עבור לתוכן

מחפש המלצה לטלפון סלולרי

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

קראתי כל מיני דיונים בפורום אבל לא מצאתי תשובה חד משמעית אז אשמח לקבל עצה:

אני מחפש טלפון סלולרי. הדברים שנראים לי הכי חשובים הם:

קודם כל שיהיה טלפון טוב - איכות שיחה טובה, סוללה שמחזיקה הרבה זמן, רמקול טוב, בלי בעיות קליטה וכו'

טאצ'\מקלדת מלאה - לא חובה אבל נחמד אם יהיה

מערכת הפעלה נוחה ומהירה, כלומר שיהיה זמן תגובה טוב וממשק נוח (היום יש לי Nokia E72 והוא ממש לא משהו מהבחינה הזו - הכל מסורבל וכל פעולה לוקחת בערך שנייה)

שיהיה אפשר לשמוע מוזיקה בקלות (MP3)

קצת גלישה באינטרנט, קצת משחקים ואפליקציות להורדה

אם פספסתי איזה מאפיין חשוב, תגידו לי.

לא אכפת לי לקנות אותו באורנג'\סלקום או בחנות פרטית כל עוד יש עליו אחריות.

אני צריך לקנות אותו תוך חודש מהיום ככה שאני לא יכול לחכות למכשירים שיגיעו יותר מאוחר.

ראיתי הרבה אנשים שממליצים על המוטורולה מיילסטון ומצד שני כולם מדברים על HTC ככה שאני לא יודע לאיזה כיוון ללכת. חוצמזה יש את הסיפור של אנדרואיד 2.2 שעומד לצאת וצריך מכשיר שיהיה אפשר לשדרג (או שלא?).

תודה מראש לכל העוזרים.

פורסם

קודם כל מבחינת מערכות הפעלה אין לך יותר מדי אופציות - אתה כרגע עם סימביאן ואתה לא רוצה להמשיך (ובצדק) כך שיש לך או את המערכת של האייפון או אנדרואיד (מבחינת מערכות חכמות).

במקרה של אנדרואיד גם את המיילסטון וגם את הדיזייר לצורך העניין אפשר יהיה לשדרג ל-2.2 באופן רשמי ודי בקרוב (נדמה לי שבדיזייר אפילו כבר עכשיו אפשר).

בין הדיזייר למיילסטון יש הבדלים ותלוי מה אתה צריך. המיילסטון זול יחסית, בעל מקלדת פיזית ומסך מגע טוב אבל בגלל אותה מקלדת הוא כבד מאוד - 170 גר'.

הדיזייר נראה הרבה יותר "טוב" ובעל ממשק SENSE נוח מאוד. שניהם אני מניח בעלי אותה מצלמה פחות או יותר, שניהם לא רעים מבחינת מוזיקה וכוליים חיבור 3.5 סטנדרטי לאוזניות ושניהם נוחים לגלישה באינטרנט.

יש לך עוד דרישות כלשהן מהמכשיר? תקציב? האם המיילסטון הוא עדיין אופציה מבחינתך לאור המשקל שלו?

פורסם
  • מחבר

אז לגבי מערכת הפעלה אני מבין שאנדרואיד זה הכי טוב שיש היום (אני לא רוצה אייפון).

אין לי בעיה עם המשקל של המכשיר. מבחינת תקציב אני לא מוגבל, אני רק לא רוצה לשלם סתם יותר מדי כסף על משהו מיותר.

אם אני מבין אותך נכון, שני המכשירים הנ"ל (מיילסטון ודיסייר) די זהים, חוץ מזה שהדיסייר יותר יפה?

ראיתי בזאפ שההבדל ביניהם הוא כ 800ש"ח - האם כדאי לשלם את זה רק על היופי?

אגב ראיתי בתגובות בזאפ שכמה אנשים התלוננו על הנגן מוזיקה של המיילסטון - מה דעתך?

פורסם

האמת שלא יצא לי לשמוע תלונות כאלו מהאנשים פה שיש להם את המכשיר - אבל אני יכול להגיד לך שבכל מכשיר יש תגובות לטוב ולרע, גם ב-E71 הזקן שלי ראיתי אנשים שמתלוננים על X בעוד אצלי זה עובד בסדר גמור. זהים הם לא, אני נגעתי במאפיינים פיזיים וחומרתיים בודדים ובקטע הזה הם זהים - מבחינת גודל מסך, חיבור לאוזניות וכו'. בסה"כ הדיזייר אמור להיות מכשיר מהיר יותר מאחר וכולל מעבד 1GHZ בעוד שלמיילסטון יש מעבד של 600mhz.

מאחר ומוכרים את המיילסטון בסלקום היתי ממליץ לך ללכת לאחד הדוכנים ולהתעסק איתו קצת, להרגיש את המשקל, לראות איך הכל זז שם (למרות שמדובר בגרסא של סלקום - הגרסא ה"נקיה" טובה ומהירה בהרבה ולכן מומלצת להתקנה). אתה חשוב שמקלדת פיזית זה משהו שיועיל לך?

פורסם
  • מחבר

לא יודע אם מקלדת פיזית זה הכרחי מבחינתי. זה בטוח לא השיקול המכריע שלי בקניית מכשיר.

אם אני מבין אותך נכון אתה ממליץ לקנות את הדיסייר אפילו שיש 800ש"ח הבדל? לא הבנתי מה יותר טוב בו חוץ מזה שהוא יותר יפה. אתה אומר שהוא יותר מהיר אבל אם המיילסטון עובד כמו שצריך אולי זה סתם OVERKILL?

עוד שאלה - ראיתי שבחנויות פרטיות רוצים 200ש"ח נוספים בשביל שדרוג לעברית. האם זה משהו שאני יכול לעשות לבד (להוריד מהאינטרנט)? הטלפון אצלי יהיה בכל מקרה באנגלית, אני צריך עברית רק לכתיבת סמס.

פורסם

אני דווקא היתי קונה את המיילסטון אם לא מפריע המשקל, בדיוק מאחר והדיזייר והמעבד שלו לא ממש נחוצים היום כך שאפשר לקרוא לזה OverKill.

לגבי העברית - המלייסטון אוטוטו משתדרג לפרויו (2.2) ויתמוך בעברית כך שלא תזדקק לעשות כלום אם אני לא טועה בכדי לכתוב ולקרוא עברית ולא תהיה לך בעיה להשאר עם הממשק האנגלי ולכן התשובה היא שאין סיבה לשלם 200 ש"ח

פורסם
  • מחבר

ואיך עושים את השדרוג ל 2.2? פשוט מורידים גירסה חדשה מהאינטרנט ומתקינים או שזה מסובך?

איפה כדאי לקנות את המכשיר? אמרת שבסלקום יש גירסה פחות טובה - אפשר לקנות מהם ואז להתקין עליו גירסה נקייה?

פורסם

כן, משדרגים באינטרנט ללא בעיות מיוחדות ולא מאמין שתסתבך. גם אם כן נשמח לעזור. איפה כדאי לקנות את המכשיר? סלקום היחידים שמוכרים אותו כרגע ואם יש להם מסלול שמתאים לך, או כמות דקות שאתה בכל מקרה מדבר כל חודש ועליה תקבל זיכוי מלא - רק אז כדאי אצלהם. אחרת אפשר להשיג את המכשיר בכ-2000 ש"ח בחנויות הפרטיות, ללא הגרסא שלהם וללא נעילה לסלקום. גם אם תקנה אצל סלקום אפשר להתקין גרסא "רגילה"

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, עזרת לי מאוד. אני אשווה מחירים של קניית מכשיר עם זיכוי לעומת קנייה מחנות פרטית ואז אחליט סופית. אני גם ארשום פה מה יצא בסוף.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

שוב שלום,

השוותי מחירים ומסתבר שהרבה יותר זול לקנות מחנות פרטית (איזה הפתעה :) )

העניין הוא כזה - ההבדל בין המיילסטון לדיסייר הוא כ 600ש"ח, אבל הדיסייר מגיע עם כרטיס זכרון של 4GB והמיילסטון מגיע בלי כרטיס זכרון בכלל, כלומר יעלה לי עוד כ 100ש"ח לקנות כרטיס זכרון, מה שהופך את ההבדל ביניהם ל500ש"ח. האם במחיר כזה לא שווה לי בכל זאת ללכת על הדיסייר?

ועוד שאלה - ראיתי אתמול בחדשות שמגיעים הרבה מכשירים חדשים וגם האייפון4 יוצא בשבוע הבא - האם זה לא יגרור ירידת מחירים של המכשירים הנוכחיים? אולי כדאי לי לחוכות שבוע שבועיים? בעקרון אני מתכוון ללכת ביום ראשון הקרוב לקנות את המכשיר...

פורסם

אני ממליץ על המיילסטון, כי לדעתי הוא סמארטפון יותר טוב, ולדעת מי שמשתמשת בו הוא טלפון נהדר.

פורסם

הדזייר עדיף מרוב הבחינות, במיוחד אם אתה לא צריך מקלדת פיזית

פורסם

המיילסטון מגיע עם 8GB מובנה - אני קניתי אותו וכך זה הגיע באריזה. האייפון 4 לא אמור לגרום להורדת מחירים דרסטית - זה בטוח. הדיזייר לא ירד במאות שקלים, זה לא יקרה.

פורסם
  • מחבר

איפה כתוב שהוא מגיע עם 8GB מובנה? אני לא רואה את זה במפרט שלו לא בזאפ ולא ב VMOBILE (שם אני מתכוון לקנות כנראה). מעבר לזה, כמו שהבנתי בתחילת הדיון הדיסייר הוא די OVERKILL ונראה לי שאין טעם להוסיף 600ש"ח רק בשביל יופי חיצוני של המכשיר ומעבד שאין בו כרגע שימוש.

פורסם

איזה 8 ג'יגה מובנה? אין שום 8 ג'יגה מובנה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים