עבור לתוכן

התלבטות לגבי NOKIA N900

Featured Replies

פורסם

למה שאני אעביר את המכשיר לצורת החזקה מוזרה בשביל להשתמש בכפתורי הווליום כתחליפים ל gestures?

בנוסף, לא משנה עד כמה תנסה למצוא תחליף, אצלי למשל מוגדר שמשיכה הצידה מעבירה תמונה, ומשיכה הצידה עם 2 אצבעות מעבירה תיקיה. וזו רק דוגמה.

זה אינטואיטיבי, נוח, מהיר, קל, ובצורה מסוימת גם הגיוני.

על הדרך, תן לי להזכיר שרובנו אוהבים להשתמש במכשיר ביד אחת בשביל להיכנס לאינטרנט לעדכונים מהירים וכו', כל אותם פיצ'רים ו gestures זמינים לי גם עם יד אחת. ולך?

2- זה לא קשור לסימביאן או WM או עבודה איטית. זו מגבלה של הטכנולוגיה שנקראת פילם רזיסטיבי.

אתה לא יכול לתקוע לחיצה עם משטח גדול כמו אגודל, זה מחרפן את המסך.

3- אתה רציני? יש סטיילוסים למסכים קפסטיביים עם ראש בגודל פאקינג מחט. ל 30X30 פיקסלים המוזכרים זה מעל ומעבר, אם אתה מנסה ללחוץ על משהו בגודל 2X2 פיקסלים.... עניין שלך, גם מסך רזיסטיבי לא יעזור לך בזה יותר מדי.

• תגובות 37
  • צפיות 4.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

דרקולה,

בדרך שבה הסברת נתת לי את כול התשובות לשאלות העתידיות :P.

בנוגע לכך שהמכשיר מתחמם זה לא דבר שמפריע לי,הדברים הקריטיים לי בנוסף הם שאיכות השמע ב-earpeice תהיה טובה מספיק.

ושבזמן שיחה לא אצטרך להסיט את האוזן מהטלפון בגלל חום שיוצא מהאוזניה,עם ה-TOUCH HD אין לי בכלל את הבעיה הזו ורוב השיחות היומיות שלי

הן בין 40דק' לשעה לערך.

בחרתי במכשיר הזה בגלל שה-Milestone נפל בדיוק באיכות השיחה והחום שיוצא מהאוזניה הוא בלתי נסבל ממש מבחינתי עד כאב באוזן שאיתה בצעתי

את השיחה,היה לי עד לפני חודשיים את ה-MOTOROLA ZN5 שגם לו יש את הבעיה הזו של חימום יתר באוזניה,בהרבה מאוד פורומים הגדירו זאת

קקרינה טרמית ולכן החלטתי להפטר ממנו.

מערכת ההפעלה מאוד נוחה עבורי,התחלתי לעבוד עם הפצת אובונטו של לינוקס לפני כחודש ואני ממש נהנה לעבוד איתה,

למרות שזאת גרסת Mobile היא מפותחת יותר מרוב מערכות ההפעלה הסלולריות המוכרות בשוק כמו אנדרואיד,סימביאן,WM

(אני יודע שאנדרואיד היא מבוססת לינוקס)

אך במערכת ההפעלה הזו Maemo תמיד אפשר לפתח והיא גמישה מאוד,הנייד שאני בוחר צריך לבצע הרבה דברים כמו "מיני מחשב"

וכמו שאומרים,להרגיש בבית,ורסיטליות זה דבר שמאוד חשוב לי ולא להיות מוגבל.

מהדקות המעטות שיצא לי להחזיק במכשיר התרשמתי מאוד מגוף המתכת המאסיבי שלו,הגנה על המכשיר הוא דבר הכרחי אצלי

וכמובן זה מראה על איכות החומרים של המוצר ששומרים עליו מפני פגעים אלו ואחרים,אומנם המכשיר אמור לכפר על מה שעולל

לכולם ההייפ של הבלוק 97 ולדעתי הוא בדיוק מה שאני צריך.

משקל זה לא דבר שמתריע אותי,משקל זאת יציבות בזמן כתיבה בעיקר למכשיר מקלדת.

אני כבר מאוד מנוסה עם מסכים רססטיבים כך שעבודה עם אחד שכזה לא תהווה בעיה עבורי (XPERIA X1\HTC TOUCH HD)

בעיקרון זה הכול.

פורסם

על הדרך, תן לי להזכיר שרובנו אוהבים להשתמש במכשיר ביד אחת בשביל להיכנס לאינטרנט לעדכונים מהירים וכו', כל אותם פיצ'רים ו gestures זמינים לי גם עם יד אחת. ולך?

ותן לי להזכיר לך שכשמחזיקים את המכשיר ביד אחת קצת קשה להשתמש ביותר מאצבע אחת...

פורסם

אגב אם הבנתי נכון יש מחשבים כמו UMID BZ ו Viliv N5 בערך באותו מבוססים atom 800mhz בגודל הזה ובאותו מחיר. לכל הפלטפורמוט הניידות יש את מגבלת הARM כי רוב האנשים רגילים לPC ול MS .

לי יש SmartQ V5 שהוא לא טלפון ובעצם סוג של PDA שמריץ android ,ubuntu ו win CE .היתרון העיקרי שלו הוא המחיר - 165$-185$ כולל משלוח(אני קניתי במחיר הזול כמובן ולא שילמתי מכס) בזמן שN900 וחבריו עולים בסביבות ה500$ ומעלה. יש הרבה מקום לפיתוח בV5 כי המעבד מפוצץ בhardware accelerators שכוללים גם GPU אבל לא כולם ממומשים (הGPU בפרט) או לא ממומשים באופן אופטימאלי.

בשביל טלפון יש לי משהו פשוט מהעבודה. גלישה סליולרית זה נחמד, אבל אני לא כלכך ממהר לקנות מודם .

פורסם

@ Scorn

1) הדוגמאות שאתה נותן רק מראות שאתה שבוי בקונספט "רססיטיבי זה איטי ולא מגיב וכ"כ WM ואי אפשר לעשות עם זה כלום". זום עם כפתורי ווליום/ג'סטור סיבובי/דאבל טאפ זה מאוד נוח.

נושא נוסף שלא דיברתי עליו, הוא שכמעט כל הפעולות במכשיר (חוץ מטלפון, אינטרנט ו..זהו בערך) עובדות רק בlandscape ואין אופציה לportrait. ואני חוזר ומדגיש, המכשיר לא לכולם.

ולי, אגב, יש קיצור דרך על הדסקטופ לטלפון, יש קיצור דרך לדפדפן עם BOOKMARKS ויש וידג'ט של עדכונים מפייסבוק. ועוד מספר דברים שלא ציינתי. ולך? יש עדכוני RSS על שולחן העבודה? עדכונים מהמיילים?

2) אז אני בטח קוסם אם אני מצליח להשתמש במכשיר עם האצבעות וללחוץ על דברים ולגרור אותם ולעשות זום.

3) במסך 3.5" ברזולוציה הנזכרת, זה הבדל של שמיים וארץ.

@ Guardian Angel

המכשיר לא מתחמם בגלל השיחות, אלא בגלל האוברקלוק ;D

אין בעיה להשתמש הרבה זמן באוזן אחת

פורסם

אין שום בעיה לבצע גלילה עם האגודל על המסך של המכשיר... זה לא משגע שום דבר.

ולעשות זום אתה דווקא יכול בN900 ביד אחת, ובiphone לא.

להזיז את האגודל בסיבוב אתה יכול בקלות ביד אחת,

לעומת הפעולה של הצביטה של הiphone, שקשה הרבה יתר לבצע כשאתה מחזיק את המכשיר ביד אחת.

פורסם

ולי, אגב, יש קיצור דרך על הדסקטופ לטלפון, יש קיצור דרך לדפדפן עם BOOKMARKS ויש וידג'ט של עדכונים מפייסבוק. ועוד מספר דברים שלא ציינתי. ולך? יש עדכוני RSS על שולחן העבודה? עדכונים מהמיילים?

כן, אתה מציג את זה כאילו זה איזה נס...

את כל אלו בהחלט יש לי.

ברגע שיהיה לי זמן תקבלו גם וידאו שמראה איך עם יד אחת אפשר לעשות את כל ה gesutres שבעולם בזמן שמחזיקים את הטלפון, במהירות, ביעילות, בנוחות, ובלי צורך להעביר את המכשיר לתנוחות מוזרות, כמו שחלקכם עלולים לטעון.

פורסם

ואת כל אלה בהחלט יש לי גם.

אני סה"כ מציג את הטענות שלך על עצמך. אתה טוען שהשימוש במכשיר הוא לא נוח. זה בגלל שהתרגלת לצורת שימוש אחרת ואינך מכיר צורות שימוש אחרות. גם אני יכול לעקם את היד ולהשתמש ב2 אצבעות כדי לבצע משיכה במצב portrait, אבל אני לא אעז ואצא בהצהרות שזו דרך מהפכנית ואינטואיטיבית וכל שיטה אחרת היא לא נוחה.

פורסם

אין שום בעיה לבצע גלילה עם האגודל על המסך של המכשיר... זה לא משגע שום דבר.

ולעשות זום אתה דווקא יכול בN900 ביד אחת, ובiphone לא.

להזיז את האגודל בסיבוב אתה יכול בקלות ביד אחת,

לעומת הפעולה של הצביטה של הiphone, שקשה הרבה יתר לבצע כשאתה מחזיק את המכשיר ביד אחת.

אז יש מיילסטון, גם MT, גם קאפסיטיב, וגם מקלדת מלאה עם כפתורי עזר.

מה שאין זה מערכת הפעלה ללא שום תמיכה כמעט.

פורסם

דעתי על הn900 דומה על דעתי על הn93 בזמנו, כן הוא לא מתאים לכולם, אבל מי שהיתעניין בו אפילו טיפה, נהנה איתו .

פורסם

במקרה ראיתי אתמול, ממשק צד שלישי בכלל לא רע לMEEGO

פורסם

ואת כל אלה בהחלט יש לי גם.

אני סה"כ מציג את הטענות שלך על עצמך. אתה טוען שהשימוש במכשיר הוא לא נוח. זה בגלל שהתרגלת לצורת שימוש אחרת ואינך מכיר צורות שימוש אחרות. גם אני יכול לעקם את היד ולהשתמש ב2 אצבעות כדי לבצע משיכה במצב portrait, אבל אני לא אעז ואצא בהצהרות שזו דרך מהפכנית ואינטואיטיבית וכל שיטה אחרת היא לא נוחה.

אף אחד לא אומר את זה. אתה מעוות מה שאני אומר.

השימוש ב N900 יכול להיות נוח. הטענה שלי היא שהשימוש במכשיר עם מסך קפסטיבי איכותי הוא יותר נוח. תפסיק לעוות לי את הדברים.

אף אחד לא מעקם שום יד, אני טוען שבמצב portrait השימוש ב 2 אצבעות נוח ואינטואיטיבי בדיוק בגלל

שאני לא צריך לעקם ידיים או איזה מטרד אחר.

אני גם לרגע לא אומר שזה "מהפכני", תפסיק לתקוע לי מילים בפה.

כל מה שאני אומר פה מבוסס על מגבלות בסיס של הטכנולוגיה של מסכים רזיסטיביים.

בוא נעזוב את ה gestures-

מולטי טאץ' נותן לי להקליד בטבעיות במקלדת על המכשיר עם 2 אצבעות בלי שאני אצטרך לחכות לסיים לחיצה אחת בשביל להתחיל את השניה, כלומר, כמו מקלדת פיזית אמיתית.

בנוסף, מסך קפסטיבי נותן לי את swype. שני הדברים האלו לא קיימים במסך רזיסטיבי, והאימפקט על נוחות השימוש הוא ענק.

יש לך משהו להגיד גם על זה?

פורסם

מולטי טאץ' נותן לי להקליד בטבעיות במקלדת על המכשיר עם 2 אצבעות בלי שאני אצטרך לחכות לסיים לחיצה אחת בשביל להתחיל את השניה, כלומר, כמו מקלדת פיזית אמיתית.

על זה יש לי לומר כשאני מקליד במהירות כזו SMSים ולא נתקלתי בשום בעיה גם ללא מולטי טאצ'.

פורסם

עניין של הרגל בעיקרון, אבל ברירת מחדל של "אפשר" תמיד עדיפה מברירת מחדל של "אי אפשר"....

פורסם
  • מחבר

דווקא אני מקליד מהר מאוד עם ה-Blackstone באם זה עם יד אחת או עם 2 ידיים.

לא נתקלתי בבעיה שתיארת אודות סיום לחיצה וכדומה,בכולאופן אם לא היתה למיילסטון את הבעיות שציינתי בדיון של דור אודות הקרינה וההתחממות

הייתי משיג אותו לפני 3 חודשים וכבר הייתה לי עסקה מעולה במוצ"ש על מיילסטון ולא בצעתי אותה עקב כך.

מכיוון שיש לי ניסיון טוב מאוד עם המוצרים של מוטורולה שכמו ש"זובי" ציין שהם אמינים,חשבתי לחזור אליהם אך עיניין החום והקרינה מטרידים מאוד

ואני מדבר מעבר ל30 דק' שיחה כך שזה מאוד מפריעה אם אצטרך לקצר את השיחה\לדבר מהספיקר בכדי שלא תכאב לי האוזן.

חברות הפיתוח שוכחות שמדובר בסלולרי שבראש ובראשונה מכשיר שכזה צריך להיות טלפון! לאחר מכן כול ה-Eye Candy למיניהם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים