עבור לתוכן

הגעתי ל-3GHZ, אבל איפה נעלם ה-FSB?

Featured Replies

פורסם

המפרט:

E6600@2.4GHz +ThermalTake V1 AX

Gigabyte P31-ES3G

4GB(2x2GB) G.Skill Black Dragon 1066Mhz @800Mhz

Gigabyte 8800GT 512MB DDR3 + Thermalright HR-03GT + Thermaltake Fan

NZXT Tempest

LG DVD Drive

ThermalTake TR2 470W PSU

Hitachi 500GB

MX518

Razer Lycosa MIRROR Special Edition

Razer Megalodon 7.1 Headset

(כמו שכתוב במפרט אצלי)

עכשיו, מזה זמן מה שהמעבד שלי ישב על 2.8Ghz והייתי שמח וטוב לבב. אני זוכר שבעבר ה-3GHZ היה מאוד לא יציב ועכשיו משום מה הכל נראה סבבה לגמרי! הולך לבדוק אותו עכשיו, בינתיים טמפרטורה של 40 מעלות במנוחה (גר בחיפה ואין מזגן, בחוץ לפחות 26~28 מעלות ולא ניקיתי אבק כבר הרבה זמן, אני בטוח שבתנאים אופטימליים אני אגיע ל-40 מעלות רק במאמץ :o). זה עושה לי טוב על הלב לדעת שביצעתי בהצלחה OC של 25%. אגב, שאלה: בלוח האם אני לא מוצא אפשרות לשנות את מהירות ה-FSB (רק מתח ל-FSB). איך זה אמור להיקרא בלוח שלי? אני יכול להביא תמונה מה-MIT TWEAKER אם זה יעזור.

הכרטיס מסך בינתיים מומהר ככה:

Core @ 730 (Stock 600)

Shader @ 1800 (Stock 1500)

Memory @ 925 (Stock 900)

Fan @ 98%

טמפרטורה של 45 במנוחה, מקסימום 60 במאמץ (שזה די טוב, הכרטיס בלי הקירור הגיע גם ל-80 בכיף ובד"כ נכבה כשהגיע ל-85 אבל בכללי ישב על 60 במנוחה, 82~ במאמץ).

איך ה-OC לכרטיס? מול נתונים באינטרנט זה נראה לי ממש מעט. כמה אחוזים זה בערך?

פורסם

730 ל 8800GT זה יפה מאוד !

מה שכן אתה יכול לנסות להפריד בן התדר SHADER / CORE ולנסות להמשיך עוד.

את הזכרון אתה יכול לדעתי לעלות לסביב 1GHZ, אני לא יודע אך אתה בודק ארטיפקטים, אבל אם אתה בודק עם ATITOOL קח בחשבון שהוא כמעט ולא בודק זכרון, אלה רק ליבה.

פורסם
  • מחבר

הליבה והשיידר כן מופרדים. אם הם היו מחוברים הייתי כרגע על 1700 בשיידר :)

קראתי באינטרנט בפורומים על אנשים שהגיעו עם הזיכרון ל-2GHZ, איך לעזאזל?!

אני בודק את הכרטיס עם ה-KOMBUSTOR של MSI. זו בדיקה טובה לכרטיס? אני מריץ סבב של בערך 10-20 דקות.

פורסם

DDR3, 1000MHZ = 2000MHZ EFFECTIVE.

KOBUSTER מוגזמת מאוד, זה כלי מבוסס FURMARK, הכלי הזה הרג לי 3 כרטיסים, לא ממליץ...

ATITOOL הרבה יותר הגיונית ונעימה לשימוש.

פורסם
  • מחבר

אבל ATITOOL כמו שאמרת לא בודקת זיכרון.

איזו תוכנה מומלצת לבדיקה של -כל- שעוני הכרטיס?

פורסם

זאת הצורה שאני עושה OC,

מרים תדר זכרון לתדר שאני רואה ברשת שנחשב לממצוע, ובודק משהו כמו שעה לופים של 3DMARK 06, משאיר את התדר זכרון ככה ובודק עם ATITOOL את השאר...

פורסם

שינוי הבאס מופיע כCPU Host Clock Control :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

WOW משהו מוזר....

אוקי אז הזכרונות שלי בעיקרון הם 1066, אבל בגלל שהלוח שלי לא תומך בזה אני צריך להוריד אותם ל-800.

הבעיה היא כשכניסיתי להעלות מ-3GHZ ל-3.15, המחשב סירב לעלות ורק אחרי שאיתחלתי את הג'אמפר הצלחתי להעלות את ה-BIOS. ואז משהו מוזר קרה:

הזכרונות סירבו לעמוד על 800MHZ. ניסיתי לשחק עם ה-FSB לכאן ולשם אבל לא הצלחתי להגיע ל-800. מחלק הזיכרון היה על 3.00 והיה כתוב ככה:

Memory Frequency 1066 XXX כש-XXX השתנה כל פעם ששינתי את הבאס.

מה ההבדל בין 1066 והמספר המשתנה? המחשב פשוט לא יעלה עם זכרונות מעל 800. איך קודם כן הצלחתי להגיע ל-3GHZ ועכשיו כשאני מנסה להגיע לשם הזכרונות עושים בעיות?

עריכה:

נראה שהלוח לא מתמודד עם זכרונות מעל ל-1000MHZ. אז כדי להישאר מתחת לקו הייתי חייב לרדת חזרה ל-3.0 ג'יגה-הרץ, ליתר דיוק 2988MHZ (למה עכשיו 2997MHZ לא עובד לי? קודם זה כן עבד - ראו למעלה). שונא את הלוח שלי (והעיקר כתוב עליו שהוא תומך בזכרונות במהירות 1066)... הבעיה היא שלא נראה לי ששווה להשקיע בלוח אחר כי זה סוקט ישן ועד לאן אני כבר אגיע עם ה-E6600 שלי? ל-3.2? 3.4? ההבדל בביצועים בטח לא יהיה -עד כדי כך- גבוה... כלומר יהיה שדרוג, ברור... אבל סעמק, זה לא שווה 600 שקל.

פורסם

המספר ליד ה1066 מראה לך את התדר שיהיה בפועל...

ואין חוק לגבי מה שעבד ומה שלא..זה שעבדת עם X הגדרות לפני שנה לא אומר שיחזיק גם עכשיו..למה ? כי יש המון משתנים במיוחד במערכות מחשב.

כמו כן ניסת להגדיר ידנית את היזכרון מבחינת תיזמונים\מתח\תדר ?

פורסם
  • מחבר

אבל לא עברה שנה אלא שלוש דקות :(

את הזיכרון שמתי בתדר 800MHZ אבל כשהעלתי את הבאס (כרגע ב-332) גם התדר שלו עלה (אז כרגע הזכרונות על 996Mhz). מחלק הזיכרון עומד על 3.00 (זה ה"תזמון", נכון?). לא נגעתי במתחים, כרגע כל המתחים על NORMAL (והספק לא משנה מתחים אוטומטית, הוא על MANUAL כלומר ידני, שלא יעלה לי מתח למעבד ויפוצץ לי את המחשב. בכל זאת TR2 470W, לא בדיוק ספק אמין).

האם אפשר להמשיך ב-OC? אם כן - איך?

פורסם

כנראה זה לא היה הכי יציב גם לפני שלוש דקות ;D

תוריד את מחלק הזיכרון ל2 או 2.5 על מנת שהזיכרון לא יגביל אותך...

מה לגבי טמפ' ? מדדת במנוחה ומאמץ ?

פורסם
  • מחבר

אמממ לא זה היה די יציב כלומר לא הייתה אף בעיה עם המשחקים (ניסיתי את JUST CAUSE 2 ואת MODERN WARFARE, והרי JC2 הוא משחק עתיר פיצוצים מרהיבים ונופי-ענק עם פירוט גראפי מתקדם ביותר, וגם מלא מלא פיזיקה). אבל בכל מקרה אני עכשיו אנסה להוריד את מחלק הזיכרון. הוא לא אמור להיות על 1:1? איזו הגדרה תשים אותו ב-1:1?

הטמפ' במנוחה היא 38 (אין מזגן בחדר אבל הוא מאוורר בצורה סבירה). בודק עכשיו מה הטמפ' במאמץ לפני שאני מתקדם הלאה.

עריכה: במאמץ מלא (גם אחרי שהפריימים מתחילים ליפול מאיזור ה-38 לאיזור ה-17) הטמפרטורה מגיעה ל-56 מעלות בלבד. לא רע, לדעתי. מה אתה חושב?

תודה רבה על העזרה =]

עריכה:

אוף, אני מוריד מחלק זיכרון ל-2.5, מעלה את הבאס ל-350 והמחשב מסרב לעלות (אבל הזיכרון פועל בתדר יותר נמוך ממה שהוא עכשיו! כרגע על 3.00 ובאס 322). זה אומר שאין לי איך להמשיך את ה-OC?

פורסם

תשאיר את המחלק על 2 או 2.5 ותנסה לעלות מתחים..

פורסם
  • מחבר

AWE HELL NO.

הספק שלי גרוע. אני לא נוגע במתחים, אני מפחד על זה תחת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים