עבור לתוכן

עזרה באוברקלוקינג!

Featured Replies

פורסם

אני בטוח שאני לא הראשון שמבקש עזרה ולא האחרון, אבל באמת שאני נאבד.

המערכת שלי היא כזאת:

מעבד:Intel Q6600 2.4 Ghz

לוח אם: Gigabyte P35C-DS3R

זכרונות: G.Skill 4G DDR2 800 CL5 - קניתי 2 סטיקים של 1G בזמנו ועכשיו עוד אחד של 2G, סה"כ 3 סטיקים אם זה משנה.

כרטיס מסך: ASUS GeForce 8800 GT

ספק כוח: Corsair 520W

מארז: Gigabyte 3D Aurora

אם חסר משהו, תגידו לי.

בכל מקרה אני מעוניין לעשות אוברקלוקינג למעבד ולכרטיס מסך.

ראוי לציין שאני מבין ממש כלום בתחום, ולא משנה כמה אני קורא על זה אני פשוט מסרב להבין.

קראתי את המדריכים שיש במדור המדריכים, אבל אני עדיין לא יודע מה לעשות.

מה שאני מחפש זה 1 מ2 אפשרויות:

1. לשלם למישהו שיעשה עבורי אוברקלוקינג. אם יש מעבדה שעושה עבודה כזאת או אדם פרטי, זאת האפשרות שאני מעדיף.

2. שמישהו יסביר לי כמו לילד בן 3 מה לעשות ואיך, כי אני פשוט מסרב להבין צערי :(

בנוסף, אם עליי להוסיף קירור למערכת, אשמח לדעת איזה קירור כדאי לקנות (למעבד, לכ.מסך, לשניהם).

כל עזרה תתקבל בברכה, תודה רבה!

פורסם

איזה גוף קירור יש לך (מעבד)?

בכל מקרה תנסה:

CPU PLL: 1.5

CPU Termination: 1.32

CPU Reference: AUTO

CPU Vcore: 1.26

DRAM Voltage: לפי המלצת היצרן

FSB: 375Mhz

CPU Multiplier: 8

DRAM Multiplier: 2.0D

System Memory Frequency: AUTO

Memory Timings:5-5-5-15 אולי אפשר להדק עוד...

בקשר לקירור אני ממליץ על:

1. Xigmatek Dark Knight [190~ NIS]

2. OCZ Vendetta 2 [150~ NIS]

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה.

קראתי איזה מדריך אחר באינטרנט, ניסיתי בכללי לעשות מה שהוא רשם שם, אבל בשלב מסוים (שהוא התחיל לדבר עם מתחים) אני איבדתי לגמרי את הכיוון.

בכל מקרה ניסיתי לשנות בעצמי את הנתונים בBIOS, נראה לי שמתי FSB של 333 (כדי להגיע ל9x333 = 3.0Ghz), אבל איך שהווינדווס עלה קיבלתי מסך כחול.

ככה שלפי דעתי יש לי בעיית מאווררים במחשב.

בכל מקרה כל מה שרשמת אני לא בדיוק יודע מה זה אומר ואיך לשנות את זה.

ובקשר למאווררים, שניהם למעבד לא? מה עם מאוורר לכרטיס מסך?

ואני יכול להתקין אותם בעצמי בלי שום ידע מקדים או שאני צריך לקחת את המחשב שיתקינו אותם בשבילי?

פורסם

תודה רבה על התגובה.

קראתי איזה מדריך אחר באינטרנט, ניסיתי בכללי לעשות מה שהוא רשם שם, אבל בשלב מסוים (שהוא התחיל לדבר עם מתחים) אני איבדתי לגמרי את הכיוון.

בכל מקרה ניסיתי לשנות בעצמי את הנתונים בBIOS, נראה לי שמתי FSB של 333 (כדי להגיע ל9x333 = 3.0Ghz), אבל איך שהווינדווס עלה קיבלתי מסך כחול.

ככה שלפי דעתי יש לי בעיית מאווררים במחשב.

בכל מקרה כל מה שרשמת אני לא בדיוק יודע מה זה אומר ואיך לשנות את זה.

ובקשר למאווררים, שניהם למעבד לא? מה עם מאוורר לכרטיס מסך?

ואני יכול להתקין אותם בעצמי בלי שום ידע מקדים או שאני צריך לקחת את המחשב שיתקינו אותם בשבילי?

בעיה הייתה כנראה במתחים...

תנסה להכנס לביוס ולחפש את כל נתונים שהגדרתי לך, ותשנה אותם רק אחרי שאתה מוצא את כולם. תעזר בחוברת של הלוח אם. (תחקור את הביוס שלך עד שיהיה לך את "המפה" שלו בראש שלך...)

שני הגופי קירור ששלחתי לך הם למעבד והם כוללים גוף קירור + מאוורר.

אתה לא צריך מאוורר לכרטיס מסך.

קיבלתי רושם שאתה לא הבן אדם הכי טכני, אבל חשוב שתבין, כדי להתקין גוף קירור במחשב ולעשות אוברקלוקינג אתה חייב להיות בעל כישורים טכניים בסיסיים (כדי להתקין את גופי בקירור, צריך להוציא את הלוח מהמארז וכל מה שיוצא מזה...) ואותם תוכל לפתח רק בהתנסות אישית ולא דרך פורום.

מה שכן, בכל בעייה שאתה נתקל בהתנסיות האישיות שלך, חברי הפורום יוכלו לעזור ולכוון אותך, אבל שוב אין תחליף להתנסות אישית...

פורסם
  • מחבר

אכן אני לא אדם טכני בכלל.. מבחינתי להוציא את הלוח אם מהמארז לא בא בחשבון :) אני יותר מחפש תוצאות מאשר תהליך למידה חח.

בכל מקרה, אני חושב שיש לי בעיה במאוורר בכרטיס מסך (שנקנה בחו"ל אגב), כי בתוכנות כאלה ואחרות אני רואה שהטמפ' של הכרטיס מסך שהוא לא במאמץ הוא 78c, שזה נראה לי גבוה, תקן אותי אם אני טועה. אני מעדיף לא לדאוג אפילו לא טיפה בקשר לטמפ' של המחשב, וזה כולל גם הכרטיס מסך, שגם לו אני רוצה לעשות OC.

בכל מקרה אני אנסה את מה שאמרת שוב, אני מקווה שאני יצליח.

אם הווינדווס עולה, איך אני יכול לוודא שזה בסדר וששום דבר לא יתחמם יותר מידי או ישרף אחרי שימוש ממשוך? (איזה בדיקת מאמץ או משו).

דרך אגב, חשבתי אולי לכתוב פה את כל האפשרויות שהוא מציג לי בביוס כדי שתוכל אולי לתרגם לי, כי הרבה מהאפשרויות שאמרת לי לשנות לא נמצאות לי:

מתפריט ראשי אני נכנס ל: MB Intelligent Tweaker:

Robust Graphics Booster - Auto

CPU Clock Ratio - x9

CPU Host Clock Control - Disabled

CPU Host Frequency(Mhz) - 266

PCI Express Frequency(Mhz) - Auto

C.I.A.2(CPU Intelligent Accelerator 2) - Disabled

System Memory Multiplier (SPD) - Auto

Memory Frequency(Mhz) - 1125

High Speed DRAM DLL Settings - Option 1

System Voltage Control - Manuel

DDR2/DDR3 OverVoltage Control - Normal

PCI-E OverVoltage Control - Normal

FSB OverVoltage Control - Normal

(G)MCH OverVoltage Control - Normal

CPU Voltage Control - Normal

Normal CPU VCore - 1.300000v

זהו, לא מצאתי עוד אפשרויות שקשורות באף אחד מהמסכים האחרים בביוס.

פורסם

טמפרטורה כזאת במנוחה לא באה בחשבון (ברוב כרטיסי המסך), אכן יכול להיות שיש לך בעיה במאוורר של הכרטיס מסך.

אני לא מבין גדול בכרטיסי מסך ובאוברקלוקינג שלהם, ולכן בקשר לזה הייתי ממליץ לחכות עד שחבר פורום יותר מבין ממני יביא את דעתו בנושא...

[br]פורסם בתאריך: 30.07.2010 בשעה 15:37:41

Robust Graphics Booster - Auto

CPU Clock Ratio - x8

CPU Host Clock Control - Disabled

CPU Host Frequency(Mhz) - 400

PCI Express Frequency(Mhz) - 100

C.I.A.2(CPU Intelligent Accelerator 2) - Disabled

System Memory Multiplier (SPD) - 2.0D

Memory Frequency(Mhz) - 800

High Speed DRAM DLL Settings - Disable

System Voltage Control - AUTO

DDR2/DDR3 OverVoltage Control - Normal

PCI-E OverVoltage Control - Normal

FSB OverVoltage Control - Normal

(G)MCH OverVoltage Control - Normal

CPU Voltage Control - Normal

Normal CPU VCore - 1.310000v

לבדיקת יציבות תשתמש בתוכנה PRIME95 , אני לא חושב זה יעבור מבחן יציבות, אבל ננסה, מקסימום נוריד קצת... (הקירור סטוק בעייתי)

פורסם
  • מחבר

בפעם האחרונה, תודה רבה :)

אני אנסה, בכל מקרה לאחרונה אני מקבל הרבה את המסך הכחול הזה (Blue screen of death) ואני חושד שזה בעיית חימום, אז אני בכל מקרה אקנה קירור נוסף למחשב.

פורסם

בפעם האחרונה, תודה רבה :)

אני אנסה, בכל מקרה לאחרונה אני מקבל הרבה את המסך הכחול הזה (Blue screen of death) ואני חושד שזה בעיית חימום, אז אני בכל מקרה אקנה קירור נוסף למחשב.

את מסכי המוות ראיתה כנראה בגלל זה: Memory Frequency(Mhz) - 1125.

פורסם
  • מחבר

שיניתי את הנתון הזה ל800, עשיתי בדיוק מה שרשמת, איך שהווינדווס עולה אני מקבל מסך כחול מיד.

פורסם

פותח התרד שנה בבקשה את הכותרת למשהו ענייני יותר..ותוריד את סימני הפיסוק במיותרים !

כמו כן אתה לא תגיע לשום מקום בתגובה אחרי כל שינוי וגישה של "אני לא מבין"...

יהיה קשה להסביר לך בדיוק, כמה, למה ואיך לבצע OC..שכן כל מערכת וה"סרט" שלה..

כמוש ראיתי קראת מדריכים..תריץ חיפוש בפורום על שאלות שיש לך ותראה +- מה העניין בOC..

לאחר מכן תיישים את זה על המערכת שלך בצעדים קטנים...להסביר לך כמו ילד בן 3..אף אחד לא יעשה את זה..למה ? כי פשוט אי אפשר..

כמו כן לא ציינת איזה קירור יש לך אם בכלל..שכן בדיקה ראשונית היא טמפ' במנוחה ומאמץ.. ;D

פורסם

אני נוטה להסכים עם טאו-טאו,

אי אפשר לעשות אוברקלוקינק בלי שום הבנה בסיסית ובלי רצון ללמוד...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים