עבור לתוכן

האם התכנון הבא לקוי? (PCB והשראות)

Featured Replies

פורסם

אהלן חברים! שוב בהמשך לפרוייקט המגבר.

שאלה פשוטה למי שמבין קצת בהשראות אלקטרו מגנטיות..

pcbp.png

הקווים העבים שיוצאים מהנגדים הם כמובן ה + לרמקול.

הקווים היותר דקים הם סיגנל שמגיע למגבר.

המרובע באמצע הוא קבל כניסה.

האם זה בעייתי שה + לרמקול(סיגנל מוגבר לכאורה) עובר מתחת לקבל כניסה? האם זה בעייתי שההלחמה של הקבל שזהו מקום בו עובר הסיגנל קרוב כלכך ל + של הרמקול?

אני כמובן מדבר על השראות חשמליות ולא על נוחות ההלחמה.

*** הקווים של הרמקול ושל הסיגנל לא בהכרח יעברו על אותו צד של ה PCB (מדובר ב PCB דו צדדי) ***[/b]

תודה ויום טוב!

פורסם

אין אם זה בעיה. הזרם שעובר בקבל (AC) הוא וריאציה של אות הקול עצמו (פחות או יותר) כך שהוא לא ישנה כלום

תהיה בעיה רק אם עוברים ביחד לאורך מסויים קווים / רכיבים השראותיים שמעבירים מידע ממקומות שונים. במיוחד אם אחד אנלוגי ואחד דיגיטלי אז באנלוגי יופיע רעש

פורסם
  • מחבר

תודה רבה שוב העשרת את הידע שלי!

אם זה ככה אז אני כנראה אעשה תכנון יותר פשוט שהקווים פשוט יחצו אחד את השני (כל אחד על צד אחר של הלוח כמובן)

פורסם

לידע כללי - גם באלקטרוניקה של במה יש בעיה דומה - הכבלים של התאורה מייצרים רעש והכבלים של המיקרופונים / רמקולים קולטים אותו

יש בעיה כשחוט של התאורה וחוט של מיקרופון הולכים במקביל לאורך מסויים וכמה שיותר אורך כך זה יותר משפיע

אין השפעה כשהחוטים עוברים אחד מעל השני ב 90 מעלות (בצורת X)

במרחקים שיש במעגל שלך לא נראה לי שתהיה השפעה משמעותית בכל מקרה

פורסם
  • מחבר

תודה, בכל מקרה זה לא שאני מעביר את הקוי מתח למגבר מעל הסיגנל או משהו, זה רק אותו סיגנל רק מוגבר, ולפי מה שאתה אומר לא צריכה ליהיות בעיה.

פורסם

כמה שאלות :

1. איך שרטט ? אורקד ?

2. באיזו תוכנה אתה עורך את הכרטיס ?

3. את הכרטיס אתה תייצר בבית ?

סחטיין!

פורסם

אני מציע לעשות שרטוט מסודר ולא עם קווים מפוזרים וככה להגיע לללוח שמסודר לא רק בעין אלא גם בחיווט. גם אם מדובר בחיווט דו צדדי.

פורסם

בכרטיס שלך יש אות אחד - הקול שנכנס ויוצא לרמקול. גם אם תהיה השפעה של החוטים אחד אל השני עדיין עובר בהם אותו דבר כך שלא יתקבלו הפרעות. הפרעות יהיו אם יש השפעה של מעגלים שמעבירים דברים שונים ואז עוברים ממערכת אחת לשניה דברים שלא אמורים להיות שם

אני עושה תכנונים כאלה ב paint ללא תוכנה מיוחדת

פורסם
  • מחבר

כמה שאלות :

1. איך שרטט ? אורקד ?

2. באיזו תוכנה אתה עורך את הכרטיס ?

3. את הכרטיס אתה תייצר בבית ?

סחטיין!

1. אני בונה את הסכמות/שרטוטים ב eagle.

2. לא הבנתי כלכך את השאלה אבל כנראה שהתכוונת לעריכה של הסכמה, אז כן זה גם ב eagle.

3. זה התכנון אבל יהיה לי קשה עם להשיג ציוד כמו חשיפה קרינת UV וצבע שמתקשה ב UV אז נראה..

אני מציע לעשות שרטוט מסודר ולא עם קווים מפוזרים וככה להגיע לללוח שמסודר לא רק בעין אלא גם בחיווט. גם אם מדובר בחיווט דו צדדי.

הלוח מסודר מאוד, אתה תראה את זה שכל החיווט ירוץ, בנתיים זה סתם נראה שעשיתי את זה מסודר לעין.

פורסם

קרינת UV = אור שמש (זה מספיק חזק ?)

פורסם
  • מחבר

חח כנראה שלא אם משתמשים בציוד מיוחד בשביל זה. (מנורה מיוחדת חזקה או נורת UV או הרבה לדים UV)

פורסם

זה יכול להיות סתם כי אנשיםמשתמשים אם ציוד מעבדה בלי לחשוב

ממנורה - את ה UV הרחוק מהאור הנראה ניתן לייצר אם מנורה מיוחדת (מנורת כספית אם זכוכית מיוחדת). את ה UV הקרוב לסגול (זה מה שנראה לי לדים UV נותנים) יש בנאונים רגילים / מנורת כספית או MH רגילה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים