עבור לתוכן

בעיה בעשיית oc למעבד e8400 לוח gigabyte ga-31

Featured Replies

פורסם

במחשב של חבר שלי אני לא מצליח לעשות oc למעבד

כאשר אני פותח את האפשרות הזוcpu host clock conterol לenable בכדי לעשות oc יש את הכתוב באדום system voltage is not optimizie

למה שאני עושה enable ישר מופיע לי כאילו עשיתי איזה משהו לא תקין ואני שם לב אחורי הenable כאילו לא השתנה שום מתח או משהו לכן מוזר למה יש את ההודעה הזו system voltage is not optimizie תגידו לי אם עשיתי משהו לא טוב

9X400=3600

מתח למעבד שמתי על 1.375

fsb +0.1V

והיחס של הזיכרונות על 2 ככה שהם על 800

ואם אני משנה את האפשרות של system control voltage ל auto אז ההודעה נעלמת אבל אבל אז אני לא שולט על המתחים

מה עושים? מישהו נתקל במקרה דומה ?

פורסם

אתה מודע לעובדה שהמתח הזה הוא המקסימלי המותר עבור e8400?

אתה לא חושב שקפיצה ישר ל 3.6 זה קצת מוגזם?

פורסם

מה מוגזם ?

תדר מקור הוא 3.0 וקפיצה ל3.6 זה גבוה ?

והבעיה היא לא התדר אלא רק שאני עושה enable אז ישר מופיע system voltage is not opitimize

ובררתי לגבי המתח אמרו לי שאפשר יותר

מה לעשות ?

פורסם

אף פעם לא נתקלתי בדבר כזה, אבל הייתי מנסה להוריד המתח ל 1.3 ולהשתמש בLLC.

מה שישפר משמעותית את ה vdrop.

לא שולל שהבעיה נגרמת בגלל ספק זול...

load line calibration = LLC

פורסם

הספק איכותי מאוד 620W של seasonic חדש לפני פחות משבוע הוא קנה אותו

פורסם

אוקי אז תנסה את LLC.

ההתנהגות שאתה מתאר מוזרה.

תנסה:

1. לעדכן ביוס.

2. לטעון הגדרות אופטימליות ברירת מחדל של הביוס.

פורסם

מה זה llc ?

הוצאנו את הבטריה אפסנו את הביוס כמה פעמים

לעדכן לא עדכנו את הביוס קראתי במדריך של הלוח כתוב שיש לו מעין ביוס כפול בגיגבייט שלו אז לא אמורה להיות בעיה לעדכן את הביוס נכון ?

כאילו אין מה לפחד לעדכן מחשש שידפק ?

פורסם

נכון, רק אל תעשה את העדכון דרך windows.

(דואל ביוס לא תמיד מבטיח לך תותים, אבל הרבה יותר קשה לדפוק את הלוח שיש אותו)

פורסם

אן לי מושג איך מעדכנים ביוס בלוח הזה זה לוח של חבר שלי

לי יש את הrampage 3 אז זה מאוד פשוט

אבל בלוח הזה איך עושים ? גם דרך הביוס מעדכנים ?

טוב קראתי במדריך וראיתי הבנתי איך לצרוב לו ביוס חדש

:)

טטוב אני יעשה ויגיד מה עלה בגורלו

עריכה: צרבתי ביוס חדש ללוח ביוס אחד לפני אחרון למה האחרון היה ביתא בכל מקרה הבעיה עדיין קיימת

פורסם

אין בעיה להגדיר מתח של 1.45V בMAX.כל עוד הקירור בסדר..

ולא ממש מובן מה הבעיה בביוס..תעלה תמונה..או הסבר קצר יעזור :xyxthumbs:

כמו כן ולמרות העובדה שזה לא מרובע ליבה..לדרוש מלוח G31 לעבוד בבאס של יותר מ400-420+- זהלא אפשרי..

וגם קרוב לזה ידרוש כיוונים והתעסקות..

פורסם

הבעיה בביוס היא כך כאשר אני מפעיל את האפשרות הזו שנקראת cpu host clock conterol לenable אז ישר מופיע לי באמצע המסך system voltage is not optimizie והעניין הוא שלא משנה איזה מתחים אני אגדיר תמיד ההודעה הזו תשאר באדום, אבל אם אני ישנה את האפשרות שליטה על המתחים שנקראת system voltage לauto אז יהיה הודעה ירוקה כזו system volatge is optimizie אבל אני לא רוצה שזה יהיה על auto אחרת אין לי שליטה על המתח למעבד וכו'

או אם אני מכבה את האפשרות של cpu host clock conterol ל disable אז שוב הכל בסדר אבל אין אפשרות לoc כאילו לבחור את מספר הbus

ותראה בהודעות קודמות מה כבר עשיתי נראה לי שאת הכל ניסיתי איפוס ,עדכון ,ומה לא

איך אפשר לעשות oc למעבד הזה?

פורסם

תן לי צילומי מסך של הביוס הרלוונטיים ואני אנסה לחשוב על שילוב טוב של מתחים\הגדרות.

אני צריך מסכים שכוללים הגדרות מעבד, זכרון, ומתחים...

פורסם

לפי מה שאתה מתאר זאת האזהרה הרגילה שיש בלוחות הא של GB..אין לך מה להתייחס לזה..

אבל צילום מסך יבהיר את הנושא..

פורסם

אני מאוד ממליץ לך להתעלם מה"המלצות" של חברי הפורום בקשר למתח 1.4 למעבד הזה. (מעבדי 45nm לא מתים על כאלה מתחים ואפילו מתים מהם)

תחפש את האפשרות load line calibration (בדף המתחים למעבד) ותנסה להפעיל ביחד עם מתח 1.3.

ההודעה הזאת היא לא סטנדרטית ללוחות אם של גיגבייט, שכן יצא לי לעשות אוברקלוקינג לכמה לוחות שונות ובחיים לא ראיתי דבר כזה...

תנסה להתעלם גם מההזהרה, לשמור ולצאת...

פורסם

זה כל העניין כאשר יש את האזהרה הזו אז אני עושה שמירה וזה בעצם מבטל לי את האפשרות הראושנה שנקראת cpu host clock conterol היא נהפכת לdisable

זה מבטל כאשר אני חוזר לראות בביוס אם הכל תקין אני רואה בעצם שהoc כבה ותמונות בעזרת השם היום אני אעלה

תודה לכם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים