עבור לתוכן

לאחר השלמת הרכבת המערכת החדשה שלי מעוניין לשמוע חוות דעת על מעלות המעבד שלי

Featured Replies

פורסם

המעבד שלי הוא i7 920 הלוח אם הוא x58a-ud3r והמארז שלי הוא cm 690 והקירור הוא קירור סטוק שבא עם המעבד

במצב מנוחה הטמפרטורה היא בערך 44

ומאמץ מקסימלי לאחר הפעלת התוכנה prime95 הוא 91

הגיוני ? זה בסדר ?

פורסם

אסור לך להגיע לטמפ' כזו, המומלץ היא עד איזור ה80c... אתה על OC או בסטוק?

פורסם
  • מחבר

ללא oc. מה הבעיה לדעתך ? אם צריך עוד פרטים תרשום לי

פורסם

תבדוק את המגע בין הקירור למעבד

אני מקווה שמרחת משחה טרמית

פורסם
  • מחבר

מרחתי מהמשחה שקיבלתי עם המעבד ושוב הקירור שלי הוא הסטוק שבא עם המעבד ובדקתי כמה פעמים והוא יושב בול וצמוד למעבד כמו שצריך.

רציתי לרכוש קירור יותר טוב הבעיה שאין לי יותר מדי אפשרויות מכיוון שהזכרונות שלי גבוהים.

אפשר לדעת מה הטמפרטורות הממולצות במנוחה ובמאמץ. ומה קורה שהמעבד עובד בטמפרטורות גבוהות מהרגיל ?

פורסם

מהי הטמפ' אצלך בחדר פחות או יותר? יש מזגן?

פורסם
  • מחבר

לא אין מזגן והטמפרטורה די גבוהה כי החדר הוא בעליית הגג אבל יש לי מאוררים שמקלים עלי מהחום אבל כנראה שלא על המחשב אה

פורסם

לפי אינטל הטמפרטורה המקסימלית למעבד כולו היא 67.9 מעלות. (כפי שאפשר לראות כאן : http://ark.intel.com/Product.aspx?id=37147)

לפי מה שהבנתי הטמפרטורה המקסימלית לליבה כלשהי (לכל ליבה יש חיישן טמפ נפרד) היא כ- 5 מעלות יותר מזה.

כלומר הטמפרטורה המקסימלית המומלצת לליבה במעבד core i7 920 היא כ- 73 מעלות צלזיוס.

91 מעלות זה הרבה יותר מהמומלץ. ולמיטב ידיעתי מעל 100 מעלות ההגנות של המעבד מופעלות והוא נכבה.

אני ממליץ ששתבדוק שהקירור של המעבד תקין: קודם תבדוק אם המאורר עובד במהירות תקינה ואם כן אז תשים שוב משחה תרמית.

אם זה לא עוזר אז זו בעיה אחרת שאני לא מבין בה..

פורסם

לא אין מזגן והטמפרטורה די גבוהה כי החדר הוא בעליית הגג אבל יש לי מאוררים שמקלים עלי מהחום אבל כנראה שלא על המחשב אה

מאוד משמעותי. הייתי היום עם מזגן כל היום(על 22 מעלות סה"כ, לא משהו קפוא) והמעבד לא עלה מעל 27 מעלות.

כיביתי את המזגן לאיזו שעה(יצאתי מהבית) ושחזרתי המעבד היה ב38 מעלות.

באופן כללי, קירור אוויר לא יכול לקרר יותר מטמפ' החדר שלך. הרי המאווררים מכניסים אוויר "קר" שנמצא בחדר. אם האוויר שנמצא בחדר הוא חם, הם יכניסו אוויר חם.

לא סתם אגב קל יותר לעשות OC בחורף - כי הטמפ' חדר בד"כ נמוכה בהרבה.

בקיצור - תנסה לקרר יותר את החדר/להעביר את המחשב או משהו בסגנון.

פורסם

המעלות שאתה מציין הם לא חדשות..הטמפ' גבוהות כי הקירור סטוק לא מתפקד מי יודע מה..תוסיף לזה את החום המטורף באצרנו..

וקבלת את הטמפ' שצינת..רבים ממערכות הCORE I5/7 בעלות קירור סטוק נושקות לטמפ' של 80+ בקיץ.

מה שכן אם המערכת חדשה והקירור מותקן טוב..בדוק אם הRPM שלו הוא על MAX..

כמו כן איך הסירקולציה במארז ?

פורסם
  • מחבר

המאורר מוגדר על המהירות הכי גבוהה.

לגבי הסרקולציה של המארז אני רק יכול להגיד שהמאוררים עובדים עם זה טוב או לא קשה לי לענות על זה.

בלי קשר החלטתי לרכוש היום או מחר קירור חדש למעבד ובינתיים עד שאני ירכוש אני לא יאמץ את המחשב. עכשיו הבעיה הכי גדולה שלי היא שהזכרונות שלי גבוהים

זה ה 3x2GB Patriot Extreme Performance Triple Channel אז לא כל קירור יתאים לי אני יצטרך משהו צר ושכמובן לי יהיה נמוך. אני לא מצאתי משהו מיוחד חוץ מcorsair h50.

אז אני אבקש הצעות לקירור. הכי חשוב שיהיה שקט ככל שניתן ובודאי שיתן ביצועים מצויינים. אין הגבלת תקציב.

חשבתי על זה :http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?ProductID=5572

וגם על זה : Thermalright Ultra eXtreme 120

פורסם

אתהלא צריך להגיד לנו אם הם עובדים טוב או לא..אין דרך למדוד ממש..

סירקולציה=כמה מאווררים יש לך ולאיזה כיוון הם דוחפים אוויר..ככה שתדע שיש לך פיזור אוויר הכי אופטימלי במארז..

לגבי קירור יש לך את הMUGEN 2 שיהיה הכי משתלם..מבחינת זיכרונות..אתה יכול להתקין את המאוורר באיזה צד שתרצה..

אבל אני מצי לך למדוד את המרחק מהבסיס אל סלוט הזיכרון הראשון..וככה תדע..

מה שכן נסה להתקין את הזיכרונות בצד הכי קיצוני..כמה שיותר רחוק מהקירור..

תמונה תעזור לנו :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

לגבי סירקולציה יש שלושה מאוררים אחד מאחורה אחד למעלה ואחד איפה שהדיסקים הקשיחים מקדימה לא שיניתי שום דבר חיברתי את המאוררים כמו שהם באו עם המארז.

לגבי הזכרונות שמתי כל זכרון על הסלוט הלבן שזה לפי הדרישות של gigabyte לפי מה שאני יודע. תמונה אני יוסיף בהמשך.

דרך אגב אתה יודע אם יש חנות בארץ שמחזיקה אצלה את Titan Fenrir [br]פורסם בתאריך: 24.08.2010 בשעה 16:15:18

הנה תמונה של המחשב , הוצאתי כמובן את המאורר וניקיתי גם את המעבד שאני ירכוש את הקירור החדש אני ימרח שוב

http://www.dix.co.il/Love.php?Id=10607

פורסם

יש לי את ה G.Skill Ripjaws שהם גם זכרונות מאוד גבוהים והמוגן 2 נכנס בלי בעיה, רק כמובן תתקין קודם כל את הזכרונות ורק אז את הקירור.

לגבי הFenrir, עדיף לך לקחת את הNoctua NH-D14 אם אתה מתכוון ללכת על הטוב ביותר.

פורסם
  • מחבר

דווקא הביקורות על Noctua NH-D14 שציינת הם לא הכי טובות על הfenrir יש ביקורות מעולות.

יש למישהו מושג אם מוכרים בארץ את הfenrir

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים