עבור לתוכן

בניית שוקר חשמלי באופן עצמאי

Featured Replies

פורסם

מה שנכון נכון

(אני אתאיסט וטבעוני)

אם כולנו היינו כמוך העולם לא היה יכול להתקיים היום.

אז אולי אתה כאינדיבידואל עושה מעשה "נכון" אבל עצם העובדה שאם כולם היו עושים כמוך לא היה מספיק אוכל בעולם אומר שכנראה זאת לא הדרך הנכונה.

אין ברירה אלה לאכול חיות ובשביל זה צריך להרוג אותם כל דרך אכזרית. גם שהאריה הורג את הזברה היא סובלת!

פורסם

פה זה לא פורום אקטואליה ותרבות, תפתחו דיון שם תדברו על זה כמה שבא לכם.

פורסם
  • מחבר

קודם כל, ביהדות חובה להשחיז את הסכין באופן עד כמה שיותר מושלם כדי למנוע את הכאב של החתך.

חתך חד, כירורגי, אינו מורגש, כי לוקח זמן למוח להבין, לעבד ולשדר את תחושת הכאב, אם הוא בכלל מגיע לכך. כל אחד מאיתנו נחתך ממשהו חד ויכול להעיד שהכאב לעיתים מגיע לאחר שניות רבות.

לגביי המוות עצמו. איבוד החמצן בעקבות השחיטה (דם לא מגיע יותר למוח) משפיע בראש ובראשונה על המוח, שישובת מפעילות בתוך מקסימום 2 שניות. איבוד ההכרה חל כאן בתוך לא יותר משתי שניות, היות והמוח לא יכול להמשיך לפעול בגלל חוסר חמצן, החל עם איבוד דם מינימאלי. חשוב להזכיר כי קצב איבוד הדם הוא כזה, ש - 33% מהכמות הכללית של הדם בגוף יוצא תוך 30 שניות ו-50% תוך 60 שניות.

אני לא יודע מאיפה המקור שחשמול פחות כואב. מהנסיון האמריקאי בהוצאות להרג, גילו שבמקרים רבים מדובר בסבל רב. ב-8 בפברואר 2008 פסק בית המשפט העליון של נברסקה כי השימוש בכיסא חשמלי מנוגד לחוקה. מראה הגופות החרוכות והשרופות מהווה פגיעה בצנעת הפרט ובכבוד האדם; כמו כן נפסק, כי ישנן ראיות רבות מידי לכך שמוות בעקבות חישמול בכיסא חשמלי אינו מיידי וכרוך בסבל ממושך, ולכן מדובר בעונש אכזרי ויוצא דופן המנוגד לחוקה. (מויקיפדיה) וכבר לא משתמשים בכסא בשום מדינה בארה"ב.

המקום הראשון שחוקק הריגה בהמות בחישמול עבור מזון, היה משטר מאוד "נאור והומני" כלפי בעלי חיים, אבל לא כלפי בני אדם. זהו המשטר בגרמניה הנאצית שב21 באפריל 1933 חוקק חוק האוסר על שחיטת בהמות ועופות, ביוזמת היטלר. וזאת אחרי שיוזף גבלס שהיה שר התעמולה של גרמניה הנאצית הראה להיטלר סרט שמציג את השחיטה היהודית, והיטלר פשוט הזדעזע לנוכח "הברבריות", וחוסר ההומאניות של היהודים כלפי בע"ח.

בקיצור, סתם מיתוס מערבי שלא מגובה בשום עובדות, אלא במקרים רבים להיפך, שמקורו בגרמניה הנאצית.

בדבריך נפלו מספר אי דיוקים:

1.המנהגים אצל היהודים (אין שום קשר לתנ"ך ) מבטאים את הפרקטיקה הטובה ביותר של אותם ימים עוד לפני ימי הביניים.

השחיטה היהודית\מוסלמית היא בסך הכול טכנולוגיה ישנה שאבד עלייה הכלח בדומה למנהגים רבים אחרים ,כמו הכשרת בשר

(עוד שיטה פרימיטיבית שנועדה לחסל תולעים מסוכנות בבשר ולהאריך את זמן האחסון באמצעות ניקוז

הדם והשריית הבשר במי מלח .שיטה זו הייתה נכונה לאותו עידן עתיק שבו לא היה פיקוח וטרינרי,לא היו

מקררים ,מקפיאים ,תנורים ואפילו להדליק אש ולעשות את הבשר על המנגל היה עניין בעייתי מפני שלא היו גפרורים\מציתים

והיו צריכים לרוץ לבית המקדש \בית הכנסת כדי להדליק את הלפיד מהאש שבערה ונישמרה בו תמיד.

צריכת בשר ובמיוחד בשר כשר מזיקה מאוד וגורמת בטווח הארוך ללחץ דם גבוהה ולפגיעה באיברים הפנימיים ובעיקר לכליות

והיום אין שום צורך שהוא בהכשרת בשר משום סיבה הגיונית כלשהיא מלבד לצורך של אמונות תפלות (דת היא אמונה תפלה לכל דבר ועניין)

2.השחזת הסכין ושיטת החיתוך נועדה קודם כל לייעל את העבודה-קרי את פעולת ההריגה

מפניי שבעל חיים שפחות סובל, גם פחות מתנגד ומסכן את השוחט (בעיטה של פר יכולה להרוג).

בפועל ,במרבית המקרים של שחיטה בבתי מטבחיים ,לא נחתכים כל כלי הדם שמובילים דם למוח ובעל

החיים מתייסר דקות ארוכות עד שהוא מאבד את ההכרה.

כמו כן אתה מתעלם מעובדה פשוטה והיא שמרבית בעלי החיים ניחנים בכושר סיבולת רב יותר מבני אדם

והרבה יותר קשה להרוג אותם גם אם מבצעים את השחיטה על-פי הספר

(וכאמור מפאת עצלנות ואילוצים של זמן ,מרבית השוחטים אפילו לא טורחים לעשות ).

רק בגלל שחלק מהחברים בפורום עלולים לסבול מזעזוע נפשי קשה מאוד,

אני נמנע מלספק לינקים לאין ספור קטעי וידיאו שצולמו באמצעות מצלמות נסתרות ושבהם ניתן לקבל תיאור גרפי מלא

של הזוועה שאתה מתעקש לקרוא לה "שחיטה הומאנית".

אין דבר כזה שחיטה הומאנית-מדובר ברצח אכזרי של יונקים שהבוגרים בנהיים כמו פרות

נהנות מאינטליגנציה השקולה לזאת של תינוק בן שנה.

אני די משוכנע שבעוד מאתיים שנה יתייחסו לאוכלי בשר כמו שאנו מתייחסים כיום אל

הקניבלים מלפני 200 שנה (מנהג שהיה נפוץ למדי בחלקים מסוימים בעולם).

3.הסיבה הראשונית לאיבוד ההכרה ביונקים נגרם בראש ובראשונה קודם כל מירידה חדה בלחץ הדם

ולא מאי אספקת חמצן, אני עצמי איבדתי באופן פתאומי ומיידי הכרה למשך של כדקה כך שחוויתי זאת על בשרי

ואני אפילו לא זוכר את ההתעלפות ואת הנפילה ,אני רק זוכר שמצאתי את עצמי על האדמה ולא מבין בכלל איך ולמה

בכלל הגעתי לשם.

ב99.9999 אחוז מהמקרים של איבוד הכרה אין שום בעיה של אספקת חמצן למוח

ולא נגרם שום נזק ,כל עוד האדם ממשיך לנשום בכוחות עצמו והדם ממשיך להיות מחומצן.

להבדיל מכך,אם חונקים אותך עלולות לעבור עשרות שניות לפני שתאבד את ההכרה .

ברור שחיתוך עורקים גורם לנפילת לחץ דם ,אולם בעל החיים הנשחט

(וזה לא משנה אם זה לא דניאל פרל ז"ל או פרה\כבש) עלול לסבול רבות עד שהוא מאבד הכרה בשיטה הזאת.

פרק הזמן הנדרש לאיבוד הכרה נע בין עשרות שניות בבני אדם ועד לדקות ארוכות במקרה של פרות בוגרות.

4.ככול הידוע לי שיטת ההוצאה להורג באמצעות כיסא חשמלי שונה בטכניקה שלה באופן מהותי

מהשיטה שבה משתמשים כיום בבתי מטבחיים מודרניים ברחבי העולם הנאור.

העיקרון הוא שמתיזים תמיסת אלקטרוליט על הראש של החיה ולאחר מכן "מלבישים" לה על הראש מין אטב גדול מנחושת

(מזכיר את כבלי ההתנעה ברכב) ואז מעבירים דרכו מכת חשמל שמאופיינת בזרם גדול (אמפר )

שגורמת לחייה לאבד את ההכרה באופן מיידי, כך שכאשר היא נשחטת היא כבר לא מרגישה דבר.

כאמור אני מתנגד באופן מוחלט לשחיטה של יונקים וסבור שכל שיטות ההמתה

הן אכזריות ומיותרות, אולם אם משום מה אתה ואחרים הם "חסידים" של הרצח באמצעות

חיתוך הצוואר ואתם דוגלים ב-"הומאניות" אז עליכם גם להתנגד לשחיטה

המסורתית המיותרת שבהם נגרם סבל רב לבעלי החים מפני שמזה מאות בשנים

ישנה שיטה עדיפה בהרבה שגורמת לחיתוך מיידי של כל כלי הדם שמובילים דם למוח

ולאיבוד הכרה כמעט מיידי.

לשיטה הזאת קוראים גיליוטינה ולאף אחת מאלו ש-"נהנו " ממנה(כמו מארי אנטיואנט) לא היו שום טענות וביקורות נגדה……

גם השיטה באמצעות חשמל היא אכזרית אולם מבין כל השיטות הברבריות הנהוגות כיום

זאת השיטה הרעה במיעוטה.

לצערי שיקולים של צער בעלי חיים עומדים בתחתית הרשימה,

שאם לא כך היה ,אז לפני כל שחיטה היו מזריקים לחייה חומר שהייה מכניס אותו לתרדמה כללית וחוסך ממנה את כל הזוועות

והסבל שכרוכים בהוצאה המיותרת הזאת להורג(כמו שעושה וטרינר בהמתת חסד של כלב גוסס).

נסה לתאר בדמיונך את עצמך בסיטואציה שבה עמד דניאל פרל ז"ל שחתכו את גרונו מאוזן לאוזן בעת שהוא היה צלול ובהכרה מלאה כאשר

דמו ניתז ממנו החוצה על הרצפה מעורקיי צווארו המשוספים.

שיהיה לך בתיאבון בביקורך הבא במקדונלדס.....

נ.ב

אם כבר לאכול בשר אז עדיף במקדונלדס\טיב טעם\מיזרע ,מפני ששם לפחות הבשר שם לא כשר,

כלומר הפרות שמהם נילקח הבשר לא נשחטו בשיטה היהודית, האכזרית והברוטאלית במיוחד.

פורסם

אני לא התייחס לכל מה שאמרת, רק לזה שאני יכול להראות לך עשרות סרטים של הריגות מודרניות "והומניות" שבעןל החיים סובל פי כמה משחיטה כשרה.

וכל הקטע נגד הריגת בהמות.... עזוב אותך, תשכנע את עצמך מה שאתה רוצה. מצחיק שכל אותם אנשים, מתנגדים רק להרג חיות ע"י בני אדם, ולא הולכים לשפוט בבית המשפט אריות, צבועים, ועוד עשרות חיות אחרות, נגד הריגות שבמקרים רבים, פי אלף לא "הומניות".

מה שמותר לחיה, אסור לאדם.

אבל כן, זה לא הפורום לדבר על זה. אם אתה רוצה להמשיך לדון, ניתן לפתוח נושא בפורום הכללי.

פורסם
  • מחבר

אם כולנו היינו כמוך העולם לא היה יכול להתקיים היום.

אז אולי אתה כאינדיבידואל עושה מעשה "נכון" אבל עצם העובדה שאם כולם היו עושים כמוך לא היה מספיק אוכל בעולם אומר שכנראה זאת לא הדרך הנכונה.

אין ברירה אלה לאכול חיות ובשביל זה צריך להרוג אותם כל דרך אכזרית. גם שהאריה הורג את הזברה היא סובלת!

אני לא התייחס לכל מה שאמרת, רק לזה שאני יכול להראות לך עשרות סרטים של הריגות מודרניות "והומניות" שבעןל החיים סובל פי כמה משחיטה כשרה.

וכל הקטע נגד הריגת בהמות.... עזוב אותך, תשכנע את עצמך מה שאתה רוצה. מצחיק שכל אותם אנשים, מתנגדים רק להרג חיות ע"י בני אדם, ולא הולכים לשפוט בבית המשפט אריות, צבועים, ועוד עשרות חיות אחרות, נגד הריגות שבמקרים רבים, פי אלף לא "הומניות".

מה שמותר לחיה, אסור לאדם.

אבל כן, זה לא הפורום לדבר על זה. אם אתה רוצה להמשיך לדון, ניתן לפתוח נושא בפורום הכללי.

מר "Kalen " היקר ,אני פשוט לא קונה את מה שאמרת.

שלח לי לינק בהודעה פרטית אם יש לך הוכחה שהשיטה המודרנית של ההימום בחשמל יותר אכזרית

מהשיטה היהודית "הנאורה" וה-"מתקדמת" וה-"הומאנית" של שיסוף הצוואר של בעל החיים בעודו בהכרה מלאה.

ההקבלה שאתה עושה בין שחיטה הנעשית על-ידי בני אדם לבין טריפה של חיות בטבע

אינה נכונה מיסודה, אבל כדי להבין את מקור הטעות צריך להיות בעל פרספקטיבה רחבה

וידע בסיסי בתחומים כמו זואולוגייה , אנטומייה ,אנתרופולוגייה וביולוגיה ,

ובלי להעליב חס וחלילה ,עושה רושם שאין לך ולזה שהגיב לפנייך (מר -" danielbr " ) ,

מושג קלוש בתחומים אלו, כך שכל ניסיון שלי להסביר את העניין משול לדו -שיח בין חירשים לאילמים,

ולכן אני מפסיק בשלב הזה את המשך הדיון בנושא זה.

אתה רק צודק בדבר אחד ,זה בהחלט לא הפורום המתאים .

פורסם

זה היה דיון אל שוקר -_-

פורסם

יש פה גלישה לנושאים אחרים לגמרי, ואין התקדמות בדיון.

השרשור ננעל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים