עבור לתוכן

מעבד i7 מתחמם (45-50 מעלות) בIDLE.

Featured Replies

פורסם

אהלן אנשים, מה קורה?

טוב, יש לי בעיונת.

במחשב שלי יש מעבד i7 עם קירור V8, בזמן הרכישה (אוקטובר 2009) הIDLE של המחשב היה באזור ה33 מעלות.

בזמנו גרתי בירושלים, מזג אוויר יחסית קריר, למרות שהחדר רוב הזמן היה בטמפרטורה ממוצעת (25 מעלות) בגלל מיזוג אוויר.

עכשיו חזרתי לגור ברמת גן, ועכשיו קיץ. הIDLE של המחשב שלי לפני שבועיים, כשעוד הייתי בירושלים, היה באזור ה39 מעלות. זה גבוה יותר אבל הנחתי שזה בגלל הטמפרטורה בחוץ. עכשיו ברמת גן, המחשב מגיע ל45-50 מעלות בIDLE.

חשוב לציין שלפני הסופ"ש המחשב עמד גם כן על 39-42, ועכשיו עם עומס החום הוא פתאום קפץ עד ל50.

השאלה היא האם זה בעייתי.

הקירור אמור להיות חזק מאוד מן הסתם. אני מניח שכשהמעבד חם, הקירור אמור לעבוד קשה יותר כדי לכסות על זה?

בכל אופן, אני עובד עם RADEON 5850, שעומד על משהו באזור ה45-50 מעלות גם כן, וכל שאר המחשב קריר.

מארז ANTEC 900, עדיין לא מרעיש ולא עושה שום בעיות.

השתדלתי לנקות את המחשב לחלוטין מאבק כשעברתי, אבל לא היה לי ספריי אז הסתפקתי בכמה דקות של שואב אבק.

יחד עם זאת אני לא מאמין שלהסיר את האבק שנשאר באמת יוריד לי את המחשב חזרה לטווח ה35-40 (שאני מניח נורמלי לקיץ?)

אם 45-50 נורמלי לקיץ הישראלי, אני אשמח לדעת, כי אני צריך לרנדר פה סצנות תלת וזה בקלות יכול לטוס מעל ל70 עכשיו...

פורסם

שלום לך

עד שיענו המומחים - תחשוב לכיוון החלפת משחה טרמית,

זאת בהנחה שקירור המעבד עבר ניקוי יסודי !

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

שלום לך

עד שיענו המומחים - תחשוב לכיוון החלפת משחה טרמית,

זאת בהנחה שקירור המעבד עבר ניקוי יסודי !

האמת שבכלל לא חשבתי בכיוון הזה, אז תודה.

אבל מצד שני, אחרי פחות משנה להחליף משחה? זה נורא מהר.. אם זה המצב, הIDLE בהתחלה היה אמור להיות בעצמו גבוה לא?

פורסם

עקב עומס החום, אני לא רואה בעיה שהמעבד נמצא ב45 מעלות במנוחה וזה עדיין תקין.

תעמיס על המחשב, גם 80 במאמץ מלא זה עוד בסדר

פורסם
  • מחבר

80 זה עוד בסדר? כל הזמן חשבתי ש70 זה המקסימום.

סבבה, אני אמשיך לעבוד, נראה איך דברים מתפתחים. מקסימום... אחריות :x רק נקווה שההארדיסקים לא יילכו לעזאזל על הדרך, עם כל העבודה.

תודה רבה.

פורסם

עם מעבדי i7 לא הייתי מתרגש גם ב 90 מעלות. מבחינתי אפשר לסחוט את המעבד עד ה TJ MAX (שזה 100), מעבר לכך - אפשר להתחיל לחשוש.

פורסם
  • מחבר

כן, אבל מנסיון כשמגיעים לטמפ' כאלה, דברים אחרים מתחילים להתעוות, מאווררים מתחילים להרעיש, כל המחשב הולך קאפוט עם הזמן. ורינדורים על מחשב כזה יכולים לקחת ימים שלמים לפעמים...

מצד שני, אף פעם לא היה לי NINE HUNDRED, אז מי יודע.

פורסם

מעטות האפליקציות (לשימוש שפוי, לא אפליקציות ה BURNING שיש ברשת לבדיקות יציבות) אשר עשויות להביא את המעבד לטמפ' האלה ביומיום. בכל מקרה, גופים מבוססי קירור אוויר מהחברות המוכרות אמורים להתמודד עם זה ללא בעיה מיוחדת. מכאן עד להתעוותות של כל המארז, לרבות המאוורר בקדמתו (לדוגמא), יש דרך ארוכה...

כמובן שהאינטרס בשורה התחתונה הוא להנמיך את הטמפ' והמתחים ככל שניתן ועם זאת עדיין לשמר יציבות, אבל זה לא סוד שבאוברקלוק המעבד צורך יותר חשמל וכפועל יוצא פולט חום בהתאם.

פורסם
  • מחבר

מעטות האפליקציות (לשימוש שפוי, לא אפליקציות ה BURNING שיש ברשת לבדיקות יציבות) אשר עשויות להביא את המעבד לטמפ' האלה ביומיום. בכל מקרה, גופים מבוססי קירור אוויר מהחברות המוכרות אמורים להתמודד עם זה ללא בעיה מיוחדת. מכאן עד להתעוותות של כל המארז, לרבות המאוורר בקדמתו (לדוגמא), יש דרך ארוכה...

כמובן שהאינטרס בשורה התחתונה הוא להנמיך את הטמפ' והמתחים ככל שניתן ועם זאת עדיין לשמר יציבות, אבל זה לא סוד שבאוברקלוק המעבד צורך יותר חשמל וכפועל יוצא פולט חום בהתאם.

כרגע המחשב לי לא בOC בכלל, למרות שהחומרה מיועדת לזה. בהתחלה הוא היה, בשלב כלשהו העדפתי לבטל את זה, ועכשיו עם החום בכלל אני פוחד.

אני עובד עם תוכנות תלת, מרנדר סצנות על המחשב, בזמן רינדור המעבד עובד על 100% מאמץ למשך כל הרינדור, וזה יכול לקחת שעות, ימים, ולפעמים שבועות - תלוי בכמות האלמנטים המורכבים לחישוב בסצנה. יש על המעבד שלי המון עומס עבודה במהלך היום בגלל שאני לומד כל הזמן, והחום הזה לגמרי לא יושב לי טוב :x

פורסם

אתה יכול להריץ Coretemp תוך כדי רינדור ולראות לכמה המעבד מגיע.

פורסם
  • מחבר

אה כן, זו עוד נקודה. מאז ומתמיד השתמשתי בCPUID. הוא שווה משהו או שעדיף לעבור למשהו אחר?

פורסם

האמת שבכלל לא חשבתי בכיוון הזה, אז תודה.

אבל מצד שני, אחרי פחות משנה להחליף משחה? זה נורא מהר.. אם זה המצב, הIDLE בהתחלה היה אמור להיות בעצמו גבוה לא?

במקרה ושמו לך או שאתה בעצמך שמת שכבה דקה מידי או משחה לא ממש איכותית באזור השנה כבר יכולות להיות בעיות במיוחד במעבר בין חורף לקיץ ועוד במעבר מירושלים לאזור המרכז.

תפרק את גוף הקירור ואת המעבד.

תנקה טוב טוב את שניהם ואז שים משחה טרמית וגוף קירור בחזרה.

פורסם

לי יש core i 7 920

והוא במנוחה על 50-55 מעלות אני לא מתרגש מזה... קיץ עכשיו אתה שוכח!

זה בסדר לחלוטין למעבד הזה.

פורסם
  • מחבר

הממ... לא יודע איזה משחה שמו לי. אני מניח שמשהו גנרי. אבל הבניה היתה לא רעה, מאוד מסודרת האמת, אז אני לא חושש מבחינת הכמות או הרמה של האפליקציה של המשחה.

אבל עדיף ליתר בטחון לפרק באמת :x

לגבי הבחור עם ה50-55 במנוחה - איזה קירור יש לך? אתה מודע לזה שבIDLE זה דיי גבוה.. זה 20 מעלות יותר מהIDLE הנורמלי של המעבד הזה עם קירור טוב.

אני פרנואיד כי המחשב שלי עובד קשה רוב הזמן, אני מניח שעם פייסבוק וקצת גיימינג זה לא כזה משנה בסופו של יום.

פורסם

שוב שלום

בוא נמשיל את המשחה לקלאץ' של האוטו -

ברור לך שברכב שעשה בשנה 80 אלף

מצב הקלאצ' יהיה שונה מזה שעשה 8 אלף.

אם עשית רינדורים של שבועות ברור שהמשחה

תתיבש יותר מהר ממחשב שמאמץ את המעבד

ל 100 אחוז שעתיים בחודש.

ולא, באידל אין סיבה שמעבד יהיה ביותר מ 40 מעלות,

אחרת מה בידיוק עושה הקירור, האם חזרנו לימי פנטיום 4

העליזים ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים