עבור לתוכן

פרוייקט *קטן* שלי

Featured Replies

פורסם

היי לכולם,

מזה שנה שיש בבעלותי מערכת ITX די חמודה למשחקים שעד עתה עמדה ופעלה על סטנד פתוח בתקווה למארז מתאים שיאמץ אותה ויקל על סחיבתה למסיבות LAN, אולם כל החיפושים המעמיקים שביצעתי עד עתה לא ממש הניבו פרי - בכל מארז שראיתי תמיד היה פגם בסיסי כלשהו - לא היתה אפשרות להכיל בו כרטיס מסך/ספק כוח נורמאליים, לא היתה אפשרות להשיג/להביא אותו לארץ (בעלות שפויה), לא היה בעל פוטנציאל לזרימת אוויר תקינה, או שסתם נראה מעפן ::)

לפני כשבועיים שמתי לב למארז חדש, קטן וחמוד, במחירון של סידב שנראה כי היה לו את הפוטנציאל לספק את כל ה-pet peeves שהיו לי עד עתה כלפי מארזים אחרים, מה גם שמחירו הוא כה נמוך שממש לא חבל להוציא עליו את ה-200 ש"ח, גם אם בסוף לא אצליח ואזרוק אותו לפח - הכיף שבהתעסקות הזו כשלעצמה שווה את הסכום לדעתי ;D

בכל מקרה, מבלי להרחיב במילים יותר מדי, אציין שמדובר במקור במארז הזה (בקישור ניתן לראות את המבנה הפנימי המקורי שלו), והנה תמונה מבחוץ:

pic_big.jpg

ועכשיו לחלק המעניין טיפה יותר - מה שהצלחתי לעשות איתו עד עכשיו:

IMG_1598_1.JPG

IMG_1596_1.JPG

IMG_1597_1.JPG

משקלו הסופי יצא פחות מ-3 ק"ג, לכן ממש קל לקחת את המחשב איתי כמעט לכל מקום:

(אפשר להקליק כדי לראות תמונות ברזולוציה גבוהה יותר)

IMG_1613_1_1.JPG

IMG_1614_1_1.JPG

IMG_1615_1.jpg

IMG_1616_1_1.JPG

IMG_1617_1_1.JPG

IMG_1619_1_1.JPG

IMG_1620_2.jpg

כל מה שנשאר כרגע הוא לטפל במכסה של המארז - לחתוך פתח אוורור בצידו של המארז לכניסת אוויר לספק ושאר המערכת, ופתח אחד גדול בחלקו העליון, כאשר ההתלבטות היא כיצד לעשות זאת בדרך הכי אסתטית שאפשר - דרמל לא בא בחשבון :)

אשמח לשמוע מכם עצות או רעיונות בנוגע לחיתוך ועיצוב המכסה, הנה תמונה שלו עם סימון הפתחים (בערך) שבכוונתי ליצור כרגע:

IMG_1621_1.jpg

והמפרט של המערכת נכון להיום:

Core2Quad Q9550 @ 3.06Ghz + VF900 Fatal1ty@5V

Radeon HD 5770 @ 960/1450 + Accelero L2 Pro

Zotac 9300 ITX-WiFi D-E

2x2GB DDR2-900

WD Scorpio Black 250GB - זמני

Some crappy 200W SFX PSU - זמני

פורסם

יפה יפה... ביצוע מעניין, דומה לרעיון שיש לי לITX השלישי שלי

ממליץ לך על ספק PICO, השאלה היא כמה W המערכת שלך צריכה

אתה יכול להכניס בכיף לדעתי 3.5 בחלק התחתון

פורסם

יפה מאוד. במיוחד הרעיון עם הכרטיס מסך.

פורסם

יפה, אהבתי את הרעיון.

פורסם

גאוני :xyxthumbs:

i-came-ghostbuster.jpg

פורסם

יפה אבל

למה המאוורר של הספק הולך החוצה ולא פנימה ?

פורסם
  • מחבר

יפה יפה... ביצוע מעניין, דומה לרעיון שיש לי לITX השלישי שלי

ממליץ לך על ספק PICO, השאלה היא כמה W המערכת שלך צריכה

אתה יכול להכניס בכיף לדעתי 3.5 בחלק התחתון

בעומס של Furmark + OCCT + FileCopy, המערכת נושקת ל-200W, לכן ספק PICO לא ממש בא בחשבון לצערי :(

ואין לי האמת שום כוונה להכניס 3.5 למארז הזה - זה יעלה את המשקל, צריכת חשמל וכמות הרעש/רט במארז, כשהכוונה היא מלכתחילה הפוכה לגמרי. חשבתי על לשים בו או את ה-X25-M שלי, או Momentus XT בעתיד הקרוב, עוד לא החלטתי מה עדיף.

יפה אבל

למה המאוורר של הספק הולך החוצה ולא פנימה ?

2 סיבות:

א. יושב שם כרגע ספק זמני שנראה לי די ג'נרי שכנראה מספק פחות מ-200W, הייתי מעדיף שישרוד עד שספק נורמלי יגיע מחו"ל.

ב. ישנם 2 מאוררי 92 בחלקו העליון של המארז שמוציאים אויר - אם גם הספק יוציא אויר מאותה נקודה בכיוון ההפוך, זרימת האוויר תפסח על מייצבי המתח של לוח האם - שזה לא ממש טוב. בדקתי את זה עם בדיקת זרימת אויר פשוטה בעשן, הגעתי למסקנה שעדיף שהספק לא יתערב בה ויקבל אוויר קר ישר מבחוץ.

פורסם
  • מחבר

יש לי כבר אחד כזה, השתמשתי בו עם המערכת הזו לפני המארז הזה - לצערי ספק הכוח הזה גדול/ארוך מדי :(

http://www.hec-group.com.tw/power_supply/tfx12v/#ferx

בכל מקרה, פתחתי דיון זה דווקא כאן ולא ב"יומני פרוייקטים" ע"מ לקבל עצה לגבי חיתוך המכסה של המארז בעיקר - יש למישהו רעיונות?

פורסם

תבדוק כמה הספק מתחמם לך. אם הוא מוציא אוויר קר אתה יכול לנסות להפוך את הספק + להפוך את המאוורר בתוכו כך שיכניס אויר לתוך המארז ויזרים אותו ישר למייצבי מתח של המעבד

פורסם

מאיפה נרכש המארז גם אני מעוניין ! :xyxthumbs:

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

מאיפה נרכש המארז גם אני מעוניין ! :xyxthumbs:

היבואן שלו, כמו שכבר ציינתי קודם, הוא סידב. לדעתי הוא צריך להיות כבר במחירון של כל חנות שפחות או יותר מעדכנת מוצרים...

קוראים למארז Frontier EL261-BK או Frontier ELF.

תבדוק כמה הספק מתחמם לך. אם הוא מוציא אוויר קר אתה יכול לנסות להפוך את הספק + להפוך את המאוורר בתוכו כך שיכניס אויר לתוך המארז ויזרים אותו ישר למייצבי מתח של המעבד

רעיון מעולה ותודה רבה עליו :) חיכיתי רק שהספק שהזמנתי יגיע מחו"ל - והוא סוף-סוף הגיע - FSP300-60GHS:

IMG_1638.JPG

חתכתי את הרשת שלו והושבתי את המאורר על תושבות סיליקון (למרות שבאמת אין צורך, ה-Noise Killer שלו פועל למופת):

IMG_1639.JPG

גם את הספק עצמו הושבתי בתוך המארז על פסי סיליקון (בתמונות רק שניים, אולם יש אותם מארבעת הצדדים), בעיקר על מנת למנוע הצטברות אבק:

IMG_1640.JPG

IMG_1641.JPG

עוד אלמנט בתכנון הגאוני (ללא ציניות) של הספק הזה - ההיטסינק הפנימי שלו צמוד במרבית שטחו לגוף הספק, ומשחה טרמית ביניהם - קצת היטסינקים מבחוץ רק משפרים את הקירור שלו :)

IMG_1644.JPG

כמו כן נאלצתי לחתוך מעט בחלקו האחורי של המארז בכדי לאפשר גישה ל-DVI השני של ה-5770 בזמן שחיברתי 3 מסכים:

IMG_1646.JPG

מה שמוזר הוא שכשהוספתי את מאורר ה-40מ"מ הקטן הזה מאחור, טמפרטורת כרטיס המסך בעומס ירדה ביותר מ-10 מעלות - כלומר משהו עדיין דפוק שם למטה מבחינת זרימת האוויר, זה יהיה הדבר הבא שאגש לטפל בו בהמשך.

כמו כן אצטרך כנראה לחבר את המאורר שבספק ישירות ל-12 וולט, כיוון שאפילו בעומסים כבדים ספק הכוח בקושי מתחמם וכתוצאה מכך בקושי מכניס אוויר למארז :-\

שאלה למומחים באלקטרוניקה (שבטח כבר נשאלה כאן מיליוני פעמים בעבר) - כיצד אפשר לגרום למאורר עם חיבור 3 פינים להישלט ע"י בקר PWM כאשר הלוח לא תומך בשליטה ישירה ב-DC?

ולקינוח, הנה המחשב בעודו מריץ DiRT 2 על 3 מסכים ב-5760x1080 בהגדרות מקסימאליות (עוד עם הספק הישן)

פורסם

ניתן לעשות תעלת אוויר מאוורר קרוב (כולו או חלק ממנו) לכרטיס מסך

פורסם
  • מחבר

יש בתחתית המארז רשת שמלכתחילה מיועדת לספק המקורי שלו כאשר הוא נמצא למטה, אני יכול לנסות לכוון את האוויר עם תעלה אל גוף הקירור של כרטיס המסך משם... אבל באיזה חומר מומלץ להשתמש לבניית התעלה? אין לי אפילו כיוון :nixweiss:

פורסם

זה לא משנה - כל פלסטיק / קרטון / שקית יתאימו (אם שמים שקית תשים את האלה נגד חשמל סטאטי - הם עשויות מפלסטיק שלא עושה רעש כשהאוויר עובר בתוכו)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים