עבור לתוכן

עזרה| בניית מעגל MIC AMP + VU METER

Featured Replies

פורסם

שלום , אני דיי חדש בתחום של האלקטרוניקה ואני רוצה לבנות איזה פרויקט קטן... בעקרון הרעיון של הפרויקט זה: מיקרופון + מעגל הגברה , מהמעגל הגברה יוצא אל איזה רמקול ואל שבב LM3915 בשביל VU MTER . ויש אפשריות לנתק את הרמקול.

זה המעגל:

http://up203.siz.co.il/up3/tzjvnnc2qy2m.png

תגידו מה צריך לשפר...

תודה.

פורסם

בשביל מה יש רמקול?

פורסם
  • מחבר

בשביל שהוא יוכל לתפקד גם כ"מגה-פון" . כאילו מדברים למיק והוא מגביר את זה לרמקול. זאת גם שאלה: יש מצב להגיע למצב שבוא ההגברה הזאת שווה משהו?

כאשר המתח המקסימלי הוא 12V והתקציב לספיקר הוא בסיסי מאוד יש מצב להגיע לעוצמת הגברה מספקת או שכדאי לוותר עליו? אם זה אפשרי אתה יכול להגיד לי באיזה רכיב ובאיזה רמקול להשתמש? תודה.

פורסם

גם מערכת באוטו שמרעידה את המבנים לייד עובדת מ 12 V. משנה כמה זרם יש לך במקור הכוח ואם זה נייד אז גם כמה זמן אתה רוצה שהוא יעבוד

למגברים עד 10 - 12 W יש ציפ הגברה TDA2002-2006. למגברים גדולים יותר יש ציפים אחרים כמעט לכל הספק. הם יכולים לתת ווליום גבוה מאוד ואיכות קול בינונית

לקדם מגבר (הגברה ראשונית אחריי המיק) אתה יכול לשים LM358 אם אין דרישות מיוחדות לאיכות קול גבוהה

פורסם
  • מחבר

אתה יכול לשרטט לי מעגל בסיסי? להגיד באיזה ציפ הגברה בדיוק כי אין לי מושג במה לבחור.

תודה רבה!

פורסם

לאיזה הספק (ואט) בערך אתה מכוון ?

מה ההספק המקס' של הרמקול שלך ומה המקור כוח ?

פורסם
  • מחבר

לכמה שיותר חח.

יש לי כמה ספיקרים אבל הם דיי זבלה אז חשבתי לקנות איזה ספיקר יותר נורמלי. חשבתי ללכת על רמקול כזה שופרי כמו בצופר ובמגפון. יש לך מושג איפו ניתן לשיג רמקול כזה וכמה הוא עולה ומה ההספק וההתנגדות שלו?

72761.jpg משהו בסגנון רק יותר קטן. חח אולי זה יהיה שימושי לצעוק על השכנים...

ההספק של המקור כוח הוא מצבר קטן כזה של חברת YUASA דגם NP7-12

רשום עליו 12V ,7AH

איך המעגל הזה:

http://up203.siz.co.il/up1/e4m1zwwlzoit.png

אבל אני קראתי על המגבר TDA2002 שהוא צריך יותר מ 12V .... מה לעשות? באיזה גוק הגברה להשתמש? או שהוא יכול לעבוד עם 12V?

פורסם

מגאפון כמו שהראת בתמונה הוא בטח משהוא כמו 30 W. אבל גם אם תיתן לו פחות הוא עדיין יהיה דיי חזק. תבדוק כמה אום ההתנגדות שלו כי רוב המעגלים האלה בנויים לעבוד מול רמקול אם התגדות מסויימת. אני הרצתי רמקול של 30 W כמו שלך בתמונה מ TDA2002 - היה דיי חזק אבל לא יותר מדיי. תחום הקולות שלו שונה מאוד מרמקול רגיל (קצת כמו סטריאו ששמו לו את האמצע של האקולייזר למעלה עד הסוף אבל לא ממש)

אתה יכול למצוא כאלה במקומות שבונים מערכת כריזה (כל החברות של "XXXX מערכות"). חלק מהרמקולים האלה מגיעים קומפלט אם שנאי ל 100 וולט - אתה לא צריך את השנאי

המעגל שהבאת אם TDA2002 עובד מ 12 V ונותן 8 W מקס'

ניתן לשים TDA2003 באותו מעגל ולקבל 10 W

אוליי ניתן לשים TDA2006 (אני חושב שהוא תואם ל 2002 לא בטוח) ואם כן לקבל 12 W

להספק גבוה יותר יש ציפים אחרים אם מעגל שונה אבל גם להם קיימים קיטים של מעגל מוכן

רוב הציפים האלה בנויים לעבוד מ 12 V באוטו כך שלא תהיה להם בעיה אם המצבר שלך

חשוב - תמיד תשמור אל המצבר שלך טעון. מצבר שמראה 12 V הוא מצבר ריק - אל תשאיר אותו ריק הוא ייהרס. תטעין אותו בזרם של 0.5 - 1 A עד שיגיע ל 14.4 V

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

אז איזה רכיב אני יכול לשים במעגל שדורש כמה שפשוט רכיבים ומעגל כמה שיותר פשוט עם כמה שיותר עוצמה? תן לי שם בודד כי אין לי ממש מושג מה לבחור בין סוגי הרכיבים.

אוקי עוד שאלה הקדם מגבר ה LM358 מה הערך של הנגד צריך לשים לפני המיקרופוון עם המתח הוא 12V ?

ואם יש לך הערות לגבי הערכים והרכיבים במעגל תגיד הכל כי אני הרכבתי את המעגל מ DATASHIT ים ומעגלים ברשת ולא אני בחרתי את הערכים...

למשל:

מה הערך שצריך בנגד המשתנה של הווליום?

זה בסדר לחבר את ה LM3915 ישירות ל OUT של הקדם מגבר?

תודה רבה.

פורסם

אתה צריך מעגל מ 2 חלקים

preamp / mic amp - מגבר למיקרופון

power amp - מגבר לרמקול

תחפש מעגלים לדוגמא בשמות אלה בגוגל

מעגל mic amp שמבוסס אל 358 (או 324 שאתה יכול לשים במקומו את 358 שעובד באותה צורה אבל יותר זול) או 741 (לציפ הזה יש קצת בעית יציבות בהשוואה ל 358 - אני לא מת להשתמש איתו) עובדים מ 12 V

מעגלי car audio amplifier (תחפש בגוגל - אתה אמור למצוא הרבה מעגלים שונים שמבוססים אל ציפ ועוד כמה רכיבים בודדים) עובדים מ 12 V. תבחר את אלה שמשתמשים בציפ הספק וכמות קטנה של רכיבים אחרים (פשוטים לבנייה) ומתאימים מבחינת הספק W לרמקול שיש לך

פורסם
  • מחבר

ה 358 הוא כבר במעגל.

לגבי המגבר ראיתי במידע של ה TDA2002 שיש לו את המעגל עם הכי פחות רכיבים. והוא נראה הכי פשוט.

אתה יכול לענות על השאלות האחרות? הצעות לשיפור ושינוי המעגל? ערך הפנטנציומטר של הווליום? זה בסדר לחבר את ה LM3915 ישירות ל OUT של ה 358? ערך הנגד לפני המיקרופון ?

פורסם

המעגלים האלה אמורים לעבוד מחוברים כך

מיקרופון - 358

358 - ווליום

ווליום - ציפ הספק

ציפ הספק - רמקול

ראיתי מעגלים שעובדים אם פחות רכיבים מ TDA2002 - למשל אחד ששמים לו קבל ו 2 נגדים וזהו. לא זוכר דגם. הוא נותן 24 W

הערכים של 2 הנגדים שאמרת לא הכי קריטיים אבל שמים משהוא כמו 10K למיק ופוט 5 - 50 K לווליום

פורסם
  • מחבר

אוקי , ככה זה מחובר.

איך אני מוצא כזה רכיב? נשמע מתאים לי בול.

אוקי דרך אגב לגבי הפוט. של ה GAIN : איך הוא משפיע על הסאונד? מה הוא עושה? אפשר לוותר עליו ולשים במקומו איזה נגד רגיל?

והדיודה ב IN ל LM3915 חשובה או שניתן לותר עליה?

סליחה אם אני משגע אותך, חח. תודה.

פורסם

לינק למעגל שיש לך ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים