עבור לתוכן

טמפרטורות שונות בתוכנות שונות

Featured Replies

פורסם

שלום, לאחרונה פתחתי כאן אשכול בקשר להתחממות יתר של כל רכיבי המחשב שלי.

טמפ' המעבד הגיעה לסביבות 73-76, כ. המסך על 70-71 והדיסק הקשיח בד"כ על 50-55. יש לציין שיש לי מאוורר אחד 12 ס"מ אחורי, ובהמלצת כמה מחברי הפורום אני קונה אחד חדש מקדימה, Scythe GT 12cm 1450rpm.

עד עכשיו בדקתי את הטמפרטורה עם HWMonitor. כעת כשאני בודק עם התוכנה SpeedFan כל המעלות יורדות בדיוק ב 10, ועכשיו המצב ניראה יותר הגיוני ולפי התוצאות האלו אין כאן עניין של התחממות יתר.

הנה התמונות (יש לציין שהטמפ' נמוכות עכשיו בשתי התוכנות מכיוון שאני עם מזגן בחדר וגם שמתי מאוורר גדול ליד המחשב כשהוא פתוח, כי המעלות האלו באמת הבהילו אותי, ולכן עכשיו זה על מעלות נמוכות יחסית למה שאני רגיל):

wme7m0.jpg

לאיזו תוכנה אני צריך להאמין? (קחו בחשבון שלרוב טמפ' המעבד בקיץ בלי מזגן בhwmonitor היא 73-74 וכך ניתן להסיק שבspeedfan היא 63-64 שזה משנה את התמונה לגמרי).

עריכה: שאלה נוספת - איך אני משנה את מהירות המאווררים ב-speedfan?

תודה רבה.

פורסם

בדוק את הטמפ' של המעבד עם REAL TEMP...ותוודא שהTJMAX לפי הנתונים הבאים..

אם הSTEPPING הוא B2/B3/L2 תגדיר על 80 מעלות..

אם הוא G0/M0 תגדיר 90 מעלות..

את הSETPPING אפשר לראות בתוכנת הCPU-Z ב"קובית" הREV.. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

בדוק את הטמפ' של המעבד עם REAL TEMP...ותוודא שהTJMAX לפי הנתונים הבאים..

אם הSTEPPING הוא B2/B3/L2 תגדיר על 80 מעלות..

אם הוא G0/M0 תגדיר 90 מעלות..

את הSETPPING אפשר לראות בתוכנת הCPU-Z ב"קובית" הREV.. :xyxthumbs:

תודה רבה רבה רבה!

יש לי B3 והגדרתי את כל ה-TJMax על 80 (בארבע קוביות, החלפתי את ה90 ב80) ועכשיו יש לי טמפרטורות נורמליות! 45-50 במקום 65-70

איזו הקלה.

ועדיין מה שמדאיג אותי זה ה-MCH שמגיע ל-91 מעלות. אני קונה מאוורר GT קדמי כנראה מחר ואעדכן לגבי זה, אם זה יישאר ככה חם אז אעדכן וניראה מה לעשות (בינתיים אני מפעיל מאוורר גדול ליד המחשב שזה מוריד אותו ל 65-70).

עריכה: קראתי קצת על זה והבנתי שלכל ליבה יש TJMax משלה. אז איך להגדיר את זה? מה ה-TJMax של כל ליבה בנפרד?

אגב, אם אני מסתכל על מדד ה-Distance to TJMax מסתבר שזה הוא המדד הכי נכון, או שלא? אם הוא עומד על 35C ומעלה אז אני לא צריך לדאוג נכון?

פורסם

תגיד TJMAX אותו הדבר לכל הליבות..זה יהיה כי טוב שתוכל..

והמרחק מהTJMAX זה גם נתון נוסף לטמפ'..אתה יכול להיסתמך עליו...

והטמפ' של הMCH לא חדשה..שכן באינטל מאפשרים לעניין לעבוד גם ב90+- מעלות..כמובן שזה די גבוה..אבל עדיין "סביר"..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים