עבור לתוכן

NEC MultiSync 2690WU2 מול NEC MultiSync 2690WUXi2

Featured Replies

פורסם

שלום.

החלטתי לפנק את עצמי במסך הכי טוב שאני יכול להרשות לעצמי.

כיוון שאני טס לארה"ב ושם ניתן להשיג מסבכים אלו בסביבות ה- 1000$ רציתי לשאול לדעתכם.

האם שלי נראה כי הם זהים ופשוט ל - NEC MultiSync 2690WU2 הוסיפו מכייל לחבילה.

מישהו מכיר סקירות באתרים נחשבים של ה- NEC MultiSync 2690WU2? הייתי שמח לדעת מה ניתן להשיג עימו.

ל- NEC MultiSync 2690WUXi2 מצאתי סקירה של אחיו הקטן:

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/nec_2490wuxi.htm

אני מניח שתקפה גם עבורו.

אני מאוד נחוש על מסכים אלו כי ניתן לכייל אותם בחומרה ואז לשכוח מכל בעיות ניהול הצבע של מערכת ההפעלה.

בעיקרון אני זקוק להם רק עבור עיבוד תמונה במרחב sRGB. אני בטוח שלרוב זה ישמע שהם Over Kill עבור זה, אבל לא מצאתי מסך עם כיול בחורמה בגודל הזה שמספק ביצועי sRGB שקולים. אם יש, אשמח לשמוע.

אשמח לשמוע עצות ודעות.

יום טוב.

פורסם

חיפוש בגוגל העלה ששני המסכים בעלי מכלול צבע רחב, כך שאינם אידיאליים לעיבוד

תמונה ב sRGB.

על NEC 2690WUXi נכתב על בעיות טקסט:

http://hardforum.com/showthread.php?t=1342407

אני הייתי הולך על "האח הקטן", אם עדיין ניתן להשיג אותו,שנחשב לאחד המסכים הטובים

ביותר (והיקרים ביותר),בתחומו.

פורסם
  • מחבר

לא מייצרים מסכים בגודל הזה עם כיול חומרה שהם לא Wide Gamut.

יש להם טבלאות LUT בחומרה של 12 ביט והם אמורים להגיע ליכולת וביצועים של sRGB של מסכי RGB, לא?

יש לי כרגע 22 אינטש, לעבור ל- 24 לא יעשה את זה.

פורסם

אאל"ט המסך שאתה רוצה לקנות הוא בעל מנורת פלורסנט רגילה,שאינה בת-איפנון.ההתרשמות שלי

ממסכים שמדמים מצב של sRGB,היא שיכולתם לעשות כן היא מוגבלת,למרות טבלאות ה LUT

הפנימיות, המאפשרות,לכאורה,כיול ברמת המסך.

כ"כ,כדאי שתבדוק אם ה 2690 אכן מתיימר לפחות להציג sRGB,כמו ה U2410 של דל,למשל.

אגב,ה 2490 הוא בעל רזולוציה זהה ל 2690 (1920על 1200),כך שמבחינת שטח עבודה

אין הבדל כלל.הפונטים ב 2690 פשוט גדולים יותר בכשמונה אחוזים.

המעבר מ 22" ל 24"/26" יוסיף לך בערך 30.8% שטח עבודה,כך שבכל מקרה כדאי

להשתדרג אם יש לך תקציב לכך.

אם המכלול הרחב לא מפריע לך,אז גם ה 2690 הוא בחירה מצויינת.

פורסם
  • מחבר

את ביצועי ה- NEC MultiSync 2690WUXi2 ב- sRGB אני מבין מכאן:

http://www.prad.de/en/monitore/review/2009/review-nec-lcd2690wuxi2-bk.html

ובייחוד הביצועים שמוצגים כאן:

http://www.prad.de/en/monitore/review/2009/review-nec-lcd2690wuxi2-bk-part12.html

וכאן:

http://www.prad.de/en/monitore/review/2009/review-nec-lcd2690wuxi2-bk-part11.html

זה ביצועי sRGB בשורה אחת עם ה"אח הקטן", לא?

אתה חושב שיש 26 אינטש עם כיול חומרה טוב יותר ל- sRGB?

אני פשוט לא רוצה להתעסק עם פרופילי הצבע.

אני רוצה לכבות את זה במערכת ההפעלה (לקבוע על sRGB ב- Windows 7), לכייל בחומרה של המסך ולשכוח מהכל :-).

פורסם

1.חבל שלא הבאת מלכתחילה ביקורת על ה 2690, ובמקומה הבאת ביקורת על ה 2490,בצירוף

תקווה שהביקורות דומות.

2.המסך הזה מצליח לבלבל אותי.יש לו מצב מובנה של sRGB,אך ככל הנראה הוא לא מוצלח במיוחד:

When we activated the monitor’s sRGB image mode, we were bitterly disappointed. Even from our first glance at the desktop, it was very clear that the colour space of the monitor had actually been truncated, but the result would deviate strongly from sRGB

ועוד נכתב:

At least for our test model, the usefulness of the sRGB colour space emulation is thus very little, since the monitor colour space is not cut correctly by the electronics.

כלומר הם כותבים שהאלקטרוניקה של המסך אינה מתאימה ל sRGB.בנוסף הם כותבים שמצב האמולציה של sRGB אינו

בעל ערך כמעט...

אח"כ הם ביצעו כיול,שלאחריו המסך אכן הציג תוצאות מוצלחות מאד ל sRGB.אך לא ברור לי כלל

איך הכיול נעשה.לא נכתב באיזה מכייל השתמשו....האם זה היה כיול של טבלאות ה LUT בלבד,(ואם

כן,כיצד עושים זאת?),או כיול מלא הכולל גם את כרטיס-המסך.

כל עניין הכיול כאן לא ברור לי.מוזכרת שם תוכנה מסויימת,ואולי צריך להשתמש בה.

בכל-אופן,מהמעט שאני יודע על כיולים, אחרי הכיול נוצר פרופיל צבע שאותו צריך לקבוע

בהגדרות הוינדוס.

אגב,אני לא מכיר את W7....כדי להשתמש ב sRGB צריך להכנס לניהול הצבע שם

ולשנות ל sRGB?...ומה עם הפרופיל שנוצר ע"י הכיול,לאן הוא הולך?....

סה"כ ממה שקראתי,אני מבין שהמסך יכול להציג,ככל הנראה,sRGB באופן כמעט מושלם,

רק שלא ברור לי איך זה אפשרי,

(כי המסך לא מגיע עם מנורות LED עם שלושה צבעים כמו ה

samsung XL24 למשל,אלא עם תאורת פלורסנט לבנה,שלא מתאימה לניהול של כמה

מכלולים-כמו שהם כותבים בעצמם:האלקטרוניקה של המסך לא מתאימה ל sRGB).

אבל נעזוב את זה...אם הם הצליחו אז זה אפשרי בהחלט...!

מה שמטריד אותי יותר זה איך בוצע הכיול ואיך מגדירים את זה בוינדוס.

הם לא ממש מסבירים את זה שם.

אשמח אם תוכל להסביר לי,או מישהו אחר שמתמצא.

בכל מקרה,לפי הביקורת,זה מסך משובח ביותר.

פורסם
  • מחבר

למסך יש כמה הגדרות מהמפעל.

בדומה למסך ה- 24 אינטש של דל שיש לו מוד sRGB.

נכון, מוד ה- sRGB של המסך הזה מהמפעל אינו טוב לפי הבדיקה.

אבל כשכיילו את המסך (עשו את זה ב- 2 שיטות, אחת על ידי טבלת LUT לכרטיס המסך, כמו לכל מסך השנייה טבלת LUT שנשמרת בחומרת המסך עצמו) הוא הציג תוצאות נפלאות, לפחות ככל שאני מבין.

ב- Windows 7 אם לא כייל את המסך, או שקיים פרופיל צבע של המסך מהדרייבר שלו פרופיל הצבע הינו ברירת המחדל - sRGB.

מה שטוב בכך שזה הנייטראלי, כלומר אותה תמונה בתוכנות שתומכות בפרופיל צבע ובכאלה שלא.

החכומה בכיול בחומרה שאם כיילת ושמרת על המסך אתה יכול להגדיר פרופיל נייטראלי (כלומר sRGB) במערכת ההפעלה ולקבל את הצבעים הנכונים בכל התוכנות בין אם הן תומכות בניהול צבע או לא.

כך לפחות אני מבין את הדברים, אבל יתכן ואני טועה ואם יש מישהו בפורום שיכול לתת זווית נוספת לדברים אשמח.

כיום דווקא הדגם היותר חדש הוא ה- NEC MultiSync 2690WU2.

לגביו לא הצלחתי למצוא כלל מידע ברשת.

ככל הנראה זה למעשה אותו מסך רק שזה האחרון מגיע עם ערכת כיול של NEC.

פורסם

ב- Windows 7 אם לא כייל את המסך, או שקיים פרופיל צבע של המסך מהדרייבר שלו פרופיל הצבע הינו ברירת המחדל - sRGB.

מה שטוב בכך שזה הנייטראלי, כלומר אותה תמונה בתוכנות שתומכות בפרופיל צבע ובכאלה שלא.

מצד שני

החכומה בכיול בחומרה שאם כיילת ושמרת על המסך אתה יכול להגדיר פרופיל נייטראלי (כלומר sRGB) במערכת ההפעלה ולקבל את הצבעים הנכונים בכל התוכנות בין אם הן תומכות בניהול צבע או לא.

אז לא הבנתי למה אתה מתכוון...אתה כותב שאם משתמשים ב W7 אז מקבלים את הצבעים הנכונים

עם כיול וגם בלי כיול בכל התוכנות....

מאד לא ברור לי העניין הזה.אולי אפתח דיון בנושא.

בכל מקרה המסך הוא ככל הנראה מעולה.מקווה שתיהנה ממנו!

פורסם
  • מחבר

כשאתה קובע פרופיל sRGB ב- Windows 7 התמונות נראות אותו דבר בכל התוכנות.

תחשוב על זה כפרופיל נייטראלי, אם התוכנה תומכת בניהול צבע אז היא רואה פרופיל נייטראלי ולכן לא קורה כלום.

אם היא לא תומכת אז גם ככה לא קורה כלום.

אם תפעיל את כל התיקונים של פרפויל המסך בחומרת המסך הרי שכאילו קיבלת אפקט של מסך מכוייל בכל התוכנות, גם אם הם תומכות בניהול צבע וגם אם לא (כי למסך פשוט מעבירות את אותה תמונה והוא מתקן את כולם באותו האופן).

אני דדוקא הייתי רוצה למצוא (ולא מצאתי) מידע מה השתנה ב- NEC MultiSync 2690WU2.

הוא יותר יקר ומצד שני כולל חומרת כיול.

מעניין מאוד מה בדיוק העניין.

פורסם

כשאתה קובע פרופיל sRGB ב- Windows 7 התמונות נראות אותו דבר בכל התוכנות.

תחשוב על זה כפרופיל נייטראלי, אם התוכנה תומכת בניהול צבע אז היא רואה פרופיל נייטראלי ולכן לא קורה כלום.

אם היא לא תומכת אז גם ככה לא קורה כלום.

סורי, כנראה שאני קשה תפיסה... ממה שאתה כותב משתמע שאין משמעות אם אתה משתמש במסך עם מכלול מורחב

או לא,או שאתה יכול אפילו לקחת את ה 2690 ולקבוע בו mode של aRGB דווקא, אבל אם תקבע ב W7

מצב sRGB, זה יתקן את התמונה,ללא קשר לתוכנה שאיתה השתמשת,ואתה תראה צבעים נכונים למרות

המכלול המורחב של המסך.

פורסם
  • מחבר

סורי, כנראה שאני קשה תפיסה... ממה שאתה כותב משתמע שאין משמעות אם אתה משתמש במסך עם מכלול מורחב

או לא,או שאתה יכול אפילו לקחת את ה 2690 ולקבוע בו mode של aRGB דווקא, אבל אם תקבע ב W7

מצב sRGB, זה יתקן את התמונה,ללא קשר לתוכנה שאיתה השתמשת,ואתה תראה צבעים נכונים למרות

המכלול המורחב של המסך.

ראשית, איני אוטוריטה בתחום ולכן אל תיקח את זה כ- 100% נכון, זו ההבנה שלי של הדברים.

פרופיל צבע זה טבלה פשוטה, אתה מכניס לטבלה ערך הוא אומר לך איזה ערך להוציא החוצה.

ההנחה אומרת שאם מה שנכנס לא בעל פרופיל משלו הוא ככל הנראה sRGB (או לפחות משהו נייטראלי שלא עובר שינוי).

פרופיל הצבע במערכת ההפעלה מתאים בין התמונה הנכנסת למה שאתה רוצה שהמסך יציג.

עכשיו תחשוב שיש פה משתנה שזה היכולת של המסך.

כלומר אם אתה רוצה אדום 255 בסך זה למעשה אדום 253, אז מישהו צריך לעשות את התרגום הזה - זה פרופיל הצבע.

שאתה קובע ב- Windows 7 פרופיל צבע sRGB אתה אומר לה שהמסך שלך כביכול מציג RGB מושלם לכן אם מה שנכנס הוא RGB אל תעשי כלום פשוט תעבירי את זה למסך כמו שהוא.

מסכים הם לא מציגים sRGB מושלם.

יש 2 מקומות לתקן את זה, או במסך עצמו או בכרטיס מסך (במערכת ההפעלה).

אני רוצה לתקן במסך ולכן אומר למערכת ההפעלה אל תתקני כלום.

אם אני לא אכניס פרופיל sRGB מכוייל לחומרה של המסך (כמו שעשו בסקירה) אז התוצאה תהיה עלובה (כמו התוצאות בסקירה ללא כיול).

במסך, הכיול זה בדיוק מה שמתקן לו את המעבר מ- Wide Gamut ל- sRGB. זו בדיוק טבלאת ה- LUT.

יכול להיות שאני לא מדייק פה ושם, אבל זה בעיקרון הרעיון.

פורסם

תודה על ההשקעה.עכשיו הבנתי אותך מצויין.

רק שלא ברור לי מה ההבדל בין W7 ל XP לצורך העניין.גם ב XP ברירת המחדל

היא sRGB.....

אם היית יוצר פרופיל צבע שנקבע גם עם כרטיס המסך,האם אז ההגדרות המיוחדות של W7

היו יכולות לתקן את התמונה?

הסיבה שאני בוחש בנושא הזה היא בגלל שאני שוקל לרכוש את ה u2410.ובאחת הביקורות באתר של

דל כתוב שהמסך יתפקד טוב כ sRGB רק אם מותקן בו W7.כותב הביקורת רכש את המסך דווקא

בגלל המכלול המורחב שלו לעבודות פוטושופ, אך הוא מוסיף את האזהרה הזאת לבעלי XP שרוצים

לעבוד ב sRGB:

If you use use Windows XP the colors WILL BE wrong because it is not color managed. Windows 7 should be, but I don't use it yet...

לא ברור איך W7 מתקנת את זה.אגב,גם ל XP יש אופציית ניהול צבעים שניתן להתקין.

מה ההבדל בין אפליקציה זאת של XP לבין הניהול המובנה של W7?...

אשמח אם עוד משתמשים יתייחסו לסוגיה זאת,בין אם מנהל הפורום או

מומחים אחרים.

פורסם
  • מחבר

פשוט ל- Windows 7 יש ניהול צבע יותר נכון מ- XP. עדיין לא כמו של Mac OS, אבל יותר טוב.

כיום, ב- Windows 7, כשאתה מכייל אתה מייצר פרופיל שיכנס למערכת ההפעלה (אם תלך ללשונית ניהול צבע הוא יהיה שם).

אם הוא מכוייל נכון תקבל תמונה נהדרת מה- Dell שלך, בדיוק כמו שמקבלים במבחנים.

כל מה שתצטרך זה מכייל חומרה טוב ועדכני.

הבעיה היא שוב, בתוכנות.

התוכנות המובנות של Windows 7 מגיעות עם תמיכה בניהול צבע. אבל יש תוכנות שלא (למשל גוגל כרום) ועליהם הפרופיל שקבעת ב- Windows 7 שמכייל היטב את ה- sRGB לא יפעל.

אני גם מקווה שארז, המומחה של האתר למסכים, ישתתף ויוכל להאיר את הנושא ויתייחס למסכים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים