עבור לתוכן

מוצרים מומלצים ודילים משתלמים - פברואר 2014 (מתעדכן)

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

ב-90% ממערכות המחשב הדיסק הקשיח רחוק להיות צוואר בקבוק, ודאי וודאי שלא כשהוא משמש לאיחסון/גיבוי שם זה עוד חסר משמעות לחלוטין - אין כל טעם להוציא עוד ~20% במחיר ללא כל צורך, מה עוד שכדי להרגיש הבדל משמעותי באמת צריך להוציא הרבה הרבה יותר בשביל SSD.

ל-99% מהמערכות הביתיות הסטנדרטיות וודאי לצרכי איחסון וגיבוי ה-F3 הוא דיסק מצויין שקט ולמרות התדמית גם כלל לא איטי.

אני בספק רב אם מישהו מסוגל בכלל להבחין בינו לבין הדגמים ה"מתקדמים" יותר במבחן "עיוור" בשימוש סטנדרטי-משרדי-ביתי שזה הרוב המכריע.

על הקופון של TMS לא ידעתי ולא יודע עד מתי ימשך אבל עם הפרש של 200 ש"ח אני בהחלט חושב שיש מקום ל-7850-2G בפחות מ-1000 ש"ח. בהפרש של 100 ש"ח גם הייתי ממליץ למתוח מעט ל-7870XT אם אפשר.

מי שבאמת לחוץ בתקציב יכול ללכת על גרסת ה-1G אבל מניסיוני עם כרטיסים דומים זו עלולה להיות מגבלה למי שמתכנן למשוך אותו זמן ארוך כי עם הזמן הזיכרון יגביל אותו למרות שהליבה הגרפית עוד חזקה דיה.

לחכות תמיד אפשר - עד אין קץ...

בשביל זה אנחנו מעדכנים פה תדיר - כשיצא נראה את התמחור, את הביצועים ונחליט.

שורה תחתונה, היה "בור" בין 600 ל-1200 ש"ח והרוב לא רוצים לעשות כזו "קפיצה" אדירה במחיר אז כדאי שתהיינה חלופות, גם אם מעט פחות משתלמות.

• תגובות 2.5k
  • צפיות 1.1m
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

למה לא להוסיף טיפה ולקחת כונן הרבה יותר מהיר כמו ה-7200.14. עולה בערך כמו ה-WD שהמלצת וכונני טרה אחרים אך מעט מהיר מהם, מה שהופך אותם לפחות מומלצים. מעבר לכל, יש לך את הסיגייט הזה פה שעולה בסה"כ 14 ש"ח יותר מהסמסונג.

אז תוסיף אותם...

יש לך את 7870XT ב-TMS עם קופון הפייסבוק שלהם. מי שקונה ביחד מערכת מחשב- יש במספר חנויות מבצעים משתלמים הרבה יותר.

לגבי קופונים זה "תופס" ומתאים אבל יש לנו מעין הסכמה לא כתובה שלא מכניסים כאן דילים ב"קניית מחשב חדש", במיוחד לא בכרטיסי מסך או דיסקים קשיחים שרבים נוטים לקנות בנפרד. אפשר לשנות את ההחלטה ;)

בכל מקרה עדכנתי מעט וסייגתי בהתאם לרוח הדברים.

פורסם
ב-90% ממערכות המחשב הדיסק הקשיח רחוק להיות צוואר בקבוק, ודאי וודאי שלא כשהוא משמש לאיחסון/גיבוי שם זה עוד חסר משמעות לחלוטין - אין כל טעם להוציא עוד ~20% במחיר ללא כל צורך, מה עוד שכדי להרגיש הבדל משמעותי באמת צריך להוציא הרבה הרבה יותר בשביל SSD.

ל-99% מהמערכות הביתיות הסטנדרטיות וודאי לצרכי איחסון וגיבוי ה-F3 הוא דיסק מצויין שקט ולמרות התדמית גם כלל לא איטי.

אני בספק רב אם מישהו מסוגל בכלל להבחין בינו לבין הדגמים ה"מתקדמים" יותר במבחן "עיוור" בשימוש סטנדרטי-משרדי-ביתי שזה הרוב המכריע.

נתתי לך לינק ל-7200.14 שעולה 14 ש"ח יותר, זאת סיבה מספיק טובה להוריד את ה-F3 הזה.

הדיסק הקשיח הוא הצוואר הבקבוק הכי גדול. בין אם זה כשאתה מחכה שתוכנה תפתח כשיש מגוון תוכנות פתוחות ובין אם זה כשאתה מעתיק או מתקין. זאת גם אחת הסיבות שמשתמשים משלמים מאות שקלים יותר עבור SSD שבעל נפח אחסון קטן הרבה יותר רק ע"מ להפתר מצוואר בקבוק זה.

מעבר לעובדה שלשתמש הביתי הממוצע כונן של חצי טרה יספיק מעל ומעבר. אם הוא צריך אחסון, שיקנה כונן 2TB שעולה לרוב סביב ה-460~ ש"ח שגם מהיר יותר מה-F3 וגם כולל נפח כפול.

על הקופון של TMS לא ידעתי ולא יודע עד מתי ימשך אבל עם הפרש של 200 ש"ח אני בהחלט חושב שיש מקום ל-7850-2G בפחות מ-1000 ש"ח. בהפרש של 100 ש"ח גם הייתי ממליץ למתוח מעט ל-7870XT אם אפשר.

מי שבאמת לחוץ בתקציב יכול ללכת על גרסת ה-1G אבל מניסיוני עם כרטיסים דומים זו עלולה להיות מגבלה למי שמתכנן למשוך אותו זמן ארוך כי עם הזמן הזיכרון יגביל אותו למרות שהליבה הגרפית עוד חזקה דיה.

7850 הוא כרטיס תקוע- לא לפה ולא לפה (לא מומלץ ולא קרוב להיות "אחד מהכרטיסים המשתלמים ביותר"). גרסאת ג'יגה עפ"י בנצ'מרקים היום לא מראה הרבה שינויים, אם בכלל, לעומת גרסת ה-2GB. יכול להיות שבעתיד זה ישתנה כמובן, אך גם הכרטיס עצמו יוגבל בגלל הליבה שלו- לא מדובר על כרטיס מטורף. אם מישהו פוחד שהזיכרון יגביל אותו או משחק על רז' גבוהות יותר, אין מנוס מלקפוץ לכרטיסים ברמת 7870/7870XT/GTX660 צפונה. להעדיף לחסוך את אותם 100 ש"ח האלה ולהחליף ללכת על גרסאת 2GB לדעתי זה לא רעיון חכם במיוחד.

אני מסכים איתך לגבי הבור הזה, אך זה לא אומר שאפשר להציע פתרונות אלטרנטביים כשהם לא ההמלצה הכי טוב- הרי זאת המהות של הדיון הזה ואתה גם קרוב לוודאי שלא תמצא המלצה על הכרטיס הזה בפורומים. לכן ציינתי מקודם שאם מישהו רוצה כרטיס בעלות של סביב ה-700-800 ש"ח, או שישלם טיפה יותר ויקח את ה-7870 גרסאת הג'יגה או שיחכה לכרטיסים החדשים שאמורים להכנס בקרוב.

לגבי קופונים זה "תופס" ומתאים אבל יש לנו מעין הסכמה לא כתובה שלא מכניסים כאן דילים ב"קניית מחשב חדש", במיוחד לא בכרטיסי מסך או דיסקים קשיחים שרבים נוטים לקנות בנפרד. אפשר לשנות את ההחלטה ;)

אין קשר בין ההנחה הזו לבין דילים שתקפים בקניית מחשב, אף פעם גם לא הוספתי שכאלה להודעה הראשית (אפילו את ההנחה הזו לא הוספתי).

פורסם

ה - HD7850 בגרסת ה - 2GB עולה כמעט כמו ה - GTX 660 שחזק ממנו ולכן פחות מומלץ לדעתי.

הייתי שם את הכרטיס הזה במקומו - http://ksp.co.il/?uin=17134

ובלוחות אם הייתי ממליץ עלה - GIGABYTE GA-Z68AP-D3 מאשר לוח ה - Z77 (שהוא גם MATX) המעט יקר יותר שאין לו יתרונות ממשיים לדעתי.

גם ראיתי שאין זיכרון מומלץ אז הייתי מוסיף את זה - http://www.skypc.co.il/pl_product~36548~15~0.htm

פורסם
  • מחבר

אתה יודע היטב שאני חולק על ההנחה הרווחת לגבי "צוואר הבקבוק" לכאורה בדיסק הקשיח ברוב המכריע של המערכות ולגיבוי/איחסון ודאי וודאי שזה חסר משמעות לחלוטין.

הרי לא נפתור את הסוגיה הזו כאן ועכשיו...

דיסק 2T ב-460 ש"ח הוא תוספת ברוכה וודאי שהסיגייט שקישרת אליו מומלץ מאוד אם הוא באמת במלאי - אתה מוזמן להוסיף אותם :xyxthumbs:

גם את הדיון על חשיבות נפח הזיכרון ככל הנראה לא נפתור כאן ויש טיעונים לכאן ולכאן כמו שהיו בזמנו אין סוף דיונים על 512M מול 1G.

זה לא עניין של רזולוציות גבוהות יותר אלא של אורך חיים של הכרטיס כי עם הזמן משחקים דורשים יותר ויותר זיכרון גם ברזולוציות שהליבה הגרפית עדיין "מחזיקה" אבל היעדר הזיכרון "חונק" אותה. בכרטיסים חלשים יותר זה חסר משמעות כי הליבה חלשה מדי ו"נכנעת" לפני שמגיעים למגבלת הזיכרון ואלה עם 2G לעיתים מעל התקציב שיש להוציא.

במובן הזה אתה בהחלט צודק וה-7850 הוא בדיוק "באמצע" - חזק דיו כדי שהסוגיה הזו תעלה והפרשי המחירים לא קטנים דיים כדי להתעלם ממנה וללכת על הדגמים היקרים.

אני מסכים שאלו אולי לא הבחירות הכי הכי משתלמות שיש אבל בטווח המחירים הזה אני לא רואה משהו עדיף והפרשי המחירים כלפי מעלה/מטה לא זניחים דיים.

פורסם

dennis14- לא יודע אם זה רעיון טוב לשים את ה-GTX660 הזה, גם כי בעוד פחות מ-50 ש"ח יש לך כרטיסים עם שנת אחריות נוספת ואז יש לך את 7870XT באותו מחיר/במרחק יריקה.

לגבי הלוח הזה- תלוי כמה הוא עולה. בכללי אחלה לוח, אבל פרט ל-USB3 כולל יציאות די מיותרות כיום.

מה שכן, ראיתי את הלוח הזה, מה דעתכם להוסיף אותו (גם לו יש קופון פייסבוק שמוריד את מחירו ל-425 ש"ח)? כולל חיבור FW (די נדיר כיום) מאחור, הרבה חיבורי USB והאודיו ותומך ב-CF/SLI עם 8x/8x.

tmpusr- אני עדיין מסתייג להמליץ על כוננים קשיחים. אומנם יש כאלה יוצאי דופן (וגם הם לא בהנחות משמעותיות), אבל עדיין המחירים מאוד גבוהים.

לגבי הכרטיס אני מסכים איתך, אבל יש סיכוי לא קטן שהליבה עצמה תחנק לפני שהזכרון יגביל אותו (כמובן אם לא מדובר על רזולוציות גבוהות מאוד)- כיום ברוב המשחקים הכבדים אתה מוריד הגדרות גרפיות לא בגלל שהזכרון מגביל, אלא בגלל שהליבה חלשה מדי.

הפרשי המחירים אכן לא קטנים, אבל אין למצוא פתרון בכח. אם אין פתרון אופטימאלי, אז אין ממש מה לעשות בנוגע לזה בדיון הזה אלא רק לחכות ולקוות לטוב.

פורסם

קופון זה משהו זמני (וגם HD7870XT זו גרסה מוגבלת שלא תהיה זמינה לאורך זמן) בגלל זה ל - GTX 660 יש מקום לדעתי (בוודאי יותר מאשר ל - HD7850 2GB).

פורסם

הקופון הזה זמני בדיוק כמו המחיר של כל פריט בכל אתר.

פורסם

אם קיים דיסק של 2TB ב460 אני חושב שכדאי להזכיר זאת בפני אנשים לפחות כרגע ש1TB עולה 333... תוספת של 100 להכפלה זה מינורי.

מה גם שכיום הנורמה היא לקנות עם 1-2TB ולא פחות. חייב להיות ייצוג של 2TB הכי זול. זו דעתי.

כנ"ל לגבי מסכים - מסך של 23 אינטצ ב900 זה סבבה. אני חושב שכדאי להוסיף לשם המלצה לשוק היותר גבוה 1500-2000 שח (24-27) מה שבנמצא.

לגבי מעבדים - לא קיים ייצוג כלל. חוץ ממעבד פשוט ב260 שח

תודה על ההשקעה עד כה.

פורסם

מחיר טוב, לא?

מה ההבדל ביניהם?

פורסם

צורה.

השני נראה ומרגיש עמיד יותר לנפילות.

פורסם

יקר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים