עבור לתוכן

איך אתם מסתדרים עם החום שהמחשב מייצר?

Featured Replies

פורסם

אני פשוט סובל כאשר אני מדליק את המחשב הגדול, הוא עומד מתחת לשולחן וכאשר אני עובד איתו החום שיוצא מתחת לשולחן פשוט

מבשל אותי. כבר חשבתי על לבנות תעלה לחלון שתוציא לשם את כל החום אבל זה לא אסטטי במיוחד.

לשבת עם מזגן כל הזמן גם לא פתרון מבחינתי.

למזלי רוב הזמן אני עובד עם השרת הורדות שיש לו מפרט בסיסי ביותר שאני לא מרגיש שהוא עובד.

מה אתם עושים? והאם אני היחיד שסובל מזה?

פורסם

אין הרבה מה לעשות..משתדל לאוורר את החדר כמה שיותר (חלונות/דלת פתוחים).. :-X

פורסם
  • מחבר

זה ברור, חשבתי על להרחיק את המחשב כמה שיותר מהמקום ישיבה, אך להעריך כל כך הרבה כבלים פשוט לא ריאלי.

פורסם

מדובר על המפרט שמפורט אצלך בפרופיל?

אם כן, איזה מארז יש לך ומה מקורר במים במערכת?

פורסם
  • מחבר

כן זה מפרט שמופיע בצד,

המפרט של הקירור מים:

לופ 1 (צנרת 1/2 ):

בלוק למעבד:DD MC-TDX

רדיאטורים: BlackIceGTX240 ו- BlackIcePRO 120

משאבה: MCP655

אין מיכל

לופ 2 (צנרת 1/4 ):

משאבה: DD-CPX

רדיאטור: BlackIcePRO

בלוק לכרטיס מסך: D-TEK GFX2

אין מיכל

וזה המארז:

img1024ak7.jpg

פורסם

המערכת מקוררת היטב כפי שנראה, אז מה פולט חום אצלך במחשב ? (על זה רק אתה יכול לענות)

פורסם
  • מחבר

אין לי טענה על הקירור של הרכיבים, השאלה שלי לגבי החום שנפלט החוצה מהמארז, אני היחיד שזה מפריע לו שיש תנור שעובד בחדר?

פורסם

אוטוטו חורף, ויש לך תנור חינם :)

פורסם

תתיחס לחדר כמו למחשב מבחינת זרימת אוויר וקירור.

מאוורר חדר ממוקם היטב, פינוי האוויר החם והכנסת אוויר טרי.

אם יש לך קירור מים אני מניח שאתה מבין לא קצת בקירור מחשבים.

אז יש לך את כל הכישורים והנסיון להתמודד עם העניין בצורה הטובה ביותר.

אתה לא צריך עצה מאף אחד.

רק תחשוב על החדר באותה צורה שאתה חושב על המארז.

פורסם

אין לי טענה על הקירור של הרכיבים, השאלה שלי לגבי החום שנפלט החוצה מהמארז, אני היחיד שזה מפריע לו שיש תנור שעובד בחדר?

לא ענית לי על השאלה, מה פולט חום אצלך במחשב ? (זה מהמארז או מהספק?)

באופן כללי אם החום הנפלט מהמארז הוא גבוה, אז כנראה מהירות תחלופת האויר במארז נמוכה ותצטרך לשדרג את הסירקולציה בהוספת מאווררים ו\או החלפה למאווררים בעלי ספיחת אויר גבוהה יותר.

פורסם
  • מחבר

עכשיו הבנתי אותך, אם אני שם את היד מול האויר שנפלט מהמארז אז הטמפרטורה היותר גבוה בצורה ניכרת יוצא מהספק.

אז לפי מה שאני מבין אני צריך לדאוג לתחלופת אויר יותר טוב מהחלק העליון של המארז?

פורסם

כל חלק שצורך חשמל יפלוט חום לתוך החדר.

אם תשים עוד מאווררים בתוך המחשב זה רק יחמם את החדר יותר מהר.

פורסם

מה זה משנה הסירקולציה שלו במארז.

בכל מקרה המחשב יפלוט את אותה כמות של חום.

פורסם

אתם צודקים, אך אתם מפספסים את המטרה לגבי שיפור פליטת החום מהרכיבים החשמליים\חומרתיים שבמערכת המחשב.

אם מקור החום הינו מהספק, כנראה שיש צורך להחליף את המאוורר של הספק לאחד עם ספיחת אויר גבוהה יותר.

הסבר:

החום הלא רצוי שנוצר באזור כלשהו מתגבר אם אינו מקורר כנדרש, אומנם יכול לעבוד בצורה מושלמת כך, אך לפעמים יש דברים אחרים שמפריעים לנו, כמו הבעיה שArik.G העלה. כלומר אם יותקן מאוורר בעל ספיחת אויר גבוהה יותר בספק, הוא יעבוד על טמפ' נמוכה יותר וכך בעצם פתרנו את הבעיה.

אומנם יצור החום של הרכיבים לא ישתנה, אך הטמפ' עבודה שלהם תרד. (אני גם רוצה לציין שקצב סילוק החום הגבוהה יותר לא יחמם את החדר מהר יותר, זה לא מצב ליניארי במקרה זה).

פורסם

אני מכיר את הבעיה וגם לי זה הפריע מאד..הפתרון היחידי שחשבתי עליו הוא לשים את הרדיאטור של הקירור מחוץ לבית בתוך קופסא עם מאוורר בדומה למזגן..

וכמובן עם פתרון לכניסת מי גשמים לקופסא...ממש בדומה למזגן..

עשיתי עובד נהדר, כיום אני עובד עם קירור רגיל ושוב סובל מחום ורעש.. אבל אין לי כח או רצון להתעסק עם זה בשנית זו המלצה וזה עובד נהדר ! :xyxthumbs: :xyxthumbs:

כמובן שחייבים לשים ספק כח שיעמוד בהספק בקלות ולא יתחמם ויפלוט חום יתר על המידה, גם את יציאת המאוורר של הספק חיברתי החוצה (צינור קשיח שהכנסתי לקיר, ואלו חיברתי צינור גמיש, לחיבור ביציאה מהספק השתמשתי עם מתאם 8 סמ שמיועד לחבר את מאוורר המעבד לדלת הצד ושם חובר הצינור הגמיש אל הקיר, כמובן שבצד החיצוני דאגתי שיהיה מוגן ממים ועם רשת דקה שלא יכנסו חרקים ושאר בשרים לתוך המארז, שווה לעשות למי שלא רוצה לסבול מהחום הנורא שהמחשב שלו פולט במיוחד שעובדים עם OC...

בהצלחה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים