עבור לתוכן

יישום לאייפון המוזיל שיחות

Featured Replies

פורסם

בזק הודיעה היום כי תשיק (ביום שני) אפליקציה לאייפון המציע שירות VOIP שנותן לך לחייג לכל יעד כאילו השתמשת בקו הבזק של הבית. יהיה מצויין לכולם ולנוסעים לחו"ל בפרט.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3930334,00.html

פורסם

למה רק לאייפון? :bash:

פורסם

כי בישראל שוק האנדרואיד עלוב למדי כרגע.

פורסם

יש גם את זה http://www.free.net.il/

היתרון של בזק זה שזה המספר של הבית

פורסם

החסכון מחו"ל יכול להיות פשוט מטורף.

פורסם

זה נשמע רעיון אדיר, אבל התנאים לא ברורים.

האם אתה חייב קו NGN של בזק? האם הכוונה לתשתית בלבד, או ממש למהירות גלישה של 10 מגה ומעלה. כמו כן, לרבים יש קו דמה, שלמרות שאנו משלמים עליו תשלום חודשי, הוא בסה"כ מעטפת לאינטרנט (אין ספק שמדובר בקו רגיל שפשוט חסום לשיחות), והשאלה היא אם זה מספיק.

פורסם

מה? מה קשור NGN כרגע? זה סה"כ ישום שעובד על גבי האייפון ומנצל את הWIFI הרגיל שיש בשביל VOIP... אם אפשר לעשות את זה עם אינטרנט סלולארי אז אין שום בעיה לעשות את זה על גבי WIFI.

פורסם

סקייפ לא יותר זול?

פורסם

הם גם מציינים שזה יהיה חסום דרך אינטרנט סלולארי.

ולמה חובה NGN ? זה לא יעבוד דרך אלחוט HOT ? הם אומרים שזה יעבוד מרשת אלחוטית בחו"ל. או שהכוונה שהם ימכרו את השרות הזה רק ללקוחות NGN.

הכתבה ממש לא הגיונית. צריך לחכות להשקת השירות עצמו.

סקייפ לא יותר זול?

בשיחות ליעד בישראל אני חושב שלא.

ובכל מקרה, זה נותן לך גם מספר ישראלי נייח בכל מקום בעולם. זאת אומרת, שאתה יכול להיות ברחוב בגרמניה, ולקבל שיחה ישראלית פנימית. כשהמחייג הישראלי חייג בכלל 03 לדוגמה, ומבחינתו אתה נמצא בביתך בארץ. הוא שילם על שיחה לטלפון נייח ישראלי, ואתה לא שילמת דבר. (שלא כמו בלקבל שיחה לסלולארי הישראלי בחו"ל שמאוד יקרה למקבל השיחה)

פורסם

סקייפ לא יותר זול?

זה תלוי ברמת השימוש, לצורך העניין סקייפ מציעה חבילה ללא הגבלת דקות לטלפונים קווים בארץ ב5 יורו לחודש (כ25 ש"ח). ואני לא חושב שבזק יכולה להתחרות במחיר הזה.

http://buy.skype.com/paymonthly/#IL|allSubscriptionsTab

המעניין הוא באמת האומץ שיש לבזק כאן לאמץ גישה חדשנית שבהחלט יכולה לפגוע בשני חברות הבת שלה (כפי שנאמר בכתבה) ועל כן מגיע לה ח"ח.

זה רק עוד שלב בדרך להשתלטות ה VOIP על שוק התקשורת הקולית העולמית. כבר היום ניתן לקבל גישה לאינטרנט בכל מקום, בין אם זה דרך ספק אינטרנט או אחד מחברות הסלולר שמספקות כעת גישה אלחוטית לאינטרנט בכל רחבי הארץ.

ולכן זה רק שאלה של זמן עד שכל טלפון יוכל להתחבר לרשתות WiFi או שיהיה בעל יכולות 3G ומעלה, ומכאן כל מה שנצטרך זה להחתחבר לאחת משירותי ה VOIP (סקייפ, פרינג וכד..) דרך הטלפון ולבצע שיחות בחינם (או יותר נכון בתשלום לספק האינטרנט - בין אם לפי נפח התעבורה או תשלום חודשי קבוע).

פורסם
  • מחבר
לטלפונים קויים בארץ

תתפלא, אבל שיחה מבזק לסלקום(למשל) בד"כ יותר זולה משיחה מסלקום לסלקום.

כל עוד יש לי רשת זמינה ברחוב\עבודה אני הולך להשתמש בVOIP ולהעיף את החבילות המחייבות של ספקית הסלולר.

פורסם

תקרא שוב, לא טענתי ששיחה מבזק לסלקום (או לכל חברת סלולר אחרת) יקרה או זולה יותר - זה תלוי בחבילה של כל אחד ואחד.

מה שאמרתי זה שסקייפ מציעים חבילה ללא הגבלת שימוש לטלפונים קווים בארץ במחיר רצפה. יש להם גם חבילות לסלולרי אבל פחות משתלמות לדעתי.

אני מחכה ליום שבו סקייפ (או חברת VOIP אחרת) תצא בחבילה ללא הגבלה לטלפונים סלולרים, לדעתי זה יתן תחרות של ממש לחברות הסלולר (בעיקר בתחום העסקי).

פורסם
  • מחבר

תסכים איתי שרוב השיחות שלך הם לסלולרי, ולכן החבילה בסקייפ פחות רלוונטית.

דרך אגב, אם היישום הזה יתפוס הרי שזאת מכה גדולה לספקי הסלולר ופשו משמעותי בשוק הסמארטפונים.

פורסם

הרעיון מעולה! אבל הכל כל כך לא ברור, איך שקראתי עליו השאלות האלו בדיוק עלו לי לראש:

זה נשמע רעיון אדיר, אבל התנאים לא ברורים.

האם אתה חייב קו NGN של בזק? האם הכוונה לתשתית בלבד, או ממש למהירות גלישה של 10 מגה ומעלה. כמו כן, לרבים יש קו דמה, שלמרות שאנו משלמים עליו תשלום חודשי, הוא בסה"כ מעטפת לאינטרנט (אין ספק שמדובר בקו רגיל שפשוט חסום לשיחות), והשאלה היא אם זה מספיק.

למישהו יש תשובות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים