עבור לתוכן

מערכת קירור למחשב חדש i5 750 ולוח אם GA-P55A-UD3

Featured Replies

פורסם

הסוגיה היא כזו, קניתי מחשב (מארז coolermaster 690 II advanced) חדש ובאתי לחנות עם מפרט ספציפי שכלל גוף קירור למעבד mugen 2 על פי המלצות הפורום ולאחר קריאת סקירה בטומ'ס.

כשהגעתי לחנות (Skypc דרך אגב, האם יש להם מוטיבציה מוגברת למכירת arctic cooling?) הם המליצו לי לא ללכת על המוגן והחליפו לarctic cooling freezer 7 pro ואמרו לי לחשוב על זה בבית אם אני רוצה להחליף או לא (בנוסף דחפו עוד שני מאווררים קטנים של cooler master למארז בגלל שלקחתי כרטיס gainward 1gb gtx 460 GS שנחשב חם יחסית, האם יש צורך?)

בכל מקרה הגוף קירור של ארקטיק קולינג לא נראה לי מספק ולא ממש מקבל ביקורות מרהיבות ברשת (ובכלל לא מומלץ למעבדי 4 ליבות), צלצלתי בכל זאת להתעקש שיחליפו לי למוגן והבחור שענה לי אמר שלמרות כל הביקורות המהללות מהניסיון שלהם מדובר בקירור לא מומלץ:

1. מהניסיון שלהם הוא לא באמת מומלץ מבחינת קירור\רעש.

2. בגלל הגודל המאסיבי שלו הוא גורם לכך שצריך להזיז את המאווררים של המארז (לקחתי את האדבנס שמגיע עם מאווררים גדולים יותר), וישנה פגיעה בסירקולציה שלא רק שלא תורמת לקירור המערכת אלא אף פוגעת.

בדיקה של גדלים של כמה גופי קירור:

מוגן - 130x100x158

freezer xtreme - 130x100x131

coolermaster 212 - 120x89x158

אכן נראה שהמוגן יותר מאסיבי.

נעבור לשאלה - האם ההמלצה להתרחק ממוגן נובעת מהסכמים כלכליים יותר עם החברות המתחרות (יותר כסף נשאר בכיס החנות) או שיש אמת בדבריהם והם אכן צודקים?

שאלה נוספת האם הגודל של מוגן אכן מהווה בעיה כל כך מהותית שלא מקבלת את ההתייחסות הנדרשת בביקורות באינטרנט (יכול לחסום חריצי הרחבה\כרטיסי זכרון וכו')) ואכן כדאי לבחור גוף קירור אחר? אם כן איזה גוף קירור כדאי לבחור? בטווח המחירים הזה

שאלה אחרונה לא בדיוק קשורה - שני המאווררים הנוספים של cooler master נדרשים? האם הם בכלל תורמים משהו - בהתחשב במארז שבחרתי שנראה לי מגיע עם סט מאווררים מאסייבים בכל אופן, או שמא הם מזיקים?

תודה מראש, אני יודע שמדובר בשאלה די חופרת, אבל מכיוון שהחנות הציעו לי שירות OC ללא תוספת תשלום (בתור חסר ידע ו\או ניסיון בתחום) אני די מתפתה ולכן גוף מערכת הקירור מקבלת יותר תשומת לב ממה שנתתי לה מלכתחילה, ושוב תודה.

נ.ב מפרט מערכת הקירור של המארז מאתר היצרן:

Cooling System Front: 140 x 25 mm Blue LED fan x 1 / 1200 RPM / 19 dBA

Rear: 120 mm fan x 1 / 1200 RPM / 17 dBA

Top: 140 x 25 mm fan x 1 / 1200 RPM / 19 dBA (supports 120 / 140 mm fan x 2)

Bottom: 120 mm fan x 2 (optional)

Left side: 120 / 140 mm fan x 2 (optional)

Right side: 80 x 15 mm x 1 (optional)

HDD cage: 120 mm fan x 1 (optional)

VGA holder: 80 x 15 mm fan x 1 (optional)

האם שני המאווררים הנוספים יתרמו משהו חוץ מרעש? האם המארז ולוח האם Gigabyte GA-P55A-UD3 יכולים לשאת במוגן המפלצתי ולהפיק ממנו תועלת?

פורסם

הMUGEN 2 עדיף על הFEREEZER 7 בכל פרמטר שהוא..ביצועים..רמת רעש..

החיסרון הוא גודל והתקנה שמצריכה פירוק של לוח האם..

הגודל יאלץ אותך לפרק את המאוורר בגג..אבל זה לא פגיעה משמעותית בסירקולציה....

אין שום סיבה לא ללכת עליו.. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

מכיוון שמדובר במחשב חדש וההרכבה מבוצעת במעבדה באמת שלא אכפת לי בנוגע לזה, שישברו את הראש :)

הגודל כן מטריד אותי, מה ההשלכות של הורדת המאוורר העליון? האם החנות תחליף לי אותו למאוורר קטן יותר שיתאים? או שיש אפשרות להתקין אותו בכיוון שונה ללא הורדת המאוורר העליון?

האם גוף הקירור\המאוורר שעליו יחסמו את הסלוטים של הזיכרון (ואם כן האם אפשר להתקין את הזכרון לפני הקירור "ולתקוע" אותו מתחת לקירור או שפשוט אין מקום והסלוטים הולכים "לאיבוד" - הזכרונות המתוכננים הם סטנדרטים של קינגסטון לא משהו גדול במיוחד).

בכל מקרה שורה תחתונה כדאי ללכת על הקירור הזה גם במידה וצריך לוותר על המאוורר העליון ועל סלוטים של זכרון?

תודה רבה מראש.

פורסם

מנסיון אישי- טכנאי מחשבים במעבדות מאוד מאוד לא אוהבית את הגופי קירור שיש להם פלטה אחורית ומצריכים פירוק של הלוח אם על מנת להרכיב אותם,ולכן הם לא ימליצו לך בחנות עליהם. בתור טכנאי מחשבים ואיש מכירות שעובד ברשת גדולה אני יכול להגיד לך שזו הסיבה היחידה.

פורסם

כמו שציינתי הוויתור על המאוורר בגג הוא זניח כאן..שכן הקירור שברחת מציג ביצועים שלא מצריכים אותו..

לגבי הזיכרון אם לא רכשת זיכרון בעל פרופיל גבוה במיוחד..אז לא צריכה להיות בעיה.."במקרה הגרוע" פשוט מתקינים את הזיכרון בסלוטים הרחקוים ביותר..

אם שמרימים קצת את המאוורר שבקירור (יש קליפסים)... ;D

שורה תחתונה..לך עליו :xyxthumbs:

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

רגע! באתר היצרן כתוב שהמוגן 2 אינו מתאים לתושבת 1156... זוהי במקרה גם הדילמה שלי..

פורסם

אני לקוח ותיק בסקאי פי סי...

ואני יכול להגיד לך שגם לי בזמנו המליצו על קירור שלא תמיד היה הכי עדיף(תלוי על איזה מוכר אתה נופל) משאר הקירורים,בשביל זה קיימים הפורמים האלה להתייעץ לפני הקנייה.

תמיד יש אינטרס לחנות למכור את החברה שבה היא מרויחה הכי הרבה,וזה לאו דווקא על חשבון רמת הקירור.

בכל מקרה אני יכול להגיד לזכות החנות שבחור בשם אמיר מנהל שירות הלקוחות שם הוא מקצועי והוא נטול אינטרסים,ולכן אני ממליץ לך להתייעץ איתו בכל מה שקשור להתאמות כאלה ואחרות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים