עבור לתוכן

חיבור רשת קווית למרחק

Featured Replies

פורסם

יש לי את הראוטר האלחוטי של בזק ואני מעוניין לחבר באמצעותו מחשב נוסף שנמצא במרחק של כ- 200 מ'.

אני מאמין שרשת אלחוטית תצריך המון הגברות בדרך ולכן חשבתי להעביר כבלים לרשת קווית.

מה המרחק האפקטיבי (שהרשת באמת תפעל, בלי ניתוקים) שניתן להעביר כבל של רשת קווית ?

אם צריך להוסיף נתבים באמצע, ניתן להסתפק בסוויץ'/HUB או שצריך עוד ראוטר ?

פורסם

תאורטית כבל רשת אמור להגיע עד 100 מטר.

לפי מה שאני יודע מ40-50 מטר זה כבר בעייתי.

פורסם

היי sgsg,

בד"כ כאשר מדובר במרחק גדול, נתב אחד לא מספיק על מנת לאפשר קליטה אלחוטית טובה בכל הבית.

מה שעליך לעשות הוא לרכוש מגדיל טווח (מעין נתב נוסף) שמגביר את האות האלחוטי שמשדר הנתב למרחק יותר גדול.

את המגדיל טווח ניתן לחבר לנתב באמצעות כבל או בצורה אלחוטית.

המשך גלישה מהנה,

אורן

פורסם

אורן מהיכן קפצת? הוא מדבר על רשת קווית לא אלחוטית.

ו200 מטר זה לא מרחק של בית...

sgsg

על איזה תווך מדובר? שטח פתוח או בנוי?

עקרונית התקן מדבר על כל מאה מטר כבל צריך להתקין משחזר.

במידה ואתה שם כבל מסוכך, אז יספיק לך משחזר אחד (מתג יספיק)

פורסם

היי ירח אפל,

ניתן ליצור רשת קווית גם עם מגדיל טווח כפי שרשמתי.

הפיתרון שהצעתי יותר אלגנטי ולא מצריך שימוש בכבלים ארוכים במיוחד שיכולים לפגוע באיכות הרשת הביתית.

אורן

פורסם

אם כבל הרשת איכותי ומסוג cat5/cat5e אתה יכול להכניס אחרי 100 מטר מתג switch רצוי 3COM מהירות 1Gb והתעבורה תהיה טובה

אני בדקתי מהירות וגם ב150 מטר היתה תעבורה טובה ללא מגביר. התקן מדבר על 100 מטר

פורסם

לא הייתי הולך על פחות מכבל cat-6 (יותר מסוכך) למרחק כזה. ויהיה צורך ב Ethernet bridge או בסוויטש' טוב נוסף באמצע ככל הנראה.

בארגונים משתמשים בכבל אופטי למרחק כזה.

פורסם

אם מדובר על איזור ביתי ויש לו אפשרות לחבר מתג לחשמל באמצע הדרך, אז אופטי לא דרוש לו.

רק במידה וזה בלתי אפשרי שישקול אופטי.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על כל התגובות !

באמת שכחתי שסוויץ' צריך חשמל אם הוא ממוקם באמצע הדרך :kopfpatsch:, אבל אני לא חושב שזו תהיה בעיה.

הרעיון הוא לחבר מחשב שנמצא במשרד כ- 200 מ' מהבית ולחסוך ביצירת נקודת אינטרנט נוספת, פחות חשוב העניין של שיתוף הקבצים.

כשירח אפל הזכיר את עניין החשמל, נזכרתי באפשרות של יצירת רשת על גבי תשתית החשמל, רק בשביל שיתוף האינטרנט.

זה אפשרי? עבור 2 מבנים נפרדים, שמחוברים לאותו ארון חשמל ומשולמים מאותו חשבון?

לגבי ההצעה של אורן,

אתם חושבים שאפשרי להעביר אלחוטית (ללא מכשולים בדרך) את האות ל- 200 מ' אם אני מתקין מגבר אחד בתחילת הדרך ומגבר אחד בסוף הדרך?

שוב, מה שאני מעוניין לעשות הוא לשתף אינטרנט בצורה יחסית פשוטה וזולה בין שתי נקודות מרוחקות.

פורסם

לגביי החשמל, אם אני לא טועה, ויכול להיות שכן, זה פועל רק עם שני נקודות החשמל הן על אותה פאזה.

לגביי 200 מטר כבל רשת ברציפות... המגבר אמור להיות באמצע.

יכול להיות שכבלים איכותים המיועדים להעברת תנועה ברוחב רחב פס, יהיו מסוגלים לעשות זאת. (כבל CAT-6 מסוגל תאורטית ל 10Gbps וכבל CAT-7 מסוגל תיאורטית ל 100Gbps) וזאת מכיון שהם מאוד מסוכים. בכבל CAT-7 למשל, ישנו סיכוך עבה מסביב לכל הכבל, ובנוסף סיכוך סביב כל גיד.

אבל אף אחד לא יוכל להתחייב לך שזה יעבוד כשורה. כפי שאמרתי, למרחקים כאלו משתמשים כמעט תמיד בכבל אופטי.

לגביי אלחוטי, לא נראה לי שזה יעבוד. אבל ישנו ציוד אלחוטי מיוחד עם אנטנות כיווניות שיעשו את זה בקלות רבה. אבל זה לא רשת אלחוטית כפי שאנו מדברים עליה. (בקצה של 2 הצדדים, החיבור הוא לרשת חוטית רגילה)

בזמנו אקטיבינט (ISP ישראלי ז"ל) חיברה כך לקוחות פרטים

פורסם

לא מאמין שחשמל יעבוד לך למרחקים כאלה.

עלות של חיבור אופטי יקרה, לא בטוח שמשתלם לך.

העדיפות היא העברת כבל רשת, ובהחלט CAT7 יכול להועיל, ההתנגדות של הכבל הזה קטנה יותר ולכן יתכן שהוא יעביר את המידע על פני כל הטווח (בלי אחריות)

הכנסת מתג בדרך מומלצת.(בכפוף לשקע חשמלי.

קישור אלחוטי לטווח הזה אפשרי בהחלט, תקרא את האשכול הזה

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=363959.0

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולם !

אני אבחן את ההצעות ואעדכן כשיהיו התפתחויות.

פורסם

אני הייתי ממליץ על CAT6 STP שבאמצע יהיה מתג כלשהו.

לא אמור להיות שום בעייה, משום שזה STP וגם CAT6.

אלחוטי? תשכח מזה, זה כל כך הרבה דברים שאתה צריך שיהיו תואמים אחד עם השני, וגם ניתוקים וזה מושפע מעוד הרבה דברים, חיבור קווי זה הדבר הטוב ביותר שאתה יכול לבקש ולקבל, כמו שאמרו כבל אופטי עוד יותר, אך במרחק כזה אפשר לשים מתג וזהו.

לוודא שהכבלים הם STP שזה הסיכוך הכי גבוהה.

(UTP,FTP,STP)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים