עבור לתוכן

שאלת חובבן בקשר לאוברקלוקינג

Featured Replies

פורסם

חבורת ליצנים!

אני אגיד לכם מה זה מחשב עתיק:

היה לי מחשב Spectrum, למי שעוד לא נולד, זה מחשב שהיה בתוך מקלדת שחורה ועבה, היינו מחברים אותו למסך (ירוק כמובן, ואפשר היה גם לטלויזיה), אני לא זוכר את השפה שהיינו כותבים תוכניות ומשחקים אבל זה היה כיף.

היו תוכנות ומשחקים שהיינו על קלטות. כן, כן, קלטות אודיו. היה צריך להריץ את הקלטת אחורה, לאפס את המונה בטייפ, להריץ למקום מסויים ששם היתה מחילה התוכנית, (הטייפ היה מחובר למקלדת ע"י כבל אודיו PL קטן) כותבים Load "" לוחצים אנטר ובאותו זמן PLAY בטייפ.

היו נשמעים צפצופים אנאלוגיים (כמו האינטרנט שהיה פעם) וכעבור 10 דקות בערך - הופ, התוכנית היתה עולה. (במקרה הטוב).

אחרי זה היה לי LOGO, אבל זה סיפור לפעם אחרת.

תחתוני הזהב - אלי בבקשה.

עריכה:

http://en.wikipedia.org/wiki/ZX_Spectrum

אני מעביר את שרשור תחתוני הזהב לפה :

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=468343.0

• תגובות 42
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

estro,

יש לי טונות של ניסיון באוברקלוק שעשיתי לעצמי ולחבריי ותמיד אני מנסה למצוא את נקודת האיזון בין מכפלה לבין FSB, כל פעם שניסיתי אחרת זה לעולם לא הגיע לאותו מהירות שהצלחתי כאשר ניסיתי גמישות עם המכפלה וFSB מאשר לעבוד כמו ראש בקיר עם נוסחה של 1:1. שנים אני נמצא בפורום של Overclock.net וקורא מספיק כדי להבין על מה להתבסס, ולך אדוני יש קיבעון מוחלט.

בכל מקרה אני מחזק לחלוטין את מה שאמר Dj-Electric, צריך להבין שבסופו של דבר למרות שהיה לך ניסיון עם מעבד מסויים גם אם הם אותו דגם וStepping בדיוק הם לעולם לא יהיו אותו דבר ולכל שבב יש את הנקודה שלו. (היה נשמע כאילו השוואתי אוברקלוק לסקס לרגע :) )

פורסם

זה אני אמרתי את זה אבל :cleric:

פורסם

זה לא שאני אדון קיבעון, זה פשוט שהנוסחה עובדת... (וידוע בעולם האוברקלוקינג)

פורסם

זה אני אמרתי את זה אבל :cleric:

אה, אופס :)

פורסם
  • מחבר

סליחה שאני לא מתערב בDEBATE המרגש שלכם, הוא פשוט סינית בשבילי...

אני יכול לשנות כבר עכשיו את ההגדרות בלי לשדרג שום חומרה?

אני מסתכן בלהבות שיצאו מהNZXT BLACKLINE היפה שלי?

או בקיצור חיי המעבד?

תודה מראש :hi:

פורסם

כן אתה יכול, תשתמש בהגדרות שנתתי לך לפני כמה פוסטים. (אנחנו לא דורשים יותר מידי מהספק)

אם יש בעיות אל תתבייש לשלוח לי לפרטי...

פורסם

רשמתי הודעה ארוכה... חתול אחד סיים את כל העניין הזה לפני שסיימתי.... אין לי כוח לרשום שוב :s07:.

בשורה תחתונה, אם אתה מעוניין בOC ללא מאמץ מיוחד אז האפשרויות הן 9*333 = 3GHZ או 8*400=3.2GHZ או 9*400=3.6GHZ .

אגב, לא רשמת איזו רויזה ליבת המעבד. אתה יכול לראות את זה אם תריץ CPU-Z, בחלון הראשי שלה.

Estro - צורת ההתבטאות שלך ממש לא לעניין. לא לכולם אותה הדעה בנושא והאמונה שלך בצדקתך לא מאפשרת את הבוז הזה שאתה מפזר באויר לחברי הצוות.

אנא מתן את הודעותיך להבא והיה סובלני!

פורסם

Estro זאתלא הפעם הראשונה שאני או משיהו מעיר על צורת התגובות שלך..

אין לנו בעיה עם דעה והצעות..אבל יש צורה להגיב ולהביע אותם..וחבל שאתה בוחר בזאת שנראת כמו זלזול או חוצפה :-X

פותח התרד כמו שציינו כבר אין לך הרבה אפשרויות אם אתה מחפש משהו קבוע..

פורסם

אכן יכול להיות שנסחפתי קצת בתגובות שלי, אבל שים לב שהראשון שהותקף היה אני, ולאנטיגוניזם יש נטייה לחזור כבומרנג בגרסה משופרת.

אולי הצורה בה הצגתי את הדעה שלי לא הייתה הכי מוצלחת, אבל אתה חייב להסכים שתוכן הטכני שלהם הוא בעל ביסוס במציאות. (מה שלא ניתן לאומר על כל הדעות בתרד)

כמו כן, בדף מספר 2 הצגתי לפותח התרד דף הגדרות מלא, אבל חלקינו בחרנו להמשיך בויכוח חסר משמעות הגורם רק לבלבול אצל פותח התרד.

פורסם

הנושא הובהר..פותח התרד יש לך עוד שאלה או משהו לא מובן..אחרת אני לא רואה טעם שהמשך לדיון הזה..תודה.. ;D

פורסם
  • מחבר

אמממ מן הסתם כן.

ESTRO אומר שאני יכול לשנות ל 333 על 9.

מצד שני כמה אחרים אומרים ש"אם אני מחפש משהו קבוע אז אין לי הרבה אפשרויות"

לא הבנתי כלום מכל הויכוח פה חחח אבל לפחות אני התרד הכי חם בעמוד

פורסם

שאני חושב על זה שוב, מה שאתם טוענים הוא מגוחך, שכן מכפלה מקסימלית של Q6600 היא 9.

אז איך בדיוק הגעתה ל 3.9 בלי FSB גבוהה?! (3.9/9=433 FSB ,גבוהה יותר מההמלצה שלי) אז בבקשה תפסיק עם ה**** מוח.

וכרגיל, אני ממליץ לפותח התרד להתעלם מכל ה"המלצות" בתרד זה שהם לא שלי, שכן מדובר באנשים שהטענות שלהם לא מבוססות המפריכות את עצמן.

לסיכום אני ממליץ על ההגדרות הנ"ל:

CPU PLL: 1.5

CPU Termination: 1.36

CPU Reference: AUTO

CPU Vcore: 1.31 or 1.28 with LOAN LINE CALIBRATION: ENABLED

DRAM Voltage: לפי המלצת היצרן

FSB: 400 Mhz

CPU Multiplier: 8

DRAM Multiplier: 2.0D

System Memory Frequency: 400 Mhz

Memory Timings: 5-5-5-15 (maybe even worth to try 4-4-4-12)

זאת הדרך... (לא אמרתי כלום על FSB 333...)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים