עבור לתוכן

הגדרת חייגן אוטומטי בנתב אלחוטי

Featured Replies

פורסם

יש לי נתב-מודם אלחוטי שקיבלתי מבזק דגם DLINK 2560U שהתחיל לאחרונה לגרום לניתוקים חוזרים ונשנים.

נמצא ברשותי גם מודם ADSL ביפוקוס, ורציתי לדעת האם יש אפשרות לנטרל את המודם בDLINK ולהפוך אותו רק לנתב בצורה שהוא

יבצע את הקישור לספק באופן אוטומטי דרך המודם.

האם זה אפשרי ?

פורסם

היי kalda01,

אם הבעיה לא נגרמת ע"י הראוטר, אז גם שינוי הגדרות לא יעזור.

לכן, חשוב לברר מה גורם לניתוקים.

אם אתה לקוח שלנו, שלח אליי את פרטי המנוי (שם משתמש או ת"ז) למייל Talk2Us@012.net ואשמח לבדוק את הנושא.

אורן

פורסם
  • מחבר

היי kalda01,

אם הבעיה לא נגרמת ע"י הראוטר, אז גם שינוי הגדרות לא יעזור.

לכן, חשוב לברר מה גורם לניתוקים.

אם אתה לקוח שלנו, שלח אליי את פרטי המנוי (שם משתמש או ת"ז) למייל Talk2Us@012.net ואשמח לבדוק את הנושא.

אורן

עשו כבר מלא בדיקות וטכנאי של בזק קבע שצריך להחליף את הנתב אלא שאין לי אחריות.

חיברתי את המודם הישן והתחברתי עם חייגן דרך המחשב ואין ניתוקים.

לכן אני שואל אם יש אפשרות לנטרל את המודם בDLINK ולהגדיר אותו רק כנתב נטו.

פורסם

כמובן.

מה שאתה עושה אתה הופך את הנתב לDHCP שיקבל כתובת IP ממה שמחובר אליו, ואת המודם אתה מגדיר בתור נתב.

בע"פ אני לא זוכר איך עושים את זה, אבל ממה שזכור לי בשביל להגדיר את הDLINK בתור נתב בלבד אתה צריך להיכנס לטבלת WAN שלו ובמקום שהוא יהיה PPPOE אתה צריך שהוא יהיה DHCP או DYNAMIC IP, שוב אני לא זוכר איך זה נקרא בדיוק.

בקיצור תכנס לנתב כנס לWAN ושם תראה איזה אופציות יש לך חוץ מPPPOE(ppp over ethernet)

פורסם

אין אפשרות לעשות דבר כזה.

גם החיבורים פיזית לא מתאימים לזה.

פורסם

בטח שכן... המודם מתחבר לפורטים מאחורה. כל מודם נתב יכול לעבוד גם רק בתור נתב או רק בתור מודם... אולי יש כאלה ספציפיים שלא, אבל כל אחד יכול.

פורסם

בטח שכן, רק כשתצליח לחבר את הקונקטור RJ-45 שיוצא מהמודם לכניסת RJ-12 בDSL port בDlink :facepalm:

כל מודם נתב יכול לעבוד גם רק בתור נתב או רק בתור מודם... אולי יש כאלה ספציפיים שלא, אבל כל אחד יכול.

:silly:

עריכה:

ד"א, הסיבה שיש כאלה ספציפיים שאי אפשר לעשות את זה בהם היא כי הם לא נותנים להגדיר כל פורט של LAN בנפרד.

כולם LAN, ואי אפשר לחייג או לבצע NAT עליהם.

ועד כמה שאני זוכר, גם הDlink הוא כזה...

פורסם

סליחה אני טעיתי ואתה צדקת RLM, ואכן בשביל לעשות זאת, זה רק ב2 דרכים שאמרת.

סליחה שהטעתי :)

גם אני בן אדם.. :-[

פורסם

חחח שטויות לא קרה כלום.. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים