עבור לתוכן

מה התפקיד של קבלים ולמה הם מתנפחים?

Featured Replies

פורסם

זה הרכיב האלקטרוני היחיד על לוחות שאני רואה שנהרס עם הזמן. אשמח להסבר פשוט.

פורסם

קבלים בעיקרון הם מבודדים, בתוכם יש חומר דיאלטרי שמשפיע על יכולת הקיבול שלהם, בתנאים מסוימים החומר הדיאלקטרי יכול להפרץ ולהפוך למוליך ואז הקבל בעצם הרוס.

פורסם

אפרט מעט ,

לקבלים באלקטרוניקה יש כמה תפקידים , אחד מהם ,מה שהוא מבצע על הלוח אם שלך הוא "להחליק" את המתח שעובר למעבד על מנת שהמתח יהיה DC ישר כמה שיותר , וכמובן כמה שפחות אדווה של מתח AC על ה DC .

אם נניח ויש קבל אינסופי , אז רמת ה AC שתרכב על ה DC תהיה מינימלי ביותר .

ולמה יש הרבה קבלים ? כי יש כמה סוגי מתחים בלוח , וכמובן כמה "פאזות" בלוח כי מייצב אחד אינו מסוגל לספק את כול הזרם למעבד (תקנו אותי אם אני טועה אבל משהו באזור ה 40 אמפר בוולט ומשהו) אז לכן יש ריבוי קבלים על הלוח .

פורסם

יש הרבה קבלים כי צריך לאגור אנרגיה לפני מספר גדול של רכיבים. מעבר לזה שכמו שאמרת יש מספר מתחים. דבר נוסף שגורם לכך ששמים כמה קבלים יחד הוא ה-ESR. כששמים כמה קבלים במקביל אפשר להוריד אותו.

זהו ממש לא הרכיב היחיד שנהרס, ולמעשה אם היו שמים קבלים באיכות סבירה ועם סף גבוה מספיק אז הוא היה מחזיק גם 30 שנים בלי בעיות. הסיבה שהם נהרסים כל כך מהר היא כי בדר"כ שמים קבלים עם מתח גבולי לגמרי, או קבלים שלא לגמרי מסוגלים לעמוד בדרישות של הרכיבים, או שמים אותם בצמוד לגוף קירור גדול מה שמעלה את טמפרטורת העבודה שלהם ומייבש את החומר הדיאלקטרי. כל אלה מקצרים משמעותית את החיים שלהם.

פורסם

יש עוד סיבה למה קבלים נהרסים בעיקר כאילו מתחילת שנות האלפיים . אתה יכול לקרוא על זה פה:

http://en.wikipedia.org/wiki/Capacitor_plague

בקיצור יצרני קבלים סיפקו קבלים דפוקים בכמויות מסחריות (מדובר על אחוזים גדולים מהשוק) בעיקר בגלל גניבת נוסחאות אלקטרוליט לא מושלמות . יצרני החומרה קנו את הקבלים בלי לדעת מה הם מקבלים בסוף (הקבל בגדול עבד ) ויצא שהרבה חומרה יצאה לשוק עם קבלים דפוקים.

פורסם

מוון מארג' - תיקון קל, קבלים יכולים גם להוליך כשהם תקינים (בתדר מסויים הקבל מתחיל לקבל יותר ויותר אופיין של קצר) והמטרה שלהם יכולה להיות הרבה יותר מגוונת מזה.

ואמישה הקבלים לא משמשים רק ל DC כמו שאמרתי מקודם יש עוד הרבה שימושים כמו מתנדים, משובים וכו' וכו'...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים