עבור לתוכן

הקמת שרת איחסון קבצים מקצועי בבית | כמה שאלות

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני לא יודע אם זה הפורום הנכון, אני מקווה שכן.

אני מתעסק בבניית אתרים קטנים כגון בלוגים ואתרי מידע, אני רוצה לקנות מחשב חזק ולהפוך אותו לשרת אחסון לאתרים האלה.

מה מהירות האינטרנט שצריכה להיות לי בבית בשביל שזה יעבוד פחות או יותר חלק?

כרגע יש לי 12 מגה הורדה והעלאה 1 מגה (אני עובד 012 ויכול לשחק עם הספק ;D )

התכנון זה לרכוש מחשב חזק עם כמה הארדיסקים ולהתקין עליו וינדוס סרבר. אני ידאג כמובן לאיפי קבוע באינטרנט שלי.

אבל חוץ מזה איך מתקדמים? איך אני מקים פאנל ניהול בשרת שלי כגון CPANEL ?

אילו תוכנות צריך והאם יש למישהו נסיון וידע בזה?

המטרה של השרת הזה היא לאחסן כמה אתרים קטנים ולהוות בשבילי בסיס לנסיון אתרים ולטסטים שונים...

אודה על עזרה תודה!

פורסם

שכח מזה.

קו 1 מגה זה פשוט בדיחה גרועה בשביל שרת הוסטינג.

היום כל שרת (בארץ) מגיע עם מינימום קו 10 מגה סימטרי במחיר שפוי ( :lol:) של 300 שקל בערך תלוי ממי קונים :)

חוץ מזה פתרון יצירתי בשבילך יכולה להיות רמת ריסיילר (מאפשר לך ליצור משתמשים) גם במחיר שפוי והגיוני של 100 שקלים בערך (תלוי בגודל החבילה)

אפשרות נוספת היא VPS, אבל אתה לא נשמע בעל ידע רחב במיוחד ולכן הייתי מוותר על האפשרות הזו.

אגב, אתה מעוניין לארח אתרים בשפת PHP?

אם כן, שכח מWindows Server.

מערכות לינוקס המיועדות לשרתים כמו Ubuntu Server, CentOS, FreeBSD יעשו את העבודה בצורה הרבה יותר טובה.

פאנל CPANEL עולה סכום לא מועט של כסף, כנ"ל לגבי DirectAdmin ודומיו.

קיימים מספר פאנלים בחינם אבל לא יצא לי לבדוק את רמתם, לדוגמה LayeredPanel, web-cp, openpanel, webmin ואני בטוח שאם תגגל תמצא עוד :)

אם אתה רוצה לארח מספר אתרים קטנים (PHP + MYSQL), אשמח להציע לך אירוח בחינם ע"ג השרת היעודי שלי (ממוקם בגרמניה אם זה משנה)

שיהיה יום טוב :)

פורסם

כמעט כל מחשב ממוצע שיש היום בשוק יכול להחזיק שרת אינטרנט קטן-בינוני.

אבל הבעיה שלך היא רוחב פס. תעשה חישוב של נפח דף (כולל תמונות שבאות איתו) ותחלק במהירות הפס העולה שלך.

התוצאה תהיה כמה שניות תוכל לקבל את העמוד כשרק משתמש אחד מבקש אותו בצורה אופטימלית.

פורסם
  • מחבר

כלומר צריך פס במהירות העלאה של לא פחות מ-10 מגה??

אז נדחה את הפרוייקט בכמה חודשים... בעוד כשנה נוכל להרשות לעצמינו מהירויות כאלה ואף גבוהות יותר בסכומים ריאליים.

יש לי איחסון בחו"ל עליו אני משלם 60 ש"ח לחודש על 10 ג'יגה .

אבל אני לא מרוצה משירות הגיבויים ומהפאנל ניהול שלא מאפשר לי לגבות ולשחזר גיבויים באופן עצמאי אלה רק בעזרת החברה..

ויש כל הזמן פריצות לאתרים שלי (מבוססי ג'ומלה) ואני לא יודע איך לעצור את זה.

פורסם

תעדכן את המערכת ג'מולה שלך, יכול להיות שהיא לא מעודכנת ולכן פריצה.

לא אמרנו שחייב קו 10 מגה.

נניח שהדף שוקל 100KB

משמע אתה יכול לשרת בערך בנאדם ורבע כל שנייה.

קח בחשבון שקו הUPLOAD הביתי שלך בטח ינוצל לדברים נוספים כמו גלישה באינטרנט, תוכנות מסרים, VOIP ועוד..

אם זה סתם בשביל אתרים שאתה רוצה לבנות לעצמך ואולי להציג לאנשים לפעמים אז כן, זה יכול להיות פתרון טוב.

אבל בשביל אתר פעיל זה לא ריאלי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים