עבור לתוכן

אייפון 4 VS מכשיר Android

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

אז הגיע הזמן להתחדש במכשיר סלולרי חדש, והייתי רוצה את המלצתכם לגבי איזה מכשיר לקנות.

התלבטות שלי נעה בין שלושה מכשירים עיקריים:

Iphone 4

HTC Desire

Samsung Galaxy S

הנטייה שלי הייתה בהתחלה לכיוון של האחד מהאנדרואידים, אבל הבנתי שהתמיכה שלהם בעיברית היא לא משהו בלשון המעטה.

ובנוסף מבחינת האפליקציות, בעיקר בגלל ריבוי סוגי המכשירים, אין הרבה אפליקציות שבנויות ומתחזקות ברמה גבוה, לא כמו באייפון לפחות.

אשמח לרשמים אישיים מבעלי המכשירים הנ"ל, אני יודע שיש לא מעט חברה שרכשו את הSGS והם דיי מרוצים ממנו.

תודה מראש

מארק

פורסם

לגבי התמיכה בעברית של ה-SGS - צריך טיפה להתעסק עם הגרסאות בשביל זה, אבל זה לא מסובך בכלל ויש תמיכה בעברית 100%.

מעבר לזה בספטמבר תיצא גרסה רשמית Froyo ל-SGS והיא תתמוך בעברית בילט אין, אז גם מי שלא בקטע של להתעסק עם המכשיר יקבל תמיכה בעברית.

לגבי השאר - Desire הוא לא ממש ברמות האלה כבר.

ומול האייפון... אני אישית לא סובל את המוצרים והגישה של אפל אז לא הייתה לי דילמה בכלל...

פורסם
  • מחבר

שאלה קטנה, מזאת הHTC כבר לא ברמה הזאת? מבחינת עיברית?

לגבי הSGS הבנתי שTOUCHWIZ UI הוא לא הממשק הכי, איך נגיד את זה נעים לשימוש.

מה דעתך?

ולגבי הגודל שלו, לא קצת מפריע להסתובב איתו בכיס?

היום יש לי N97 כך שאני רגיל יחסית לטלפון גדול בכיס, אבל אחרי כמעט שנה איתו קצת נמאס לי מהגודל שלו בכיס.

יש דעה לגבי מה שכתבתי בנושא של האפליקציות?

תודה

פורסם

המכשירים לא מפריעים בכיס כי הם דקים (בניגוד ל-N97).

אתה יכול להחליף את הממשק ב-SGS, או בעזרת תוכנות כמו luncher pro (תראה ביוטיוב) או לשים ROOM אחר.

בכל מקרה ממשק ה-SENSE היפיפה של desire לא מתאים בלשון המעטה למשתמש הישראלי.

פורסם

שאלה קטנה, מזאת הHTC כבר לא ברמה הזאת? מבחינת עיברית?

לגבי הSGS הבנתי שTOUCHWIZ UI הוא לא הממשק הכי, איך נגיד את זה נעים לשימוש.

מה דעתך?

ולגבי הגודל שלו, לא קצת מפריע להסתובב איתו בכיס?

היום יש לי N97 כך שאני רגיל יחסית לטלפון גדול בכיס, אבל אחרי כמעט שנה איתו קצת נמאס לי מהגודל שלו בכיס.

יש דעה לגבי מה שכתבתי בנושא של האפליקציות?

תודה

ה Touchwiz 3 זוכה לביקורת שלילית לא בגלל שהוא לא נוח לשימוש, להיפך. הוא מאוד נוח לשימוש.

הבעיה שהוא לוקח קצת יותר מדי "השראה" מהמראה של IOS של אפל.

בעניין האפליקציות, אין שום קשר לריבוי המכשירים. כל מכשיר שמסוגל להריץ את מערכת אנדרואיד יכול להריץ את כל האפליקציות שלה.

יש מספר בודד של יוצאי דופן, אבל אלו בעיקר תכנים שעברו פורט מ iphone OS לאנדרואיד (בעיקר משחקים שתוכננו למאיצים גרפיים של powervr ולא מסוגלים לרוץ על מאיצים של qualcomm)

לאנדרואיד אין מגוון גדול של אפליקציות ברמה גבוהה כמו באפסטור של אפל פשוט מאוד כי זו פלטפורמה צעירה יותר- והעלאת/הורדת תכנים בתשלום למרקט עדיין לא פתוחה אפילו לכל העולם, רק לארה"ב/מספר מדינות באירופה/יפן. ככל שהזמן עובר יותר ויותר תכנים איכותיים נוספים, והקצב שבו תכנים נוספים פשוט מטורף.

פורסם
  • מחבר

איך עובד כל הדבר הזה של החלפה ושינוי של ROM ?

יש איפשהו שאפשר לקרוא על זה יותר מידע או אולי לראות מה ההבדלים בין הROMים?

אני מבין שהHTC לא עובד טוב אם עיברית בכלל, למרות שאמר לי נציג מכירות של GOMOBILE שאין בעיה אם עיברית והיא רק הפוכה.

פורסם

ROMים זה עניין ששונה ממכשיר למכשיר. אין משהו אוניברסלי.

פורסם

בכל מכשיר כמעט אפשר להגיע לעברית (כמעט) מושלמת

האפליקציות במרקט של גוגל הם אכן עדיין לא ברמה ויקח להם עוד (הרבה) זמן להגיע לרמה של האייפון (בפרט בתוכן ישראלי) זה מקרה קלאסי שבו הכמות לא מעידה על האיכות.

האנדרואיד מתקדם יפה ועדיין חווית השימוש באייפון לדעתי טובה יותר.

בסופו של יום, בשביל למצות את הפוטנציאל בשניהם צריך גישת רוט/ג'יילברייק וברגע שעושים ג'יילברייק לאייפון הוא כבר מכשיר פתוח מאוד

הבעיה העיקרית איתו זה המחיר, אבל אם זה לא בעייתי אז לדעתי בינתיים זו פלטפורמה עדיפה.

(אגב, אני משתמש גם באנדרואיד וגם באייפון)

פורסם

אני לא ממש מסכים איתך שהאפליקציות לא ממש ברמה. הדבר היחיד שעדיין לא ממש ברמה הוא המשחקים.

מבחינת אפליקציות טובות, לאייפון יש הרבה יותר, בהחלט. בעיקר כי המספר הכללי של האפליקציות שיש לו גדול בהרבה.

מבחינת היחס של אפליקציות טובות לגרועות.... הייתי אומר שהוא די דומה, עם יתרון קל לאפסטור של אפל נכון לרגע זה.

פורסם

ממש לא מסכים

יש הרבה פחות אפליקציות איכותיות לאנדרואיד

גם אבסולוטית וגם באחוזים

בטח ובטח כשמדובר באפליקציות ישראליות

משחקים זה בכלל בדיחה

אבל אני לא משחק אז זה לא מפריע לי

פורסם

הכל מהסיבה הפשוטה שלאפל היה יתרון בזמנים, האיפון נוצר קודם

אבל השוק של ישומי האנדרואיד צומח בקצב לא אנושי אז בקרוב יהיה כבר מהפך

פורסם

ממש לא מסכים

יש הרבה פחות אפליקציות איכותיות לאנדרואיד

גם אבסולוטית וגם באחוזים

בטח ובטח כשמדובר באפליקציות ישראליות

משחקים זה בכלל בדיחה

אבל אני לא משחק אז זה לא מפריע לי

שוק האנדרואיד בארץ הוא בדיחה עצובה at most, אז אני לא ממש מצפה להרבה בקטע הזה.

אני מניח שנראה יותר תוכן איכותי אחרי שגוגל יחליטו כבר לפתוח את המרקט למכירת אפליקציות בכל העולם, מה הקטע שלהם לסגור את זה רק לחלק מהמדינות? יריה ברגל של עצמם. הם מאבדים חשיפה למספר אדיר של לקוחות פוטנציאליים, שאולי יגרמו לקצת יותר מפתחים לחשוב ששווה להשקיע באנדרואיד.

פורסם
  • מחבר

שאלה מפגרת..

אם האנדרויד מרקט טכנית סגור בארצנו הקטנה.

אז זה אומר שאני צריך לחטט בנבכי האינטרנט כדי לחפש אפליקציות לSGS?

פורסם

מה בדיוק סגור בו?

פורסם
  • מחבר

נאמר כאן שהמרקט לא פתוח ככה סתם בארץ...

ממה שהבנתי לא ניתן להוריד תוכנות (או שרק תוכנות בתשלום?)למכשיר.

עוד משהו: מתי יוצאת גרסא 2.2 לSGS ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים