עבור לתוכן

בעיה בחיבור אלחוטי באמצעות כרטיס D-link DWA-525

Featured Replies

פורסם

אשמח לעזרה דחופה לבעיה מוזרה וכואבת :facepalm:

הכרטיס הגיע היום עם מחשב חדש (שנבנה באופן יעודי ברשת מכובדת) המריץ Win 7 64-bit (לצערי אין אפשרות להעביר כבל רשת).

החיבור האל-חוטי לרשת הביתית ולאינטרנט מקרטע - נופל וקם במחזוריות של שניות בודדות, ובאופן כללי איטי להחריד (בדקתי גם בפינגים).

בשניות בהן החיבור עובד, הגלישה מהירה כרגיל, ומייד אח"כ היא נתקעת.

אחוז הקליטה נע בטווח 35-45%, אבל מחשב נייד הנמצא בחדר מחובר לרשת הביתית ולאינטרנט ללא בעיה, וכך גם מחשב נייד אחר הנמצא בחדר רחוק עוד יותר מהנתב.

ניסיתי כל מה שעלה בדעתי: ביטול תוכנת הכרטיס כדי שמערכת ההפעלה תנהל את החיבור האלחוטי (בלתי אפשרי), התקנה מחדש של הדרייבר מהדיסק המקורי, החלפה בין דרייברים המופיעים בתיקיות 32 ו-64 ביט, איפוס הנתב והגדרתו מחדש (אין הצפנה).

נראה שבחו"ל אנשים מדווחים על בעיות דומות, אבל לא ראיתי הסברים או פתרונות.

מישהו מכיר ויודע מה לעשות?

פורסם

אני חווה בעיה דומה די הרבה זמן עם כרטיס אלחוטי TPlink641g (מאוד לא מומלץ!). נפתרה לאחר הטחה עוצמתית של ההתקן בקיר :yelclap: (לא מומלץ גם כן). בכל מקרה עושה רושם שהבעיה היא בכרטיס הרשת עצמו. הייתי מציעה לנסות לפנות לתמיכה של DLINK בארץ וללכת ולהחליף את הכרטיס במסגרת האחריות.

פורסם
  • מחבר

VanGuard,

גם אתה מריץ Win7 64-bit?

אתה יודע משהו על הכרטיס של Edimax EW-7711IN - האם הוא כן עובד בסביבה זו?

הצלחתי להעלים את תוכנת ניהול התקשורת של D-link, ולהישאר רק עם הדרייבר שלהם המיועד ל- Win7 64-bit, כך שרק מערכת ההפעלה מנהלת את העניין - אבל הבעיה נשארה.

אני נוטה להסכים שזו כנראה בעיית חומרה בכרטיס, אחרת D-link היו מעדכנים מזמן את הדרייבר שלהם (והוא כבר בן 8 חודשים).

מחר נעביר את המחשב למעבדה שיטפלו בנושא.

מהניסיון הרע שלך עם כרטיס דומה מחברה אחרת, היית מציע לוותר על כרטיס פנימי, ולהשתמש בכרטיס חיצוני באמצעות חיבור USB ?

תודה על העזרה.

פורסם

אני לא מכיר את הכרטיס של אדימקס שציינת. הכרטיס שלי הוא גם USB ודווקא ממה שאני יודע (כלומר לא מנסיון אישי) הכרטיסים הפנימיים עדיפים. יכול להיות שאתה סתם שובר את הראש ויש בעיה ספיציפית בהתקן הספציפי שלך והחלפה שלו לאחד דומה תפתור את הבעיה ואם לא אז הייתי מנסה ללכת על כרטיס שיש לו אנטנה שניתן להאריך ולהציב היכן שבא לך (במגבלות הכבל עם אפשרות לקניית מאריך). אני לא מכיר כרטיסים ספציפיים כאלה אז אני לא רוצה להגיד לך סתם. מהתסכלות שטחית שעשיתי בזאפ ראיתי את הכרטיס הזה : http://www.zap.co.il/ratemodel.aspx?modelid=403089 שקיבל ביקורות לא רעות (כמובן שיש לקחת בעירבון מוגבל מאוד).

הייתי ממליץ לחכות לעוד תגובות - אולי מישהו מכיר את הציוד שלך יותר טוב.

אין ספק שפיתרון מושלם יש רק אחד והוא לא אלחוטי - אבל אני גם מבין שהאישה לא אוהבת כבלים בבית אז אין ברירה.

תראה מה אומרת לך המעבדה מחר ואז בטוח תהיה חכם יותר ובבקשה תחזור לעדכן איך העניין נפתר.

נ.ב - איזה ראוטר יש לך? הכרטיס שראיתי בזאפ לא תומך בMIMO.

פורסם
  • מחבר

אז המחשב נסע על הבוקר למעבדה, ואצלם זה עבד מצוין...

עוד במהלך הסופ"ש החלפתי איתם מיילים, וביקשתי שבכל מקרה יחליפו את הכרטיס באחר, של Edimax.

לזכותם יאמר, שהואיל ושני הכרטיסים שביקשתי (מה שאני רציתי במקור, והשני שאתה העלת) לא היו במלאי, הם החליפו לכרטיס אחר של Edimax, מהיר ויקר כפליים (אמנם ללא אנטנה בקצה כבל, אבל עם שלוש אנטנות תומך MIMO) - על חשבונם!

לזה אני קורא שירות מצוין - ולכן אתן את שמם - TMS בנתניה (כל ההתנהלות הייתה עם מנהל הסניף, קיריל) :yelclap:

לדעת קיריל הבעיה נבעה מאי-תאימות בין הכרטיס לבין הנתב (במקרה הזה 3COM Officeconnect), ולשמחתי הבעיה אינה קיימת עם הכרטיס של Edimax.

אז סוף טוב הכל טוב, וצדקו מי שהמליצו לי בפורום הזה לבנות את המחשב במקום מקצועי ואמין.

פורסם

יפה ל TMS

יש לי את DWA 140 ועכשיו אני בכלל לא יכול להשתמש בו הוא פשוט מתנתק ומתחבר בחזרה כאילו שמוצאים ומכניסים אותו ועוד רושם שהדונגל לא מחובר לUSB 2.0

נשאר לי עוד בידיוק 7 ימים של אחריות מקווה ש KSP יעזרו לי :s05:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים