עבור לתוכן

מאוורר קדמי על מהירות נמוכה

Featured Replies

פורסם

שלום,

קניתי אתמול מאוורר חדש - Scythe Gentle Typhoon 12cm 1450rpm

חיברתי אותו למחשב והוא מסתובב רק על 800-850rpm ולא משפר את הטמפרטורה של המחשב. חיברתי אותו כמו שצריך שיכניס אוויר למחשב. מאחורי המחשב יש מאוורר נוסף שמוציא אוויר.

השאלה שלי היא איך לשלוט במהירות המאורר כדי שיסתובב לפחות על 1300RPM וישנה משהו בטמפרטורות שם. הוא מחובר בחיבור 3 פינים ללוח אם.

תודה מראש.

פורסם

תנסה לשנות את המהירות דרך SPEEDFAN.

אם יש לך מתאם, תחבר אותו ישירות לספק כח.

פורסם
  • מחבר

תנסה לשנות את המהירות דרך SPEEDFAN.

אם יש לך מתאם, תחבר אותו ישירות לספק כח.

חיברתי לספק עם המתאם, ועכשיו אני לא יכול לראות על כמה סל"ד הוא מסתובב. אני מרגיש די הבדל, הוא נהיה יותר חזק. הוא מסתובב על המקסימום בוודאות?

בכל מקרה,הטמפרטורות שלי עדיין לא משהו.

המרחק מה-TJ Max: סביבות 30-35 מעלות, ולפעמים יורד ל 27-29 שזה מצב לא טוב. אבל אם אני לא טועה המאוורר שיפר את המצב כעת.

פורסם

אתה לא יכול לראות את המהירות שלו אם הוא מחובר לספק כח.

הוא אמור להסתובב הכי מהר, הוא מקבל מתח של 12V אם אני לא טועה.

אם אתה רוצה לראות מהירות, ולשנות אותה, כשהוא מחובר ללוח אם, אז תשתמש ב SPEEDFAN. למרות שאני לא רואה מה הטעם אם אתה רוצה את זה על מקסימום.

לגבי הטמפרטורה של המעבד, אני לא יודע.

למה הגעת למסקנה שמה שאתה צריך זה להוסיף מאוורר למארז? אולי אתה צריך להתמקד יותר בקירור של המעבד?...

פורסם
  • מחבר

אתה לא יכול לראות את המהירות שלו אם הוא מחובר לספק כח.

הוא אמור להסתובב הכי מהר, הוא מקבל מתח של 12V אם אני לא טועה.

אם אתה רוצה לראות מהירות, ולשנות אותה, כשהוא מחובר ללוח אם, אז תשתמש ב SPEEDFAN. למרות שאני לא רואה מה הטעם אם אתה רוצה את זה על מקסימום.

לגבי הטמפרטורה של המעבד, אני לא יודע.

למה הגעת למסקנה שמה שאתה צריך זה להוסיף מאוורר למארז? אולי אתה צריך להתמקד יותר בקירור של המעבד?...

תודה על התגובה.

פתחתי על זה אשכול בפורום הזה לפני כשבועיים והמליצו לי להתחיל בקניית מאוורר חדש למארז, מכיוון שהיה בו רק מאוורר אחורי שמוציא אוויר. לכן קניתי בהמלצת חברי הפורום.

הטמפרטורות הגבוהות הן לא רק לגבי המעבד: ה-MCH הגיע ל-90 מעלות, היום הוא עובד על 80-82 מעלות בד"כ.

הדיסק הקשיח היה על 50-55 ועכשיו כשיש מולו את המאוורר החדש הוא נשאר על 46.

כרטיס המסך היה על 70 מעלות קבוע, והמליצו לי להגביר את המאוורר שלו למקס' באמצעות RivaTuner, ואכן כעת הוא בד"כ על 60 מעלות.

בסה"כ כל מה שעשיתי עזר, אבל עדיין המצב לא ממש טוב.

אם אתה צריך מפרט:

Intel Core 2 Quad Q660 2.4Ghz + קירור סטוק

Intel DP35DP

WD 250GB

Kingston 1024MBx2

Asus nVidia Gefore 8800GTS

HEC 6AR6

Enermax 450W

פורסם

כמו שציינו כבר..אם הוא מחובר לספק אז הוא בMAX RPM שלו...

לגבי הטמפ'...איזה מערכת יש לך ועם איזה תוכנה מדדת טמפ' ?

פורסם
  • מחבר

כמו שציינו כבר..אם הוא מחובר לספק אז הוא בMAX RPM שלו...

לגבי הטמפ'...איזה מערכת יש לך ועם איזה תוכנה מדדת טמפ' ?

* מדדתי את הטמפ' עם RealTemp כאשר ה-TJ Max על 85. המעלות של הליבות בסביבות 50-55, אבל אני מקווה שתסכים איתי שהמדד שעדיף להסתמך עליו זה המרחק מה-TJ Max והוא כאמור על 30-35 ולפעמים יורד ל 27-29.

* כתבתי את המפרט למעלה.

פורסם
  • מחבר

איך הגעת לTJMAX הזה ? בדוק את הSTEPPING שלך ותשנה את הTJMAX בהתאם לטבלה כאן..

http://www.tomshardware.co.uk/intel-dts-specs,news-29460.html

לאחר מכן תעדכן אותנו :xyxthumbs:

אני יודע שזה אמור להיות על 80 אבל אני שם על 85 ליתר ביטחון.. כי הערכים האלה לא תמיד מדויקים ועדיף תמיד לשים על גבוה יותר.. בכל מקרה קשה לסמוך על מדד הטמפרטורות כי הוןא מאוד לא מדויק.

בכל מקרה זו לא הנקודה כי זה ממילא לא משנה את המרחק מה-TJ Max. הוא תמיד נשאר אותו דבר. אני לא ציינתי את הטמפ', אלא את המרחק מה-TJMax, כי זה הדיווח המקורי של לוח האם ופה לא יכול להיות טעויות, לכן אני מעדיף להעריך את המצב לפי הדיווח הזה. הבעיה שלי היא שלפעמים זה יורד מתחת ל-35, ובהרבה פורומים באינטרנט שקראתי כתוב שאסור למחשב לפעול באופן קבוע על מרחק מ-TJMax פחות מ-35, והמחשב שלי בד"כ עובד על 30-35 כך שהמצב גבולי אבל אני עדיין רוצה לשפר..

פורסם

אין לך מה לחשוש..אין שום חוק לגבי המרחק של TJAMX..במיוחד לא במדינה חמה כמו שלנו..

כל עוד אתה לא עובר את הטמפ' ה+-MAX למעבד..אין ממה לחשוש..

הטמפ' שלך היא 50-55+- במנוחה ? מאמץ בדקת ?

פורסם
  • מחבר

אם אני מגדיר את ה-TJ Max על 80 אז בעיקרון זה בין 45-50 (בזכות המאוורר החדש), במנוחה.

במאמץ אני לא כ"כ יכול לבחון אותו כרגע כי אין לי מה להעמיס עליו, אין לי משחקים במחשב. יש איזה Test שאני יכול לעשות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים