עבור לתוכן

נייד עסקי חזק לעיבוד מתמטי

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

מתעניין ברכישת נייד עסקי חזק במיוחד למטרות עבודה על מערכת שמריצה מאסות של חישובים מתמטיים כבדים (מעין סימולציה).

ביצועי המערכת צריכים להיות בסדר גודל של תחנת עבודה נייחת טובה (כנראה לא כזאת שהורכבה במיוחד למטרות שכאלה - המגבלות ידועות).

המערכת מריצה בעיקר תהליכים לינאריים, ואין הרבה הגיון להריץ אותם בצורה מקבילית במסגרת השימוש שייעשה במחשב הנייד, כך שמהירות מעבד מקסימלית לליבה בודדת חשוב בהרבה מהבנצ'מרק הכללי של המעבד בניצולת מלאה של כל הליבות. נראה שמסיבה זאת מעבד i7-620M עדיף על 720 והלאה.

גם קומפילציה צריכה להיות מהירה ככל האפשר.

זכרון מהיר - 4GB.

מהירות גישה מקסימלית לדיסק - המערכת קוראת קבצים גדולים (מאות מגה). האם SSD יביא תועלת משמעותית עבור שימושים שכאלה במחשב נייד?

מדובר על מחשב עסקי שהולך להסתובב בעולם ובאופן כללי בדרכים וצריך להיות עמיד, אמין ומאובטח מכל הבחינות המקובלות במחשב מהסוג הזה (שלדת מגנזיום, קורא טביעות אצבע, מנעולים, TPM וכו'). מראה חיצוני ייצוגי - יתרון.

התצוגה רצוי שתהיה איכותית, נוחה בתנאי תאורה שונים. גם אודיו.

נוחות מקסימלית בהקלדה והצבעה.

משקל סביר. לא גדול יותר מדי. המחשב אמור להיות נייד לשם ניידות ולא להחליף תחנת עבודה נייחת קיימת.

התחממות יתר גם אינה רצויה.

(HP Envy ו-Dell Precision M6500 נפסלים מהסיבות הללו.)

אחריות - מקיפה וממושכת ככל האפשר, זמן המתנה לשירות מינימלי ובאתר הלקוח.

ישנם 3 מועמדים שכנראה עונים על כל הדרישות הנ"ל (ושניתן להשיג בקונפיגורציה המדויקת הרצויה):

Lenovo ThinkPad T410

Dell Precision M4500

HP EliteBook 8540w

על פניו, T410 הומלץ לי כמערכת אמינה, שקטה ולא מתחממת, והמותג ידוע לטובה כמחשב עסקי.

השירות של Dell ידוע לטובה (לפחות בקרב מי שהתייעצתי איתו) - מה גם שהדגם נראה טוב מבחינת עמידות ואבטחה.

על השירות של HP בארץ חבל להכביר מילים אבל המערכת מקבלת ביקורות חיוביות בכל מקום ואולי אפשר לקבל עליה אחריות שתבטיח שירות אפקטיבי אם יודעים לטפל בזה מראש.

אשמח לתגובות, הערות, הארות, דעות, עצות והמלצות מנומקות ככל האפשר על אחד או יותר מהנ"ל (או על דגם אחר שעונה לכל הקריטריונים).

שתהיה שנה טובה ומבורכת לכולנו :)

פורסם

עושה רושם שאתה יודע בדיוק מה אתה צריך ...

אני יכול לתרום לך שני דברים :

1. באופן כללי אני לא ממליץ על HP.

2. אם אתה יכול להסתפק ב Core i5-540M , כדאי לשקול את ה T410s. ההבדל במשקל בינו לבין ה T410 משמעותי.

פורסם

לא ציינת תקציב - זה אומר שהוא למעשה בלתי-מוגבל? אם יש תקרת תקציב מסוימת, אנא ערוך את הכותרת וציין זאת.

מה שאני מנסה להבין היא למה אתה מסתכל בו-זמנית על T410 שהוא 14" ומאידך על דגמים של DELL/HP שהם 15.6" - ההבדל בגודל ובמשקל משמעותי.

לדעתי, יש להחליט קודם על הגודל/משקל הרצויים. לכל החברות שאתה שוקל יש היצע רחב בכל הטווח.

כמו כן, אני מניח שביררת היטב לגבי האפשרות לקבל אחריות באתר הלקוח עבור כל אחד מהדגמים שאתה מתלבט ביניהם. האופציה בהחלט קיימת לכל המחשבים העסקיים, אך לא תמיד מציעים אותה באת רכישת מחשב בארץ.

פורסם
  • מחבר

שלוש האפשרויות שציינתי נכנסות בתקציב - אני למעשה מעוניין לבחור מביניהן.

לגבי הגודל והמשקל, נכון שיש הבדלים אבל גם הגדולים יותר הם בגבול הסביר מבחינתי. 17" זה כבר גדול מדי וזו אחת הסיבות שציינתי ש-M6500 ו-Envy למשל לא באים בחשבון - גדולים, כבדים ומתחממים. עד 15.6" זה בסדר וה-T410 מציע מפרט דומה אבל בגודל קטן יותר ומשקל נמוך יותר, מה שעשוי להיות יתרון נוסף.

יש המלצות לכאן או לכאן?

פורסם

אם מבחינתך גם 14 וגם 15.6" בסדר - מדוע פסלת דגמים כמו Lenovo T510 או HP 8440p/w? האם יש משהו בהם שלא עונה על צרכיך? אני מנסה להבין את הכיוון.

כאשר יש 14" עם אותו מפרט ופחות או יותר באותו מחיר, ואם אין סיבה מיוחדת להעדיף 15.6" (נוחות עבודה עם מסך גדול, רזולוציה גבוהה, וכיו"ב), אני תמיד אעדיף את המחשב הקטן והקל יותר.

פורסם
  • מחבר

אם מבחינתך גם 14 וגם 15.6" בסדר - מדוע פסלת דגמים כמו Lenovo T510 או HP 8440p/w? האם יש משהו בהם שלא עונה על צרכיך? אני מנסה להבין את הכיוון.

כאשר יש 14" עם אותו מפרט ופחות או יותר באותו מחיר, ואם אין סיבה מיוחדת להעדיף 15.6" (נוחות עבודה עם מסך גדול, רזולוציה גבוהה, וכיו"ב), אני תמיד אעדיף את המחשב הקטן והקל יותר.

קיבלתי המלצה ספציפית על ה-T410. נראה שההבדל בין ה-510 לבינו הוא רק בגודל.

גם 8440p נראית בסדר גמור.

מסך 14" לא בהכרח אמור להיות פחות נוח לדעתי - לעיתים קרובות ההפך הוא הנכון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים