עבור לתוכן

שאלה בקשר לתאימות בין התשתית לבין ספקית האינטרנט

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מחובר דרך HOT והספקית אינטרנט שלי הם 012.

לא מזמן עברתי ל12M והמהירות של ההורדה מהירה מאוד(מגיע בדרך כלל ל1.7 מגה)

לאחרונה יצא לי לדבר עם 012 ומסתבר שאצלם רשום שיש לי 5M(המהירות הקודמת) ואצל HOT רשום שיש לי 12M

אתמול 012 יצרו איתי קשר והציעו לי לשדרג גם אצלם ל12 מגה בתוספת של 10 ש"ח בחודש.

השאלה מה זה יתן לי? המהירות הורדה שלי מצוינת.

יש בעיה עם זה שאין תיאום בין שניהם?

פורסם

אתה עם חיבור ללא חייגן נכון?

זה לא יתן לך כלום חוץ מזה שתשלם עוד 10 ש"ח, אבל אל תסתמך על התשובה שלי בוא נחכה לתשובה של המומחים.

פורסם

גם לי נראה שזה אפשרי רק בחיבור ללא חייגן.

בחיבור כזה, הוט ידווחו להם ששידרגת. ואז בכל מקרה תצטרך לשלם את ההפרש. שמעתי על מקרים שהספק דרש גם את ההפרש לאחור. למרות שנראה לי שדרישה זו אינה חוקית.

מדי פעם הם מחליפים קבצים של חבילות הלקוחות בינהם. בכלל היתה אמורה להעביר אותך לחיבור עם חייגן ברגע ששינית חבילה, או ליצור ועידה עם 012 כדי שתשדרג גם אצלם. זה כשל של הוט שזה לא נעשה. רק הספק אמור לתת אישור על חיבור ללא חייגן, בכל חבילה וחבילה.

פורסם

תשתית של הוט -12 מגה

ספק 012 5 מגה

ואתה מוריד במהירות של 1.7 ????????? איך ?

פורסם

בחיבור ללא חייגן המהירות נקבעת לפי התשתית . ככה שכן זה הגיוני מאוד .

פורסם

סליחה שאני נדחף...

אתם יכולים להסביר לי מה זה תשתית ומה זה ספקית אינטרנט?

פורסם

תשתית של הוט -12 מגה

ספק 012 5 מגה

ואתה מוריד במהירות של 1.7 ????????? איך ?

קרא למעלה איך. ככל הנראה הוא מחובר ללא חייגן, זאת אומרת שהוא מנותב אל 012 בניתוב קבוע אצל הכבלים עצמם, והמודם של הכבלים נותן לו ישר כתובת IP של 012, ש 012 מסרו לשליטת HOT, עבור שימוש של לקחות אלו.

במקרה כזה, ההגדרה היחידה שמשנה, היא ההגדרה אצל הוט. כי ל 012 אין שום שליטה בנושא.

סליחה שאני נדחף...

אתם יכולים להסביר לי מה זה תשתית ומה זה ספקית אינטרנט?

תשתית זוהי החברה שמספקת את התשתית הפיזית בין הבית שלך עד ספק האינטרנט שלך. בישראל בתחום האינטרנט הקוי, מדובר בבזק ובהוט. ובעתיד גם חברת החשמל.

ספק האינטרנט הוא הגורם שמחבר אותך לאינטרנט העולמי, לאחר שחברת התשתית חיברה את הבית שלך אליהם.

זוהי המצאה ישראלית. ברובו המוחלט של העולם, מדובר בחברה אחת שעושה את שני הדברים גם יחד.

פורסם

נכון

פורסם
  • מחבר

הבנתי,תודה רבה לכולם

פורסם

תודה על המידע . באמת שלא היה לי מושג .

ה-IP תמיד קבוע בחיבור ללא חייגן ?

פורסם

אם אתה מחבר סוויץ' אז שלושת המחשבים מקבלים IP שונה מהוט ,דרך נתב אני חושב אפשר לכבות את שרת הDHCP ואז המחשבים יקבלו שלושה כתובות IP שונות (בחיבור ללא חייגן כמובן )

הIP עצמו משוייך לכתובת הMAC של המודם ומשתנה פעם בכמה חודשים .

פורסם

אז עדיף לכבות את הDHCP גם בנתב אלחוטי ולהשתמש בDHCP של המודם?

פורסם

אז עדיף לכבות את הDHCP גם בנתב אלחוטי ולהשתמש בDHCP של המודם?

ההיתי ממליץ לעשות את זה רק כשאתה באמת זקוק לזה כמו לדוג' אתה רשום לקהילה סגורה כזאת או אחרת ויש לך במשפחה כמה משתמשים ,חוץ מזה זה דיי מיותר.

פורסם

עליך לעשות הרבה יותר מזה. כעיקרון, צריך להגדיר את הראוטר כ switch.

זה כולל: ביטול DHCP, DNS, FIREWALL, PORT FORWARDING . להגדיר את הראוטר כ switch או כ gateway, ולהגדיר בהגדרות ה wireless אותו כ access point.

עריכה: יתכן שיש גם לחבר את המודם לאחת מכניסות ה LAN במקום ה WAN בראוטר.

ועוד משהו, שים לב: במצב זה יוכלו רק מקסימום 3 מחשבים לגלוש באינטרנט. מכיוון שהמודם יחלק רק ל 3 מחשבים כתובת IP. וזה כולל כל התקן המושך כתובת IP כולל פלאפון שמחובר דרך ה WIRELESS, או מדפסת רשת. במידה ותביא מחשב רביעי, (או התקן אחר) אותו התקן לא יקבל כתובת IP בתחום ולא יהיה תקשורת עם אותו מחשב. וזה גם אם תוציא אחד המחשבים מהרשת. רק לאחר מספר שבועות, כתובת MAC של אותו מחשב שנעלם תתפנה, ואז תוכל לחבר משהו אחר במקומו. (ניתן גם להתקשר לכבלים ולבקש מחיקת כתובות MAC, אבל זה לא מומלץ)

פורסם

לא ההיתי בטוח ,בקשר להגבלה שחכתי לציין :bash:,בכול מקרה חידשתה לי משהו :yelclap: . חוץ מזה אני לא מתעסק עם הוט ולא מתעסק אז גם לא ניסיתי לעשות כאלה שטויות אף פעם :lol:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים