עבור לתוכן

ספקית אינטרנט מומלצת כיום?

Featured Replies

פורסם

אורנג' היו טובים מאוד בפינגים והורדות עד לפני 4 חודשים, כיום כבר יש פעמים שהפינגים קופצים ל-170 כאשר בספקית אחרת הפינג נשאר על 62 - 70 לשרת אירופאי,

כנ"ל לגבי הורדות מטורנטים.

• תגובות 33
  • צפיות 7.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אם אתם רוצים לדעת מה הקשר בין פינג להורדות תדמינו שאתם נוסעים לעבודה באוטו קטן ומנסים להגיע בזמן ע"י עקיפת משאיות באורך 30 מטר כל אחת ( 4-5 קרונות נגררים) שנוסעות צמוד אחת לשניה :lol:. ואם אתם רוצים מצב יותר ריאליסטי תחשבו שאתם בכלל נוסעים במושב האחורי והנהג הוא הספק אינטרנט שלכם. במקרה הזה יהיה לכם ממש טוב (בניגוד למציאות) אם תסעו במושב האחורי של אמבולנס או מכונית משטרה.

פורסם

אורנג' היו טובים מאוד בפינגים והורדות עד לפני 4 חודשים, כיום כבר יש פעמים שהפינגים קופצים ל-170 כאשר בספקית אחרת הפינג נשאר על 62 - 70 לשרת אירופאי,

כנ"ל לגבי הורדות מטורנטים.

על איזו ספקית אחרת אתה מדבר?

ומענין הורדות איטיות ופינגים גבוהים קשורים רק לספקית או גם לתשתית.

פורסם

אני מדבר על 012 חבילת גיימרים.

פורסם

ומענין הורדות איטיות ופינגים גבוהים קשורים רק לספקית או גם לתשתית.

זה תלוי במסלול כולו וזה אומר:

מחשב ->רשת מקומית -> מודם -> כבל -> מרכזיה שכונתית -> מרכזיה איזורית -> מרכזיה ראשית -> ספק שירות -> ...... -> תשתית שרת היעד- > שרת היעד

אם יש עומס באחד הקווים אתה תרגיש אותו וזה יכול להיות בכמה מקומות. בארץ הצוואר בקבוק העיקרי הוא בין הספק שירות לחו"ל . בכבלים יכול להיות מקרה שהשכנים שלך יחנקו אותך כי אתה מתחבר למרכזיה השכונתית עם אותו כבל . בבזק לפעמים קוראת בעית תשתית בין המרכזיות אבל זה מאוד נדיר וקורה לרוב בגלל שדרוגי תשתית או משהו כזה. האיטיות גם יכולה לקרות בגלל שרת היעד - גם לו יש הגבלה כלשהי.

רוב הפעמים אם יש לך פינג גרוע ו/או רוחב פס נמוך זה בגלל עומס על ספק האינטרנט.

פורסם

^^^

שכחת פרט מאוד חשוב :

מחשב ->רשת מקומית -> מודם -> כבל -> מרכזיה שכונתית -> מרכזיה איזורית -> מרכזיה ראשית -> ספק שירות ->ת ו ר א ר ו ך א ר ו ך ל ס ו ו י ץ ->...... -> תשתית שרת היעד- > שרת היעד

פורסם

^^^

שכחת פרט מאוד חשוב :

-> ספק שירות ->ת ו ר א ר ו ך א ר ו ך ל ס ו ו י ץ ->...... -> תשתית שרת היעד- > שרת היעד

אחרי הספק שירות המסלול הרבה פחות דטרמניסטי וזה הולך ומסתבך. אני חושב שצינתי שרוב הבעיה היא הנתיב תעבורה לחו"ל

הספק שירות ברמת מתחבר ל3 קומות:

-שרת /משתמש מקומי על אותו הספק

- משתמש/שרת שנמצא בארץ ואז המסלול דרך IIX ( ה internet exchange הישראלי)

- תקשורת לחו"ל שזה אומר או דרך מד נטיולוס או לוויין או כבל בינלאומי אחר

יש עדיין את עניין של proxy שיכול למנוע משיכת מידע מחו"ל שהספק כבר ראה. כמו שיש לך cache לנווט אינטרנט שלך( ie firefox chrome opera etc ) יש לספק גם cache ואז במקום תעבורה לחול הספק שירות הולך לשרת בארץ שיכול גם להיות על הרשת שלו.

במסלול של התעבורה לחו"ל לרוב יש תור בגלל העומס מה שמוסיף מילי שניות של השהיה . רוב האפליקציות מסוגלות להתמודד עם זה אבל לא משחקים. אם אתה לא רוצה לחכות בתור כדאי ש"תשחד " את מי שאחראי על התור כדאי להכנס לתור vip ושם המסלול לרוב פנוי. אם כולם ישלמו להכנס לתור VIP אז יכול להיות מצב שהתור VIP יהיה עמוס. עדיין בתור VIP יש לרוב סדר מסויים שנקרא לרוב traffic shaping והאחראי על התור בודק מה כל אחד צריך ומי הכי דחוף (כמו בחדר מיון) . בתורים הרגילים זה לרוב מי שבא ראשון לפעמים הם גם מעיפים פקאטים מסיומים (P2P לרוב ) מהתור כדי להוריד את העומס.

פורסם

אקספון קונים מבזק בינלאומי רוחב פס ו"רוכבים" עליהם, לא ממליץ אני ניסיתי אותם לשבוע לא נהנתי.

אני עם אקספון (אבל התשתית היא בזק לא הוט :errrr:) עוד מעט שנתיים ואין לי טענה אחת ! הספקית הכי טובה שהייתי מנוי אליה ! עוד בימים שהיו חוסמים פורטים הספקית הזאת ואורנג' היו היחידים שלא חסמו .. גם המחירים לא גבוהים .. לדעתי כדאי לך לשקול לעבור אליהם

פורסם

אז יש לך ספציפית בעיה... אבל אני יגיד לך מנסיון של 8 שנים וזה עדיין שהם ספק בסדר ,לא מושלמים אבל אין לי שום תלונות על האינטרנט .כול ההורדות מהירות ,אתרים נפתחים מהר ...אצלי HWZONE נפתח ברגע...

זה לא אומר כלום. גם אני מקבל כל שעות היממה הורדות על מהירות מקסימלית, אבל במשחקי רשת אני יכול פתאום לקבל פינגים של 80-100+ בשרתים מישראל. אני עם הוט ונטויז'ן ואבא שלי התחייב שוב לפני כמה חודשים בלי להגיד לי כלום, טעות ענקית :(

פורסם

שאלה על פינגים ומהירויות אינטרנט (ראיתי שדנו על זה..)

אני לא מבין בזה יותר מידי...

התחברתי לתשתית של בזק 20 מגה עם נטויז'ן כספקית עם 30 מגה (הם רצו אותו מחיר על 20 או 30 אז לקחתי כבר 30...)

קודם כל, איזה חבר זרק לי משהו שאפילו שזה אותו מחיר עדיף ששניהם יהיו על 20, יש בזה משהו? אני יכול לשנות במידת הצורך...

לגבי הפינגים והמהירויות בפועל:

את המהירות אני בודק באתר הזה:

http://www.speedtest.net/

והנה כמה תוצאות שבדקתי:

מנצ'סטר אנגליה: פינג 106, הורדה 13.32, העלאה 1.02.

רומא איטליה: פינג 134, הורדה 6.22, העלאה 1.10.

ניו יורק: פינג 178, הורדה 14.95, העלאה 1.06.

ניוארק ניו ג'רזי: פינג 178, הורדה 13.51, 0.97.

פריז צרפת: פינג 112, הורדה 10.88, העלאה 1.00.

סן פרנסיסקו קליפורניה: פינג 245, הורדה 8.49, העלאה 0.93.

ירושלים ישראל: פינג 25, העלאה 18.06, הורדה 1.14.

תל אביב ישראל: פינג 21, הורדה 17.75, העלאה 0.89.

בדקתי הרבה כדי לראות הבדלים... נראה לי קצת מוזר חלק מהתוצאות, אבל שוב, אני לא ממש מבין בזה...

מישהו יכול להגיד לי אם זה סביר? ואם לא, מלבד לפנות לחברה הרי הם לא עושים כלום, אם אפשר לעשות משהו?

פורסם

תבדוק כאן

speedtest.bezeq.co.il

אם אתה לא מקבל 20 הורדה אז יש בעיה.

פורסם

תבדוק כאן

speedtest.bezeq.co.il

אם אתה לא מקבל 20 הורדה אז יש בעיה.

אני מקבל 20 מגה דרך בזק.

השאלה אם איכשהו העובדה שיש לי 30 בנטויז'ן פוגעת? בגלישה בחול למשל?

ומה לגבי שאר התוצאות? הפינגים לא קצת גבוהים?

פורסם

התוצאות סבירות לרוחב פס שלך, לצערי זה מה שאפשר לקבל היום בארץ לשרתים בחו"ל רוב הזמן ואפילו פחות.

הפינגים גם סבירים

ה-30 מגה לא אמור לעשות בעיה כלשהיא.

פורסם

1020683576.png

1020686143.png

1020687020.png

פינגים לא משהו אבל מהירות הורדה על כמעט מקסימום.

פורסם

זאוס, לא שמתי לב להודעות קודמות שלך שאתה מזכיר שיש לך תקלות באינטרנט, חבל סתם לבוא ולהשוויץ שאצלך הכל תקין כאשר אתה מחובר בחבילת גיימרים.

זה סתם מבלבל אנשים אחרים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים