עבור לתוכן

המלצות למאווררים - CM690

Featured Replies

פורסם

בע''ה,

לאור הפתיל הקודם שפתחתי בנושא התחממות המארז וכ.המסך ובעקבות ייעוץ של חברי הפורום החלטתי להצטייד במאווררים נוספים

למארז ולכרטיס המסך(‏Accelero XTREME GTX 280 VGA Cooler‎).

אני צריך ייעוץ לגבי איך למקם את המאווררים ואיזה דגמי מאווררים אתם ממליצים לשם כך

המארז מכיל כרגע שלושה מאווררים(סטוק של המארז) בגודל 120MM:

בחזית המארז יש מאוורר מכניס אויר, בדופן השמאלית יש עוד אחד שמכניס אויר וכמו כן אופציה למאוורר נוסף: (עד 140 מ''מ)

top1f.jpg

המאוורר הנוסף שפולט אויר נמצא מאחורה:

top4f.jpg

ובתצורה הזאת כאמור, החום לא מתפזר כראוי והמחשב חם

יש לציין שקיימת אפשרות למקם עוד שני מאווררים של 120/140 מ''מ בדופן העליונה של המארז:

top5c.jpg

אני חשבתי על תצורה שבה אוסיף שני מאווררים פולטי אויר לדופן העליונה ועוד מאוורר מכניס אויר לדופן השמאלית וכך תפתר הבעיה:

top3m.jpg

שני המאווררים שאמורים לקרר את האזור הצבוע בכחול אינם נראים בציור כמובן (דופן שמאלית)

המאווררים שאני מעוניין לרכוש הם:

לדופן העליונה:

AC-‏Arctic Fan F12 Pro PWM 120mm Exhaust‎- פעמיים

לדופן השמאלית:

‏Arctic F12 PWM 120mm‎

התקציב שלי הינו עד 200 ש''ח, החנות שממנה אקנה היא KSP(מטעמי נוחות) ודרגת הרעש שאני מוכן לסבול היא עד בינונית במאמץ מלא

אשמח מאוד לשמוע המלצות על תצורות שונות, מאווררים שונים וכמו כן חוות דעת על המאווררים והתצורה הקיימת.

תודה, ינון

פורסם

כמה הערות:

א) תשים לב שאת ה- Arctic Fan F12 Pro PWM 120mm Exhaust‎ אתה יכול להתקין רק מבחוץ למארז מה שיסבך אותך.

ב) לפי דף המוצר של המארז אתה יכול לשים מאווררים 14 ס"מ למעלה.

ג) כיוון שזה הכרטיס מסך דווקא ואין שום בעייה עם המעבד (או שגם הטמפ' שלו גבוה מהרגיל?) אני חושב שאתה דווקא צריך מאווררים למטה. כלומר מאוורר אחד בדופן השמאלית למטה אמור לעזור לך.

ד) לגבי רעש: אל תעבור את ה- 25dba (המאוורר שני שהצעת נמצא על ה- 15).

פורסם
  • מחבר

כמה הערות:

א) תשים לב שאת ה- Arctic Fan F12 Pro PWM 120mm Exhaust‎ אתה יכול להתקין רק מבחוץ למארז מה שיסבך אותך.

ב) לפי דף המוצר של המארז אתה יכול לשים מאווררים 14 ס"מ למעלה.

ג) כיוון שזה הכרטיס מסך דווקא ואין שום בעייה עם המעבד (או שגם הטמפ' שלו גבוה מהרגיל?) אני חושב שאתה דווקא צריך מאווררים למטה. כלומר מאוורר אחד בדופן השמאלית למטה אמור לעזור לך.

ד) לגבי רעש: אל תעבור את ה- 25dba (המאוורר שני שהצעת נמצא על ה- 15).

א) האמת שאני די נבוך, ראיתי שהמאווררים הם כביכול Exhaust ומבחינת נתונים הם התאימו לי אז בחרתי אותם, לא הסתכלתי על הצורה שלהם. :P יש לך הצעה לשני מאווררים פולטים אחרים?

ב)אני יודע, האמת שבחרתי 12 ס''מ מכיון שזה נראלי כבר מספק, הסירקולציה אמורה להיות טובה. אולם אם יש לך הצעות אחרות כמו שאמרתי אשמח לשמוע.

ג)מאוורר בדופן השמאלית אכן יותקן כמו שציינתי, יש המלצה על דגם מסוים?

ד) לא הבנתי מה הבעיה

פורסם

א) האמת שאני די נבוך, ראיתי שהמאווררים הם כביכול Exhaust ומבחינת נתונים הם התאימו לי אז בחרתי אותם, לא הסתכלתי על הצורה שלהם. :P יש לך הצעה לשני מאווררים פולטים אחרים?

ב)אני יודע, האמת שבחרתי 12 ס''מ מכיון שזה נראלי כבר מספק, הסירקולציה אמורה להיות טובה. אולם אם יש לך הצעות אחרות כמו שאמרתי אשמח לשמוע.

ג)מאוורר בדופן השמאלית אכן יותקן כמו שציינתי, יש המלצה על דגם מסוים?

ד) לא הבנתי מה הבעיה

א+ב+ג) ל- ksp אין מבחר מי יודע מה של מאווררים למארז ו- 14 אין ברשימה. אני הייתי לוקח 14 כי ההפרש בין מאוורר של 12 ל- 14 הוא בערך 15 ש"ח אם אתה לא מחפש משהו מעוצב.

ד) אין בעייה. רק ציינתי שאתה לא אמור לשמוע את המאוורר הזה ;).

יש איזו חנות אחת בסביבתך?

פורסם
  • מחבר

IVORY

אבל במסגרת תוקף האחריות שיש לי בKSP הייתי מעדיף לממש זאת אצלהם.

בטוח שאין משהו בKSP?

נ.ב, איך אפשר לדעת שהמאוורר הוא מהסוג הפולט אויר? לפי המילה Exhaust ?

פורסם

חוץ מאייבורי?

לשאלתך: למאווררים שיש עליהם סבכה יש רק כיוון אחד (זה שרשום שם); לשאר יש שניים.

פורסם
  • מחבר

לא חושב שיש עוד רשת מחשבים בחדרה.

לא כ''כ הבנתי למה אתה מתכוון לאלו שיש עליהם סבכה (?)

אבל ממה שכן הבנתי-למה שלא אקנה שלושה מאווררים מסוג ‏Arctic F12 PWM 120mm‎ ?

ד''א,

איך הופכים sone לדציבלים?

פורסם

פותח התרד מתי בדיוק המליצו לך על הוספת מאווררים ? שכן יש לך אחלה סירקולציה..

מה הטמפ' שלך כרגע לרכיבים ?

פורסם
  • מחבר

הרכיבים הם בסדר גמור, הטמפ' של המעבד לא חורגת מהממוצע.

אולם כרטיס המסך מגיע לטמפ' של 85-89 מעלות במאמץ.

איך יכול להיות שהסירקולציה טובה כאשר אני נוגע בדופן האחורית, עליונה וימנית(היכן שמוצמד הלוח אם) והכל פשוט רותח?

פורסם

עם איזה כרטיס מסך אתה ? וממתי הפכת למד חום אנושי ? יש לך חיישנים בכל רכיב במחשב..יש לך תוכנות שמנטרות את זה..

אף רכיב לא חורג..מלבד הכרטיס מסך..שלא ציינת איזה יש לך..בדוק RPM וטמפ' במאמץ ומנוחה..

פורסם
  • מחבר

עם איזה כרטיס מסך אתה ? וממתי הפכת למד חום אנושי ? יש לך חיישנים בכל רכיב במחשב..יש לך תוכנות שמנטרות את זה..

אף רכיב לא חורג..מלבד הכרטיס מסך..שלא ציינת איזה יש לך..בדוק RPM וטמפ' במאמץ ומנוחה..

היי טאוטאו, אני מתפלא שאחרי 3 דיונים בנושא אתה עדיין לא יודע באיזה כ.מסך מדובר, ובכן, מדובר בGTX 260 של ZOTAC.

כאמור, הוא מגיע לטמפ' של 85-89 מעלות במאמץ. את שאר הרכיבים גם העלתי ואמרת לי שהם לא חורגים. אני חושב שאתה צודק,

אבל אני לא מבין למה המארז כזה חם? יכול להיות שזה טבעי? יכול להיות שאם אקנה את הקירור לכ. מסך הבעיה (שאתה המלצת לי) הבעיה עם המארז תפתר?

לא מבין למה המארז ככה חם.....

פורסם

אתה לא צריך להתפלא, הזיכרון שלי קצר..

והטמפ' שלך לא חריגה..אומנם היא די בגבול בMAX מאמץ..אבל זה עדיין לא יוצא מהכלל..

RPM וניקוי בטחח כבר ניסת..אז רק קירור של הכרטיס מסך..רכישה של קירור יעודי תוריד את הטמפ' פלאים..

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז רק כדי להיות בטוח סופית - אחנו מדברים על ה‏Accelero XTREME GTX 280 VGA Cooler‎ בשביל כ.המסך?

תודה :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים