עבור לתוכן

חיבור כמה מחשבים כדי ליצור מחשב אחד מאוד חזק

Featured Replies

פורסם

רציתי לדעת האם זה אפשרי והאם מישהו אי פעם חיבר המון מחשבים ביחד איכשהו כדי ליצור מחשב על אחד יותר מהיר לאו דווקא מהחלקים הכי מהירים או מהחלקים הכי טובים אלא דווקא לקחת חלקים חדשים ושמחברים אותם ביחד הם יוצרים מחשב אחד מאוד מהיר?

דבר ראשון אני רוצה לדעת אם זה אפשרי בכלל?

אם כן איך בעיקרון עושים דבר כזה איך אפשר לחבר כמה מעבדים כמה כרטיסי מסך ובכלל כמה מחשבים ביחד?

האם מישהו מכיר מדריך כלשהו שאומר איך אפשר לעשות משהו כזה?(אפשר גם באנגלית)

והאם מישהו באתר ניסה לעשות את זה בעבר? או ממתמש במחשב בסגנון הזה בימינו?

גם אני ישמח אם מישהו שמבין יגיד לי האם למחשב כזה יש באמת יתרונות מבחינת מחיר ויכולת?האם לא עדיף לקנות מחשב אחד מאוד מאוד חזק?

האם אפשר להפעיל כל דבר על מחשב כזה (ממערכות הפעלה עד תוכנות) או שיש הגבלות או משהו?

אני רוצה לעשות משהו כזה כפרויקט וישמח אם מישהו יוכל לעזור לי באיך לעשות את זה....

תודה רבה מראש...

נ.ב מצטער אם זה לא אמור להיות בפורום הזה פשוט לא הייתי בטוח איפה לשים את זה....

פורסם

בערך כל מחשב על שנבנה בשנים האחרונות נבנה בשיטה הזו בדיוק - המוני יחידות זהות, כאשר כל יחידה מורכבת מכמה מעבדים פשוטים (לרוב גם זמינים מסחרית) וכמה יחידות זכרון (לרוב זמין מסחרית אף הוא). החלק הבעייתי הוא "לוח האם", שאי אפשר לקרוא לו בכלל "לוח" כשהוא מחבר 6000 יחידות של 3 מעבדים כל אחת, שתופסים לא מעט ארונות ארונות בחדר לא קטן במיוחד, שמן הסתם מתוכנן ומיוצר במיוחד לכל פרוייקט... ומן הסתם גם מערכת ההפעלה נכתבת במיוחד. כאן תוכל לראות דוגמה למחשב כזה.

בשוק הפרטי (אם כי המסחרי, לא הביתי) הדבר שהכי קרוב לכך הוא מחשבים מרובי מעבדים - עד 4 מעבדים פיזיים עד כמה שאני יודע, וכמות זכרון בהתאם (יותר מ128GB בהחלט אפשריים על לוחות אם מסויימים). מחשבים שכאלה לרוב אינם תומכים בצורה טובה (או בכלל) באפליקציות שלא נכתבו מראש עבור מחשבים שכאלה, לרבות משחקים.

ישנה גם אפשרות של חלוקת העומס החישובי בין מספר מחשבים המחוברים לרשת משותפת - אבל זה נעשה ברמת התוכנה, וכל מחשב המשתתף בזה יכול לתפקד כמחשב עצמאי לחלוטין בכל משימה אחרת.

פורסם

הדבר הכי קרוב למחשב על שתוכל לעשות בעצמך בבית הוא לוח של מעבדי xeon, מעבדי xeon, כרטיסי מסך ב-SLI, זיכרון בTRIPPLE CHANNEL ודיסקים קשיחים ב-RAID0

פורסם

מעבר למגבלת החומרה יש גם את מגבלת התוכנה..שצריכה לדעת לנצל את כל המשאבים האלו..

פורסם

אין לך מספיק כסף לזה...

מחשב על עולה בערך 10,000 דולר.

חבל

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אין לך מספיק כסף לזה...

חבל

ומאיפה הבאת את השטות הזו?

פורסם

ומאיפה הבאת את השטות הזו?

אז אני אשמח לשמוע את דעתך מהי הדרך...

אני כותב מדברים שראיתי.

פורסם

למה החלטת שמחשב על עולה 10 אלף דולר?

יש שרתים לא הכי חזקים בעולם שהמחיר שלהם זהה.

2 מעבדי QUAD XEON, 16GB RAM ECC DDR3, לוח אם שתומך בכל העסק + אפשרות הרחבה עד 128GB, הארדיסקי SSD במערך RAID

וכל זה תחת מותג במארז 1U יכול בכיף להגיע לסכומים גבוהים בהרבה מ10 אלף דולר.

אז מחשב על (ואני לא מדבר על כמה מעבדי פנטיום 3 שתחבר ביחד) עולים הרבה יותר - אלא אם כן תוכל לתת מידע שיאמת את דבריך בנושא.

פורסם

אין לך מספיק כסף לזה...

חבל

אם כוונתך היתה לזה -

הדבר הכי קרוב למחשב על שתוכל לעשות בעצמך בבית הוא לוח של מעבדי xeon, מעבדי xeon, כרטיסי מסך ב-SLI, זיכרון בTRIPPLE CHANNEL ודיסקים קשיחים ב-RAID0

אז אתה בסדר הגודל הנכון מבחינת מחיר - אלא שכאן מדובר על שרת\תחנת עבודה (מבחינת רוב החומרה), ממש לא מחשב על. מחשב על אמיתי, כמו זה בלינק שהבאתי בהודעה הקודמת שלי בדיון הזה, יכול לעלות עשרות ואף מאות מליונים.

פורסם

למה החלטת שמחשב על עולה 10 אלף דולר?

יש שרתים לא הכי חזקים בעולם שהמחיר שלהם זהה.

2 מעבדי QUAD XEON, 16GB RAM ECC DDR3, לוח אם שתומך בכל העסק + אפשרות הרחבה עד 128GB, הארדיסקי SSD במערך RAID

וכל זה תחת מותג במארז 1U יכול בכיף להגיע לסכומים גבוהים בהרבה מ10 אלף דולר.

אז מחשב על (ואני לא מדבר על כמה מעבדי פנטיום 3 שתחבר ביחד) עולים הרבה יותר - אלא אם כן תוכל לתת מידע שיאמת את דבריך בנושא.

לא הבנתי אם אתה מחזק את דבריי או שולל אותם...

[br]פורסם בתאריך: 10.09.2010 בשעה 15:39:46

אם כוונתך היתה לזה -

אז אתה בסדר הגודל הנכון מבחינת מחיר - אלא שכאן מדובר על שרת\תחנת עבודה (מבחינת רוב החומרה), ממש לא מחשב על. מחשב על אמיתי, כמו זה בלינק שהבאתי בהודעה הקודמת שלי בדיון הזה, יכול לעלות עשרות ואף מאות מליונים.

אולי קודם תגדיר "מחשב על" מהו...? מבחינת חומרה.

פורסם

לוח אם ל2 מעבדים

SLI משולש...

טונות של כסף ועוד בארה"ב

שוב, זה לא בדיוק חיבור כמה מחשבים למחשב אחד אלא ניצול של יכולת המערכת הפעלה להשתמש במס' מעבדים במקביל על לוח קיים

לעשות דבר כזה למחשבים נפרדים פיזית לא אפשרי

עושים את זה כמובן, מדובר על מערכות GRID אבל זה לא מיועד לגיימינג ושימוש רגיל

פורסם

אז יותר מ 10K דולר?

פורסם

אוקי נניח ויהיו לך 100 מחשבים מחוברים בתשתית אופטית, מה אז ?

יש לך תוכנה שתעשה בהם שימוש ? :facepalm:

פורסם

עשיתי סתם בדיקה מהירה בNEWEGG

2 מעבדים + לוח + 24 גיגה זיכרון + 4 כרטיסי מסך + 2 ספקים יצאו לי כבר 7.5K... מה שאומר שיחד עם הכל המחיר קרוב ואפילו גדול יותר מה10K$

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים