עבור לתוכן

נתב וכרטיס רשת בתקן N - אבל הרשת רק בתקן G/ מאריך טווח

Featured Replies

פורסם

אהלן כולם,

יש לי 2 שאלות: א. יש לי ראוטר של EDIMAX שעל פי הקופסא שלו אמור לשדר בתקן N וכרטיס רשת אלחוטית במחשב נישא של LENOVO שגם אמור לקלוט תקן N. עם זאת, שאני פותח את הרשתות האפשריות בנייד, הוא מראה לי שהרשת שלי משדרת רק ב-G, מישהו יכול להסביר לי איך זה קרה?

ב. החדר שלי ספציפי רחוק מהראוטר הנייד והוא לא מגיע עד לשם ואני רוצה שיהיה לי בחדר רשת אלחוטית - השאלה שלי זה מה עדיף לי? בעיקרון יש לי כבל רשת שיורד עד לחדר אז אני יכול לחבר מגבר קווי, או שיש לי נקודה שנמצאת בדיוק בין החדר שלי לבין הראוטר עצמו (החדר שלי הוא פשוט בקומת מרתף) ואני יכול לשים שם מאריך טווח. מה שכן חשוב לי זה לא לשים ראוטר שני כדי שאני לא אצטרך לפתוח עוד פורטים ודברים כאלו (ראוטר אחד עושה לי מספיק בעיות). אז מה כדאי לי לעשות?

פורסם

בקשר לשאלה הראשונה יש שתי אפשרויות.

1. יתכן שבנתב או בהגדרות של הכרטיס מוגדר שיעבוד בתקן G בלבד.

2. יתכן שלמרות המחשבה שמדובר במכשירים תקן N, הם אינם כאלה.

תביא את הדגמים שלהם.

בקשר לשאלה השניה.

תקנה נתב אלחוטי פשוט.

תבטל בנתב הזה את הDHCP.

תחבר אותו באמצעות הכבל רשת שמגיע לחדרך מLAN לLAN.(LAN בנתב הראשי וLAN בנתב החדש)

וקיבלת שידור אלחוטי בחדר בלי צורך בהפניית פורטים או דברים כאלה.

וגם עדיין תוכל לחבר אצת המחשב עם כבל לנתב החדש במקרה ותצטרך להעביר מידע רב.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה!

בדקתי ובדקתי שוב, וגם הכרטיס רשת וגם הראוטר תומכי N. הראוטר הוא מדגם BR-6424N של EDIMAX. המחשב הוא מדגם G560 של לנובו ומצויין בפירוש בהגדרות שהכרטיס רשת הוא מדגם N.

אם אני אבטל לראוטר את האפשרות של DHCP, הוא פשוט ישמש כ-repeater ומי שיקצה Ip לשני המחשבים שנמצאים בחדר (השולחני ומדי פעם גם הנייד) יהיה הראוטר הראשי?

כמו כן, מה עם מגבר קווי? הוא לא יעשה את העבודה?

פורסם

איזה הגדרות אבטחה שמת לשידור האלחוטי??

יש סוגי אבטחה שלא נתמכים בתקן N כמו WEP ... אז אם תשים N ואבטחה WEP תראה כאילו זה G

פורסם
  • מחבר

אכן האבטחה היא WEP, איך אני יכול לשנות להגדרת אבטחה שתתמוך בשידור?

פורסם

תחפש בהגדרות אבטחה תעבור ל WPA2-AES זה יעבוד עם N

פורסם

חוץ מזה ש-WEP די נחשב לבדיחה...

אם אני אבטל לראוטר את האפשרות של DHCP, הוא פשוט ישמש כ-repeater ומי שיקצה Ip לשני המחשבים שנמצאים בחדר (השולחני ומדי פעם גם הנייד) יהיה הראוטר הראשי?

כמו כן, מה עם מגבר קווי? הוא לא יעשה את העבודה?

כן, זה בדיוק מה שיקרה. רק צריך לשים לב שאתה מגדיר לנתב המשני (הזה שכיבית לו את ה-DHCP) כתובת IP ו-Subnet שתואמים

לטווח כתובות ה-IP של הנתב הראשי ו-Subnet זהה לנתב הראשי, אך שה-IP יהיה מחוץ לטווח שבו הנתב הראשי מחלק כתובות.

כאן יש לך מדריך כיצד לבצע את זה:

http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

שאלה אחרונה, בהנחה שהראוטר הראשי הוא בתקן N וגם הראוטר שמשמש כ-repeater הוא בתקן N (וכמובן שהכרטיסי רשת הם תקן N) הכל יעבוד בתקן N, כן?

פורסם

אם הכל תומך בתקן N וכל ההגדרות תקינות אין סיבה ממשית שלא

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים