עבור לתוכן

כנראה שלא למדנו כלום!

Featured Replies

פורסם

אלמונים ריססו הלילה צלבי קרס על האנדרטה לזכר יצחק רבין וכתבו על כרזת הענק בכיכר: "כהנא צדק". במקום הוצב שומר, בעקבות ניסיון העבר, אולם הוא עזב את המקום לפנות בוקר.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2810258,00.html

פשוט בושה וחרפה. לא למדנו כלום מניסיון העבר??? למה ללבות את היצרים?

פורסם

אתמול אם לא שמת לב, בזמן שארל'ה ברנע ראיין את המנחה (גשש בכיר) של יום השנה להרצחו של רבין, עבר בחור ליד המצלמה, וירק 3 פעמים על המצבה.

מול המצלמה, זה היה מגעיל דוחה ובוטא.

אך עליי להביע מחאתי על "חוק" איסור הבעת התנגדות נגד הדרך המדינית שרבין בחר. מישום מה כל הבעת סלידה מההסכמים שרבין היה אחראי, נתקל בתגובות קשות נגדיות ו"אחריות" להרצחו של רבין כביכול.

רבין אינו פרה קדושה. מותר וצריך לבקר את ההתנהלות בקבלת ההחלטות המדיניות מול הפלסטינאים שאת תוצאותיהם אני חווים ב3 שנים האחרונות. משפחתו עושה יום וליל לביטול אוכלוסיות שלמות כאילו אינן חיות בארץ באמרם כי "לא למדנו כלום..." - ולהזכריכם אנחנו מתים מהטרור שרבין חתם איתו הסכם.

פורסם

יש משהו במה שאתה אומר אבל אסור לשכוח שרבין היה אחד האנשים שהכי תרמו למדינה הזאת

זה הורג אותי שאנשים חושבים על רבין שהוא הרס את המדינה כשהוא תרם כ"כ הרבה

רבין הצליח תוך שש ימים לחסל את כל צבאות מדינות ערב ובעצם הוא אחראי לזה שיש לנו בכלל את השטחים

ואני חושב באמת שדווקא הסיבה שיש לנו טרור עכשיו זה רצח רבין אם לא אז כבר לא היינו בצרה הזאת שנקראת שטחים

נ.ב. למי שלא יודע למרות שהזכרתי את זה מיליון פעמים בפורום אקטואליה אני גרתי בשטחים מגיל 3 עד ללפני שלוש חודשים ואמא שלי עדיין גרה שם ואני בכל זאת תומך בפינוי

פורסם

כן אוסלו תודה רבה...

שכחתי לתת רובים לאיוב. איזה תרומה.

כמה חבל שאתה מוכן לוותר על השטחים שלך בשביל חתימה מערפאת...

תראה אני בכלל לא תומך בדעות שלו ושל אנשים כמוהו ובחיים לא יתמוך אבל עדיין חייבים לכבד את כבוד המת לא משנה מה היו הדעות שלו.

פורסם

אז אתה אומר שרבין לא תרם כלום למדינה הזאת סבבה תחזיר את השטחים שהוא נתן למדינה או שפתאום זה כן תרומה?

פורסם

אני יחזיר את השטחים שהוא יחזיר את הרוגי אוסלו.

או את הנשקים שהוא נתן להם בשביל להרוג אותנו

פורסם

הרצחו של רבין אינו פותר אותו מויכוח ציבורי על מעשיו.

בדיוק כמו שהוא תרם, אזרחים אחרים במדינה חושבים שהוא פגע. אף אחד לא פוגע בכבוד המת כיוון שהדיון איננו אישי על רבין האדם, אלה על רבין המנהיג הפוליטי שחתם על הסכמים.

פורסם

לא היה ולא יהיה איש כמו יצחק רבין זכרונו לברכה.

מעלותיו היו יחודיות בנוף הפוליטי,הוא היה איש של יושר הגינות והיה אומר את דעתו גם כשלאחרים לא היה נוח .

את תרומותיו לא צריך לציין לכל אותם משכתבי ההיסטוריה.הם שכחו מי שיחרר את ירושלים כשהיה רמטכל.

את הטעות של הסכם אוסלו הוא אולי עשה אבל כוונתו הייתה למען מדינת ישראל ותושביה.

אי אפשר לדעת מה היה קורה אילו כל אותם יפי נפש שבחסות הדמוקרטיה הסיתו בתרבות אלימה וחסרת רסן וגרמו לרציחותו

מה היה קורה אילו היה בחיים.

הדמוקרטיה היא לא השיטה הטובה ביותר אלא השיטה הפחות גרועה משאר השיטות ויש לה מיגרעות שאחת מהן זה זכות הבעת הדיעה

שמיקרים גם גורמת להסתה אבל מכיוון שזאת שיטה דמוקרטית אז זה מותר.

היום לאחר הסכם אוסלו עדיין כל מי שבשילטון מוכן להסכמים כואבים.

מי שחתם על הסכם וואי ומסר את חברון היה נתניהו ואריק שרון ומי שלחץ את הידיים של רב המרצחים יאסר עראפת וקרא

לו ידידו היה מר נתניהו.

אבל תמיד נוח להאשים את יצחק רבין .

פורסם

הרצחו של רבין אינו פותר אותו מויכוח ציבורי על מעשיו.

בדיוק כמו שהוא תרם, אזרחים אחרים במדינה חושבים שהוא פגע. אף אחד לא פוגע בכבוד המת כיוון שהדיון איננו אישי על רבין האדם, אלה על רבין המנהיג הפוליטי שחתם על הסכמים.

אבל אתה לא יכול לדבר על המנהיג הפוליטי רבין בלי לדבר על המנהיג הצבאי רבין שהפך את ישראל למדינה שנחשבת להכי חזקה באיזור

מדינה שהתחילה מלחמה עם כל המדינות השכנות שלה והורידה אותן על הברכיים אם לא ששת הימים אולי כבר לא הייתה מדינת ישראל

אז די לטעון שרבין רק הרס את המדינה אני לא מתכוון להכנס לויכוח על הסכם אוסלו כי לא נצא מזה

אבל מי שטוען שרבין לא תרם כלום הוא פשוט מישהו שלא יודע היסטוריה

לא שופטים בן-אדם רק לפי המעשים שאתה לא אוהב

פורסם

אף אחד (פה לפחות) לא האשים את רבין באופן כללי , האדם סלל את הדרך למסלול שרבים מאיתנו מתנגדים לו ואת תוצאותיו כולנו מרגישים .

זה שהיו לו תרומות - אין ספק . אך אין זה אומר שלא ניתן להעביר ביקורת על דרכו המדינית. גם פרס תרם רבות למדינה ואני עדיין לא מסכים לדרכו הפוליטית.

אז כן , נוח להאשים את מי שאחראי להתנהלות המדינה , בהתנהלותה.

נוח להאשים את מי שכיהן כראש ממשלה , במה שקרה בתקופת כהונתו ולאחר מכן.

נוח , אפילו אם מדובר באדם שנרצח באופן בזוי על ידי זבל של החברה.

הדיון על מעשיו של ראש ממשלת ישראל בתקופת כהונתו , לגיטימי , וצריך להיות לגיטימי - ללא קשר לססטוט שלו... חי או מת , ימני או שמאלני , תרם או לא תרם למדינה.

עריכה : יש לציין כי מי שמאמין כי הסכם אוסלו עלול להביא לסוף קיומה של מדינת ישראל (ויש גם כאלו) , זכאי לחלוטין לטעון כי רבין לא תרם אלא הרס. בהשוואה , יש שיראו את הסכם אוסלו כנזק יותר גדול מהתועלת הצבאית (שלא כולה זכותו של אדם אחד , או אף קבוצת אנשים קטנה ... את המלחמה נלחמו אזרחים , על ההסכמים חתמו מנהיגים) שהוא הביא עלינו.

פורסם
אתמול אם לא שמת לב, בזמן שארל'ה ברנע ראיין את המנחה (גשש בכיר) של יום השנה להרצחו של רבין, עבר בחור ליד המצלמה, וירק 3 פעמים על המצבה.

אלמונים ריססו הלילה צלבי קרס על האנדרטה לזכר יצחק רבין וכתבו על כרזת הענק בכיכר: "כהנא צדק". במקום הוצב שומר, בעקבות ניסיון העבר, אולם הוא עזב את המקום לפנות בוקר.

אך עליי להביע מחאתי על "חוק" איסור הבעת התנגדות נגד הדרך המדינית שרבין בחר. מישום מה כל הבעת סלידה מההסכמים שרבין היה אחראי, נתקל בתגובות קשות נגדיות ו"אחריות" להרצחו של רבין כביכול.

מחללים את כבוד המת ואתה מדבר על איסור הבעת התנגדות.

רבין אינו פרה קדושה. מותר וצריך לבקר את ההתנהלות בקבלת ההחלטות המדיניות מול הפלסטינאים שאת תוצאותיהם אני חווים ב3 שנים האחרונות. 

יש לך שנה לבקר אותו אבל דווקא ביום רציחתו תוקפים אותו .

אף אחד לא צפה את תופעת חיות האדם הפלשתינים ואת תופעת המיתאבדים.

פורסם

אני מאוד מסכים עם UDI וגם למרות שאני ימני דיי חזק אני חושב שרבין היה ראש הממשלה המושלם, ואני גם בטוח שאם הוא לא היה עושה שלום אמיתי (לפי המצב היום כנראה שזה באמת מה שהיה קורה) אז הוא היה יודע להתמודד עם המצב בצורה ממש ממש טובה, עם התמיכה של העולם ועם כניסה באאממאמא שלהם, כמו שהוא גם עשה בעבר.

ולא צריך להזכיר את הכלכלה הפורחת בתקופת רבין וניצול המשאבים בצורה נכונה עם סדרת עדיפויות נכון.

ושוב אני אומר, רבין רחוק מלהיות פרה קדושה, למרות שלמעשה היום הוא כן.

כשאומרים רבין נעמדים דום, אבל לא צריך, צריך לפחות לכבד ולהעריך ראש ממשלה ועוד בטח שסיים קדנציה בצורה טראגית כזאת.

פורסם
אף אחד (פה לפחות) לא האשים את רבין באופן כללי , האדם סלל את הדרך למסלול שרבים מאיתנו מתנגדים לו ואת תוצאותיו כולנו מרגישים .

זה שהיו לו תרומות - אין ספק . אך אין זה אומר שלא ניתן להעביר ביקורת על דרכו המדינית. גם פרס תרם רבות למדינה ואני עדיין לא מסכים לדרכו הפוליטית.

אז כן , נוח להאשים את מי שאחראי להתנהלות המדינה , בהתנהלותה.

נוח להאשים את מי שכיהן כראש ממשלה , במה שקרה בתקופת כהונתו ולאחר מכן.

נוח , אפילו אם מדובר באדם שנרצח באופן בזוי על ידי זבל של החברה.

הדיון על מעשיו של ראש ממשלת ישראל בתקופת כהונתו , לגיטימי , וצריך להיות לגיטימי - ללא קשר לססטוט שלו... חי או מת , ימני או שמאלני , תרם או לא תרם למדינה.

עריכה : יש לציין כי מי שמאמין כי הסכם אוסלו עלול להביא לסוף קיומה של מדינת ישראל (ויש גם כאלו) , זכאי לחלוטין לטעון כי רבין לא תרם אלא הרס. בהשוואה , יש שיראו את הסכם אוסלו כנזק יותר גדול מהתועלת הצבאית (שלא כולה זכותו של אדם אחד , או אף קבוצת אנשים קטנה ... את המלחמה נלחמו אזרחים , על ההסכמים חתמו מנהיגים) שהוא הביא עלינו.

אני תומך ומסכים עים הודעתך אבל מוסיף למשפט הזה תוספת "הדיון על מעשיו של ראש ממשלת ישראל בתקופת כהונתו , לגיטימי , וצריך להיות לגיטימי - ללא קשר לססטוט שלו... חי או מת , ימני או שמאלני , תרם או לא תרם למדינה." אבל לא ביום מותו

פורסם

כן אוסלו תודה רבה...

שכחתי לתת רובים לאיוב. איזה תרומה.

אף אחד (פה לפחות) לא האשים את רבין באופן כללי ?

אנשים נלחמים אבל בלי מפקד שיחשוב על איך להילחם זה לא שווה כלום זה לא שפתאום כל הטייסים של חיל האוויר החליטו על דעת עצמם לטוס באותו רגע ולהשמיד את כל חילות האוויר הערביים

פורסם

רבין אינו פרה קדושה. מותר וצריך לבקר את ההתנהלות בקבלת ההחלטות המדיניות מול הפלסטינאים שאת תוצאותיהם אני חווים ב3 שנים האחרונות. משפחתו עושה יום וליל לביטול אוכלוסיות שלמות כאילו אינן חיות בארץ באמרם כי "לא למדנו כלום..." - ולהזכריכם אנחנו מתים מהטרור שרבים חתם איתו הסכם.

אכן כך, רבין עשה את הטעות שהביא לכאן וזה שרצחו אותו לא הופך אותו לקדוש...אני לא מסכים עם דרכיו הפוליטיות ומעולם לא הסכמתי עימן, אבל קדושת המת זה דבר מאוד חשוב מבחינתי, ולכן מה שהאנשים האלה עשו זה פשוט מעשה נפשע ומזוויע ויש להעניש אותם במלוא החומרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים