עבור לתוכן

OC ל Athlon II X4 630 רק מתחיל.

Featured Replies

פורסם

שלום.

אני רוצה להתחיל לבצע המהרה למעבד. זה המפרט שלי:

לוח אם: GIGABYTE GA-MA785GMT-UD2H

ראם: KINGSTON DDR3 1333MHZ 2GB X2

מעבד: AMD Athlon 2 X4 630

ספק: SEASONIC 500W

כ.מסך: ATI HD4770 SAPPHIRE

קירור: Arctic Cooling FREEZER 64 PRO

במארז ישנם 2 מאווררים של 12CM אחד מכניס אוויר מקדימה ואחד מוציאה אוויר מאחורה (האחורי מחובר ללוח אם והקדמי לספק).

קראתי את המדריך להמהרה של המעבד שיש בנעוץ והבנתי בכלליות את הנושא אבל את התהליך עצמו בפירוט לא כל כך.

כשאני נכנס לביוס איזה אופציות צריך לכבות בדיוק ? האם אותן אופציות שמצוינות במדיך משנת 2006 עדיין זהות?

מעבר לFSB ,מכפלה ומחלק, ראיתי שאנשים מדברים על דברים נוספים בזמן הOC כמו למשל תזמונים של הזכרונות שעל זה לא מוזכר במדריך או כל כמה MHZ צריך לחזור לווינדואוס ולבדוק יציבות? ובאיזה תוכנה?

בקיצור אני צריך הכוונה כללית =]

תודה רבה לעוזרים!

פורסם

המתכון:

1. מורידים מכפלת מעבד וזכרון למינימום.

2. מחפשים מה גבול של הFSB.

3. מעלים מכפלה למעבד עד שהמערכת לא יציבה.

4. מעלים מכפלה לזכרון עד שהמערכת לא יציבה.

5. אם רואים שלא מצליחים לנצל את מהירות השעון של הזכרון, מהדקים את התזמונים.

*למערכת שלך אני חושב שFSB באזור 450 יהיה אופטימלי.

פורסם
  • מחבר

אוקי.. ראיתי שאנשים אחרים עובדים בשיטה שונה מזו, לכן הייתי רוצה לקבל עוד דעות אם אפשר =]

תודה!

פורסם

תסיר בבקשה סימני פיסוק מיותרים מהכותרת..כמו כן יש שיטה כללית.. :)

תנעל תדרי בסיס..תגדיר תדר זיכרון וPCI-E..ותתחיל לעלות באס..

ואז אחרי איבוד היציבות..תעלה מתחים וכך האלה.. ;D

צריך להתחיל מאיפשהו..להגיד לך בדיוק מה ואיפה זה לא פרקטי..כל מערכת וה"סרט" שלה :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אוקי.. קראתי קצת בפורומים נוספים ברשת.

עשיתי ככה:

כל פעם שהעלתי את הבאס הורדתי את המכפלות (או המחלקים?!) של הHT NB ו הMEMORY - כדי להשאיר אותם על הברירת מחדל שלהם.

כרגע הבאס על 250 בעוד המכפלה של המעבד קבועה על 14.

כשהבאס היה 240 הכל היה יציב אבל עכשיו ב 250 אחרי בדיקה בOCCP של חצי שעה שהייתה תקינה, נכנסתי לGTA IV כדי להעמיס על המעבד וכשיצאתי מהמשחק (לאחר רבע שעה בערך) הגעתי למסך הכחול של הקריסה והמחשב איתחל את עצמו.

אז השאלות שלי הן - האם זה בסדר שאני מנסה לעשות המהרה רק למעבד ומנסה להשאיר הכל (NB,HT,RAM) על ברירת המחדל?

ועכשיו כשהמעבד לא יציב בבאס 250 פשוט לעלות רמה אחת של מתח אליו?

פורסם

GTA או כל משחק אחר זה לא בדיקה..אלה OCCT או כל תוכנת מאמץ אחרת..

אחרי שהבדיקות יצאו יציבות...והגעת לחוס ריציבות בקפיצת תדר הבאה..תעלה את המתח למעבד..לאח רמכן KNB..ולאחר מכן HT וכו..

בקפיצות קטנות...תשחק עם זה..

לגבי התדרים האחרים..תנסה להישאר בתדרי סטוק בזיכרון ובHT..ולאחר שתגיע לתדר רצוי במעבד..תשחק גם איתם..וככה תגיע לMAX ניצול של הOC..

פורסם
  • מחבר

אוקי...

הגעתי לבאס 260 והכל יציב, המתח הוא 1.47 למעבד.

אני מעדיף לא להמהיר את ה NB ו HT - כמה זה באמת משמעותי?

ד"א לא יודע אם זה קשור, אבל נגעתי בגוף קירור הגדול שנמצא על הלוח אם (שזה הNB נכון?!) והוא חם עד כדי כך שאני לא יכול לגעת בו יותר מכמה שניות(במנוחה) - זה בסדר? :S

בקשר לזכרונות - כרגע הם על היחס הכי נמוך שאפשר (אם אני לא טועה X4 או משהו כזה) הזכרונות הם במקור 1333 והם מוצגים כ800 במסך הראשון כשהמחשב עולה. אם אני מעלה אותם ליחס הבא, המהירות שלהם היא 1380 בערך והמערכת לא יציבה אפילו לא מגיע לווינדואוס אם אני לא טועה.

פורסם

בדוק את הטמפ' של לוח האם עם HWMONITOR..וזה שהוא חם זה ידוע..השאלה עד כמה ;D

לגבי הHT נסה לעלות ולבדוק ביצועים...אל תחילה בדוק את הזיכרון..

נסה לעלות ל1380MHZ עם מתח ותיזמונים ראשיים מוגדרים באופו ידני...עזר ? מה טוב..לא עזר..נסה לעלות טיפה מתח..לאחר מכן שחרר תיזמונים..

תראה מה קורה עם היציבות..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים