיש.

(ויעידו על כך רבבות הטייבלטים שמשתמשים בגרסא הפתוחה של אנדרויד, חלקם מחברות יחסית מוכרות, כמו ארקוס)

מערכת ההפעלה לא מריצה קוד מכונה אלא בדומה לIOS מריצה רק קוד JAVA לframework ספציפית של גוגל(קרי אין תמיכה בJAVA ג'נרי, אפילו לא J2ME).

ג'נריות != פתיחות. אז הם פיתחו תשתית חדשה למערכת שלהם, ולא השתמשו בפרויקט oss מוכן, אז מה?

iOS מריצה קוד נייטיבי, ואנרדויד במגבלות מעטפת הג'אווה גם מריצה קוד נייטיב.

והמרקט שלהם הוא זוועת עולם, אני מעדיף לקנות בשוק ברמאללה מאשר לגלוש במרקט שלהם, כלכך הרבה ספאם, פורנו, וmalware ללא ביקורת תוכן או QA בסיסי מצד גוגל.

המודל הזה מזכיר לי משהו... אה, אני יודע, אינטרנט.

בברור זאת גישה עדיפה על הדיקטטורה האפלית.

אי אפשר לשנות הגדרות מערכת ללא ROOT(מה שמוריד את האחריות על המכשיר מבחינת כל היצרניות)

זאת הבעיה האמיתית של אנדרויד, ה-OHA וההטמעה של מודל גן-סגור בדיוק כמו אפל.

כול עוד הם בגישה הזאת, מבחינתי אנדרויד זה אותו זבל כמו iOS.

פורסם

הבסיס של אנדרואיד פתוח(יש קוד מקור להורדה), ובניגוד למערכות הפעלה אחרות שנשענות על בסיס פתוח(OSX, לדוגמא), הבסיס של אנדרואיד שמיש.

באמת כ"כ פשוט

בגלל זה אנשים מנסים כבר 4 חודשים לבנות אנדרואיד סטוק (AOSP) לגלקסי?

פורסם

א. לא אמרתי שזה פשוט. זה דורש ידע ומשאבים, אך ניתן לביצוע.

ב. אני לא מכיר את הפרטים, אבל אפילו סמסונג לא מסתדרים עם הדריברים של הגלקסי. אני מניח שזה קשור.

פורסם
  • מחבר

הללויה

פורסם

המרקט נפתח בישראל :)

פורסם
  • מחבר

איך משלמים שם? מכניסים מספר ויזה?

פורסם

כן

פורסם

אחרי שראיתי את המחירים ביורו במשך חודש, לראות איך המספרים טסים למעלה בשקלים זה מבאס. ;D

פורסם

כן אה? אני מעדיף לשלם 2 יורו ולא 10 שקל :))

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים