עבור לתוכן

עברתי ליפני שבועיים לבזק והבעיות התחילו

Featured Replies

פורסם

ככה

הייתי כמה שנים ב012 וסבלתי מספיק

תמיד רציתי לעבור לבזק ואז שאני סוף סוף עובר לבזק זה יותר גרוע מ012

זה התחיל ביום שעברתי, האינטרנט מממש איטי נגיד את האתר הזה לקח לי יותר מ30 שניות לטעון ושלא נדבר על אתרים מחול זה עוד יותר גרוע(יוטיוב לוקח לי10 דקות מינימום לטעון שיר של 2 דקות על האיכות הכי גרועה), יש לי חסימת הורדה ועוד..

ניסיתי לדבר איתם לא הלך(3 טלפונים, כל אחד לפחות 40 דקות)

מה אני עושה?

פורסם

נסה @ CCC.

פורסם
  • מחבר

מזה?

פורסם

שלום Guy31,

במידה והינך לקוח של חברת בזק בינלאומי (ספקית אינטרנט),

אשמח אם תיצור איתי קשר בהודעה פרטית או במייל: online@bezeqint.net

עם הפרטים הבאים:

שם מלא, שם משתמש בבזק בינלאומי, מספר טלפון ושעות נוחות לחזרה.

ואדאג לחזרת נציג לבדיקת הנושא.

לוטם בזק בינלאומי

פורסם

ככה

הייתי כמה שנים ב012 וסבלתי מספיק

תמיד רציתי לעבור לבזק ואז שאני סוף סוף עובר לבזק זה יותר גרוע מ012

זה התחיל ביום שעברתי, האינטרנט מממש איטי נגיד את האתר הזה לקח לי יותר מ30 שניות לטעון ושלא נדבר על אתרים מחול זה עוד יותר גרוע(יוטיוב לוקח לי10 דקות מינימום לטעון שיר של 2 דקות על האיכות הכי גרועה), יש לי חסימת הורדה ועוד..

ניסיתי לדבר איתם לא הלך(3 טלפונים, כל אחד לפחות 40 דקות)

מה אני עושה?

גם ב014 יש traffic shaping עדיין יש סיכוי שעל החבילות הרגילות שלהם זה סתם הגבלת רוחב פס עם "מי שבא ראשון" ואז כולם חונקים טוב טוב אחד את השני. לפי דעתי היית צריך לנסות קודם את הספקיות ה"חדשות" כמו xphone , טריפל C או אורנג'. לחלקם יש חבילות זולות ללא התחיבות.

מה ש014 מנסים לעשות זה לדחוף אותך לשלם על חבילת גיימר (ושם יש traffic shaping בטוח כדי לשמור על פינג נמוך) . בקרוב הם יצתרכו להמציא חבילה חדשה כי אם הם יעבירו את כולם לגיימר יש סיכוי שגם traffic shaping טוב לא יצליח לעמוד בעומס. לי יש חבילת גיימר בעיקר בשביל המשחקים ובגלל זה אני ממש לא מרוצה מהעניין שמכניסים לי חזירי רוחב פס לאותה חבילה. עדיין החבילה הזאת "מענישה" מורידים ולרוב דופקת להם את הפינג חזק. בעבר גם היו בעיות של שימוש סימולטני של סרטים ומשחקים אבל זה "תוקן " . המצב השתנה אבל אני לא יכול להצביע על מה היה ומה יש היום (הלקוח לא יודע מה הוא יקבל כשהוא קונה "שירות אינטרנט" ).

בכל מקרה כל הספקיות עושות traffic shaping ומניפולציות אחרות (בעיקר mirroring) כי אין להן ממש ברירה .רוחב הפס שלהן לחו"ל זה איזה חצי מגהביט למשתמש (במקרה הטוב) . אני עדיין לא בטוח איפה לבדוק את זה בדיוק אז אני מנחש. בגלל זה כרגע כדאי ללכת על אחת הספקיות החדשות כל עוד מספר המשתמשים שלהם קטן ויש שני ספקים כאילו ללא התחיבות (אם המצב נהיה גרוע - בורחים אם יש לאן ) .

פורסם
  • מחבר

אני רק עכשיו התחברתי אני לא יכול להתנתק..

פורסם

אני רק עכשיו התחברתי אני לא יכול להתנתק..

חשבתי שזה אפשרי תוך איזה 14 יום אני לא בדיוק בטוח עד כמה ששמעתי 014 לא עושה הרבה בעיות לניתוק לקוחות שלא מרוצים מהשירות שלהם. עדיין אולי אני טועה תבדוק שישורים אחרונים עליהם - אני בטח שיש כמה - יש אחד ארוך על ההגבלות שלהם ואני חושב שמישהו התנתק מהם בגלל זה.

פורסם

גם ב014 יש traffic shaping עדיין יש סיכוי שעל החבילות הרגילות שלהם זה סתם הגבלת רוחב פס עם "מי שבא ראשון" ואז כולם חונקים טוב טוב אחד את השני. לפי דעתי היית צריך לנסות קודם את הספקיות ה"חדשות" כמו xphone , טריפל C או אורנג'. לחלקם יש חבילות זולות ללא התחיבות.

מה ש014 מנסים לעשות זה לדחוף אותך לשלם על חבילת גיימר (ושם יש traffic shaping בטוח כדי לשמור על פינג נמוך) . בקרוב הם יצתרכו להמציא חבילה חדשה כי אם הם יעבירו את כולם לגיימר יש סיכוי שגם traffic shaping טוב לא יצליח לעמוד בעומס. לי יש חבילת גיימר בעיקר בשביל המשחקים ובגלל זה אני ממש לא מרוצה מהעניין שמכניסים לי חזירי רוחב פס לאותה חבילה. עדיין החבילה הזאת "מענישה" מורידים ולרוב דופקת להם את הפינג חזק. בעבר גם היו בעיות של שימוש סימולטני של סרטים ומשחקים אבל זה "תוקן " . המצב השתנה אבל אני לא יכול להצביע על מה היה ומה יש היום (הלקוח לא יודע מה הוא יקבל כשהוא קונה "שירות אינטרנט" ).

בכל מקרה כל הספקיות עושות traffic shaping ומניפולציות אחרות (בעיקר mirroring) כי אין להן ממש ברירה .רוחב הפס שלהן לחו"ל זה איזה חצי מגהביט למשתמש (במקרה הטוב) . אני עדיין לא בטוח איפה לבדוק את זה בדיוק אז אני מנחש. בגלל זה כרגע כדאי ללכת על אחת הספקיות החדשות כל עוד מספר המשתמשים שלהם קטן ויש שני ספקים כאילו ללא התחיבות (אם המצב נהיה גרוע - בורחים אם יש לאן ) .

תודה באמת שאתה קורא לי חזיר רוחב פס ...אבל זה דיי מעליב כי אני משלם בדיוק כמוך ... טוב אני לא ,כי אין לי גיימר .אבל נגיד והיה לי ..

פורסם

תודה באמת שאתה קורא לי חזיר רוחב פס ...אבל זה דיי מעליב כי אני משלם בדיוק כמוך ... טוב אני לא ,כי אין לי גיימר .אבל נגיד והיה לי ..

אני משלם 100 שקל לחודש בהתחיבות לשנה על גיימר 10 מגה ("במקום" 150 ללא התחיבות) . לתשתית בזק אני משלם 100 שקל לחודש .

אל תיקח את זה אישית כי גם אני לפעמים חזירי אבל בפעם האחרונה שהורדתי משהו חיכיתי לשעות השפל לפני שהתחלתי למרות שזה ממש לא משנה . אני רק מודאג בגלל שאני על חבילת גיימר יותר מ5 שנים ונכנסתי לזה בשביל פינג נמוך ויציב כל שעות היממה (בעיקר בשעות העומס). אם מנצלים את החיבור להורדות זה יכול לגרום לעליה בפינג. בנתיים אני לא רואה את ההשפעה אבל אני לא משחק בפינג אידאלי ולרוב אני די גבולי. אם הפינג הממוצע יעלה ב 20-30 מילי אני אצתרך לחפש ספק שירות חדש. שמעתי של 013 יש איזה שירות תג 3 ו4 שיכול לעזור וכנראה שאז המחיר אינטרנט שלי יעלה ל300-400 שקל בחודש.

פורסם

בשבילי חבילת גיימר בשביל הורדת קבצים זה מיותר ,עד היום לא היו לי בעיות בהורדות , אני משתדל להוריד משרתים כמו MultiUpload וZshare שנותנים רוחב פס גבוהה ,וטורנטים בעלי המון סידרים ... רוב ההורדות עובדות כמו שצריך , ככה שבעתיד הקרוב לא רואה סיבה לגיימר ,אם באמת יהיו בעיות ,אולי נשקול גיימר ...אבל לא כרגע .

פורסם

תבדוק פה אם אתה רוצה חיזוק ללמה אתה ממש לא צריך חבילת פרמיום :

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=468192.0

עשיתי חישוב שגם אם אתה מקבל אינטרנט של 1 מגה זה עדיין 3.6 GB ב8 שעות (כשאתה ישן למשל). ואם אתה רואה סרטי 720P כל היום כל מה שאתה צריך זה גלישה עם מהירות ממוצעת של 5 מגה ואתה מסודר ואם אתה ממשיך להוריד בזמן שאתה רואה סרטים 1.7 מגה יספיק לך.

אז מה אינטרנט מהיר אמור לתת ? סטרימינג בreal time של HD אבל בפועל הקוים לחול פקוקים מדי בשביל זה וחייבים שרתי caching גדולים בארץ כדי שזה יהיה אפשרי. בשעות העומס זה ממש לא אפשרי ואם לאנשים עובד הtorrent על מקסימום בשעות העומס זה לרוב על חשבון מישהו אחר שצריך realtime .

פורסם

יש לי 5 מגה ,תאמת מספיק לי ... סרט של 16GB יורד בלילה . כשיהיה "NGN" נשדרג ל10

פורסם

אני משלם 100 שקל לחודש בהתחיבות לשנה על גיימר 10 מגה ("במקום" 150 ללא התחיבות) . לתשתית בזק אני משלם 100 שקל לחודש .

אל תיקח את זה אישית כי גם אני לפעמים חזירי אבל בפעם האחרונה שהורדתי משהו חיכיתי לשעות השפל לפני שהתחלתי למרות שזה ממש לא משנה . אני רק מודאג בגלל שאני על חבילת גיימר יותר מ5 שנים ונכנסתי לזה בשביל פינג נמוך ויציב כל שעות היממה (בעיקר בשעות העומס). אם מנצלים את החיבור להורדות זה יכול לגרום לעליה בפינג. בנתיים אני לא רואה את ההשפעה אבל אני לא משחק בפינג אידאלי ולרוב אני די גבולי. אם הפינג הממוצע יעלה ב 20-30 מילי אני אצתרך לחפש ספק שירות חדש. שמעתי של 013 יש איזה שירות תג 3 ו4 שיכול לעזור וכנראה שאז המחיר אינטרנט שלי יעלה ל300-400 שקל בחודש.

לא חבל לשלם כל כך הרבה בשביל פינג נמוך? לא שיחקתי הרבה זמן אבל בתקופת ה-Unreal Tournament הייתי משחק יפה מאוד ומגיע לרמות גבוהות גם עם פינגים של 150, זה הכל עניין של התרגלות. בכל מקרה, בסופו של דבר החבילת גיימר הזאת זה לא קסם, כשיגיע מצב שיהיו יותר מדי אנשים לתעדף כבר לא תיהיה הצדקה למחיר שאתה משלם, וזה יקרה גם ב-CCC כשרגע נתפסת מבחינת אנשים כמושיעת שוק האינטרנט אבל היא תיישר קו ברגע שתגיע לכמות משתמשים רצינית, היא הרי לא חפרה תעלה חדשה בתוך הים.

פורסם

לא חבל לשלם כל כך הרבה בשביל פינג נמוך? לא שיחקתי הרבה זמן אבל בתקופת ה-Unreal Tournament הייתי משחק יפה מאוד ומגיע לרמות גבוהות גם עם פינגים של 150, זה הכל עניין של התרגלות.

במשחק שאני משחק הפינג המקסימאלי הוא 290 ואני בין 230 ל280 ואם אתה שואל אותי אם זה שווה לשלם עוד 50 שקל (כפול) בשביל פינג טוב - כן. אני רוצה שמתי שיש לי זמן לשחק אני אוכל לשחק. אני גם ככה בהתחיבות איתם לעוד חצי שנה לפחות.

בסופו של דבר החבילת גיימר הזאת זה לא קסם, כשיגיע מצב שיהיו יותר מדי אנשים לתעדף כבר לא תיהיה הצדקה למחיר שאתה משלם, וזה יקרה גם ב-CCC כשרגע נתפסת מבחינת אנשים כמושיעת שוק האינטרנט אבל היא תיישר קו ברגע שתגיע לכמות משתמשים רצינית, היא הרי לא חפרה תעלה חדשה בתוך הים.

זה מה שמפחיד אותי כי 014 מעבירה את כולם לחבילת גיימר.עדיין הtraffic shaping עליה די טוב אז זה יכול לעזור להתחמק מזללני רוחב פס שמקבלים פינג רצפה (זה בדוק) . האנשים בארץ נלחמים את המלחמות הלא נכונות הם חושבים שגנבו להם ולקחו להם כשהספק אינטרנט מנסה להתמודד עם עומסים אסטרונומים בשעות העומס. כל יומיים מישהו בא ומתלונן פה שהאינטרנט שלו "לא עובד על מקסימום" . מתי אנשים יבינו שזה בלתי אפשרי לקבל את זה בשביל 50 שקל לחודש כי בפועל זה עולה יותר.

הספקיות מנסות להרוויח עלינו ובדרך הן מסבסדות את האינטרנט. הדרך שהן מרוויחות זה להתמודד עם העומס . לפי המודל העסקי הישראלי ספקיות מרוויחות כסף כשהן מגיסות עוד לקוחות ומתמודדות יותר טוב עם עומס (הלקוחות לא שמים לב שרוחב הפס בפועל לחו"ל הוא מאית מהמהירות שלהם). בגלל זה התחרות בארץ יחסית בריאה. בחו"ל הדרך של הספקיות להתמודד עם העומס היא לרוב הגבלת תעבורה . זו שיטה הוגנת יותר אבל לא בהכרך רווחית כי בארץ יותר אנשים משלמים על יותר ומשתמשים בפחות. כשהמאזן מתחיל להשבר (בשעות העומס למשל) כל מי לא קנה תיעדוף משלם על זה בחנק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים